Neler Yeni

GÜÇLÜ SİSTEMDE FPS DROP

night5858

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
deniz yamadağ
öncelikle 4060 ti 16gb diye düşünüyorum öyle ultra güçlü bir ekran kartı değil ama fivemi %100 oynatmalı nvidia driverlerinde problem var sebebi o olabilir.
Dün ayarlardan MSAA'yı 8x yaptım ve her şeyi fullledim. FPS’im normalde monitörün Hz’siyle sabit olarak 170 civarındaydı. Ancak her şeyi açtığımda FPS 90'lara düştü. Fakat, herhangi bir takılma ya da benzeri bir şey yaşamadım. Bu konu hakkında pek bir şey anlamadım. MSAA off iken ayarlar yine very high’da 170 FPS veriyordu, ancak ara sıra 80'e kadar düşüp takılmalar oluyordu. Her şeyi açtığımda FPS 80-90 civarına geldi. Çok nadiren, sadece bir kere falan takılma yaşandı ama genel olarak sorun yaşamadım. Bu durumun ne anlama geldiğini merak ediyorum, anlayan varsa dönüş yaparsa sevinirim.

Mbgider

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Mbgider
Sistemine daha önce 4060dan farklı ekran kartı takıp sürücüsünü yükledinmi

Voidnyx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Ali nyx
hocam fivemi nereye kurdun ssd mi hdd mi ?

night5858

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
deniz yamadağ

Voidnyx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Ali nyx
hayır tamamen sıfır parçalarla ilk kez kuruldu herhangi bir başka parça kullanılmadı 1 hafta önce topladım zaten
Mesaj otomatik birleştirildi:

ssd reis 1 tb 7000/7000 m2 var ona kurulu
fivem oynarken ssdnin ısı değerlerini kontrol et throttle yiyip yemediğine bak

hayır tamamen sıfır parçalarla ilk kez kuruldu herhangi bir başka parça kullanılmadı 1 hafta önce topladım zaten

ssd reis 1 tb 7000/7000 m2 var ona kurulu
7000/7000 çok yüksek değerler eğer heatsinksiz ise ssd thermal throttle yiyor olabilirsin

night5858

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
deniz yamadağ
fivem oynarken ssdnin ısı değerlerini kontrol et throttle yiyip yemediğine bak

7000/7000 çok yüksek değerler eğer heatsinksiz ise ssd thermal throttle yiyor olabilirsin
6000/4000 miş.Ayrıca öyle bir sıkıntıda story mode dada olmazmıydı bu sorun.Story mode da herhangi bir sıkıntım yok

Voidnyx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Ali nyx
6000/4000 miş.Ayrıca öyle bir sıkıntıda story mode dada olmazmıydı bu sorun.Story mode da herhangi bir sıkıntım yok
dostum fivemde sunucu eklentileri kullanılıyor diye biliyorum, fivem gmod minecraft gibi topluluk modları bulunduran oyunlar çok fazla eklenti olması ve hiçbirinin birbiriyle çalışmak için ekstra optimize edilmemesinden dolayı eklenti olmayan story moda göre ssdye çok daha fazla yüklemiyor olabilir, hwinfo ile ssdnin ısı değerlerine bak, ssd değilse ramdir zaten

Dahası  
Reaksiyon skoru
671
İsim
Paşadöner
Fivem optimize sıkıntılı bir oyun deneme yanılma ile ince bir ayar çekmeniz gerekecek

Voidnyx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Ali nyx
6000/4000 de ısınabilir önemli olan heatsink var mı yok mu, oyunlar genelde ssd intense olmadıklarından dolayı heatsink ihtiyacı olmaz fivemde belki durum farklıdır

night5858

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
deniz yamadağ
Fivem optimize sıkıntılı bir oyun deneme yanılma ile ince bir ayar çekmeniz gerekecek
farklı oyunlar deneyerek takılma vb varmı diye bakmam gerekli yani

6000/4000 de ısınabilir önemli olan heatsink var mı yok mu, oyunlar genelde ssd intense olmadıklarından dolayı heatsink ihtiyacı olmaz fivemde belki durum farklıdır
ssd lik ve ramlik bir sıkıntı olsa cs2 de de sıkıntı cıkarmazmıydı?

Voidnyx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Ali nyx
farklı oyunlar deneyerek takılma vb varmı diye bakmam gerekli yani

ssd lik ve ramlik bir sıkıntı olsa cs2 de de sıkıntı cıkarmazmıydı?
ya dostum sana alt tarafı hwinfo ile ısı değerlerine bak dedim durmadan ssdde sorun olsa şu olmaz mıydı bu olmaz mıydı diyorsun ÖNCELIKLE HAYIR SSD ISINMASI BIR SORUN DEGILDIR GEN4 VE GEN5 SSDLER AGIR YUK ALTINDA ISINIR IKINCISI FIVEM TOPLULUK TARAFINDAN MODLANIYOR DİYE BİLİYORUM ÖYLE İSE SSDYI ZORLUYOR OLABILIR CUNKU OYUNLARDA TOPLULUK YAPIMI MODLAR BIRBIRINE VE OYUNA OPTIMIZE OLMADIĞI İÇİN SİSTEMİ SIKIŞTIRIR, EĞER ZORLUYOR VE ISINMA YAPIYOR VE ONDAN SORUN YAŞIYORSAN UCUZ BIR SSD HEATSINK ALARAK ÇÖZÜLEBİLİR AMA İLK ÖNCE ISI DEĞERLERİNE BAKIP ZORLAYIP ZORLAMADIĞINI SÖYLEMEN LAZIM DEĞİLSEDE BAŞKA BİRŞEY VARMI DİYE BAKARIZ

jombo

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,102
İsim
efe araci
Dün ayarlardan MSAA'yı 8x yaptım ve her şeyi fullledim. FPS’im normalde monitörün Hz’siyle sabit olarak 170 civarındaydı. Ancak her şeyi açtığımda FPS 90'lara düştü. Fakat, herhangi bir takılma ya da benzeri bir şey yaşamadım. Bu konu hakkında pek bir şey anlamadım. MSAA off iken ayarlar yine very high’da 170 FPS veriyordu, ancak ara sıra 80'e kadar düşüp takılmalar oluyordu. Her şeyi açtığımda FPS 80-90 civarına geldi. Çok nadiren, sadece bir kere falan takılma yaşandı ama genel olarak sorun yaşamadım. Bu durumun ne anlama geldiğini merak ediyorum, anlayan varsa dönüş yaparsa sevinirim.
sadece 1 kere olduysa serverde ki dokuları yüklüyordur sorun etmeyin çoğu oyunda olur bu.

Mai_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Naci
Fps i 120-150 lere sabitle öyle dene

Top Bottom