Yardım Samsung g61sd oled yanığı sorunu var mı?

Mali7

80+
Reaksiyon skoru
15
Öğrenci indiriminden Samsung oled g61sd modelini almak istiyorum özelliklerine baktığımda sıvı soğutma gibi bi şey olduğunu söylüyorlar acaba bu yeni nesil oledlerde ekran yanığı olayı devam ediyor mu yoksa çözüldü mü? Aldığım monitörü uzun yıllar kullanmak istiyorum bütçem de ucu ucuna yetiyor sürekli ekipman değiştiren birisi değilim biraz da titizimdir. Sizce dikkatli kullanırsam uzun yıllar götürür mü yoksa her oled bir gün yanar mı?

Bunu ben de merak etmekteyim. Konuyu canlandırayım. Uzun süredir bu monitörü kullanan var mı acaba?

Öğrenci indiriminden Samsung oled g61sd modelini almak istiyorum özelliklerine baktığımda sıvı soğutma gibi bi şey olduğunu söylüyorlar acaba bu yeni nesil oledlerde ekran yanığı olayı devam ediyor mu yoksa çözüldü mü? Aldığım monitörü uzun yıllar kullanmak istiyorum bütçem de ucu ucuna yetiyor sürekli ekipman değiştiren birisi değilim biraz da titizimdir. Sizce dikkatli kullanırsam uzun yıllar götürür mü yoksa her oled bir gün yanar mı?
Bunu ben de merak etmekteyim. Konuyu canlandırayım. Uzun süredir bu monitörü kullanan var mı acaba?
Bir arkadaşım hazirandan beri kullanıyor, başka bir tanıdığım da ondan önce almıştı. Henüz böyle bir sorunları yok. İlk nesil oledlerden olmadığı için kolay kolay öyle bir sorun olacağını da sanmam.

1 yıl civarı g60sd'yi cılkını çıkarana kadar yeri geldi 12-13 saat açık kullandığım senaryolar bile oldu yanma olmadı.

yeni nesil oled'ler bu anlamda güçlü, yazılımsal anlamda siz farkında olmadan piksellerin anlık değişimi, monitörü kapattığınızda otomatik piksel temizleme vs. olmaz demiyorum ama günlük senaryolarda yanma ihtimali çok çok az

1 yılı aşkın süredir kullanıyorum, hiç bir yanık problemi yaşamadım. Bazen 8-9 saat kullandığımda oldu, dikkat etmeniz gereken şeyler var. İlk etapta dikkatli kullanıyoruz sonrasında çok da önemsemeden kullandımsonuç aynı tavsiye ederim.

Teşekkürler yorumunuz için. Peki Samsung 27" Odyssey OLED G6 2K LS27DG602SUXUF 0.03 Ms 360 Hz (HDMI+DP) bu 360 hz olan modeliyle nasıl bir fark var ki aralarında 10 bin lira oynuyor. Alınır mı, düşünceniz nedir acaba?

yani 240 ve 360 Hz olan modellerinde tek fark hz ve rgb farkı mı ?

yani 240 ve 360 Hz olan modellerinde tek fark hz ve rgb farkı mı ?
Evet başka hiç bir fark yok, 360 Hz cs valo oynuyorsan gerekebilir, diğer hikayeli güncel oyunlarda 100-120fps oynadığından pek gerek kalmıyor.

Geri