Tez konuma göre değişir ancak makale tarama işlerini Perplexity ile, yorumlama işlerini Gemini veya Deepseek ile, sohbet amaçlı ve derin internet taraması da Gemini kullanıyorum kendi zevkime göre oluşturduğum bir promptum var. Bağlam penceresi uzunluğu sağolsun Gemini 1.5 Advanceddan beri aynı sohbeti kullanıyorum.benim okul bu sene bitiyor diye gemini free vermediler
chat gpt de konuyu kapatsam bile eski konuyu hafızasında tutuyor ve mesela atıyorum diyet programı yaz dediğimde yumurta sevmiyorum demiştim diyelim sonra o koınuyu silip başka konu açınca acaba ne yesem diye sorduğumda sen yumurta sevmiyordun ona göre böyle bir liste hazırlayalım diyor acaba bu durum geminide de var mı
mesela bi konuda fikir almak için hangisini daha çok önerirsin atıyorum tez yazıyorsundur ve tez de sana fikir verip alışveriş yapacağın bi platform olarak hangisini tercih edersin
Eski konulara bakma varsa da düzgün çalışmıyor, daha bir önceki sohbette yaptığı şeyi sonrasında yapamayabiliyor, önceden yapmıştın onun aynısını istiyorum diyince hiçbir şey anlamıyor. Ama aritmetik hesaplarda çok iyi koca tabloyu at dolduruyor chat az büyük tablo atınca ya yapamam diyor ya yanlış yapıyor.benim okul bu sene bitiyor diye gemini free vermediler
chat gpt de konuyu kapatsam bile eski konuyu hafızasında tutuyor ve mesela atıyorum diyet programı yaz dediğimde yumurta sevmiyorum demiştim diyelim sonra o koınuyu silip başka konu açınca acaba ne yesem diye sorduğumda sen yumurta sevmiyordun ona göre böyle bir liste hazırlayalım diyor acaba bu durum geminide de var mı
mesela bi konuda fikir almak için hangisini daha çok önerirsin atıyorum tez yazıyorsundur ve tez de sana fikir verip alışveriş yapacağın bi platform olarak hangisini tercih edersin
teşekkür ederim yorumun için gemini için bi okuyan birini bulayım alıcamTez konuma göre değişir ancak makale tarama işlerini Perplexity ile, yorumlama işlerini Gemini veya Deepseek ile, sohbet amaçlı ve derin internet taraması da Gemini kullanıyorum kendi zevkime göre oluşturduğum bir promptum var. Bağlam penceresi uzunluğu sağolsun Gemini 1.5 Advanceddan beri aynı sohbeti kullanıyorum.
GPTnin aklında tutması aslında bu sohbetleri sohbet kutusna değil hesabına kaydetmesi sayesinde Ancak tahmin edebileceğin üzere tabii ki her bilgiyi tutmuyor hatta baya kısıtlı. Hesap ayarlarında bağlam mı tercihler mi ne öyle bir seçenek var orayı açarsan görürsün senin hakkında hangi bilgileri not almış. Bu bilgileri kullanacağın yapay zekaya kopyalayıp yapıştırarak oraya geçebilirsin. Hatta Gemini'a geçiyorsan ayarlardan tercihler var tercihlere bunu yapıştırırsan her sohbette bunu hatırlar. Ve hayır genellikle diğer AI lar bu bilgileri tutmuyor Gemini özelinde her sohbette sıfırlıyor.
gemini biraz daha matematiksel iken gpt sanki şey gibi dertleşecek bi yapay zeka gibiEski konulara bakma varsa da düzgün çalışmıyor, daha bir önceki sohbette yaptığı şeyi sonrasında yapamayabiliyor, önceden yapmıştın onun aynısını istiyorum diyince hiçbir şey anlamıyor. Ama aritmetik hesaplarda çok iyi koca tabloyu at dolduruyor chat az büyük tablo atınca ya yapamam diyor ya yanlış yapıyor.