Kardeşim, modem ayarlarından bilgisayarımın ethernet bağlantısını kesti

Aziz123

80+
Reaksiyon skoru
1
Kardeşim, internete kablolu bağlanan bilgisayarımın internet bağlantısını modem ayarlarından kapattı ve geri açamıyoruz. Bilgisayarımın ağ ayarlarına girip baktığımda ise normalde ‘Ethernet’ seçeneği çıkması gerekirken ‘Geniş Bant Bağlantısı – Aygıt Eksik’ ve ‘Geniş Bant Bağlantısı 2 – Aygıt Eksik’ şeklinde iki seçenek görünüyor. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bilenler varsa yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Bu arada tp-link AC1200 modem kullanıyorum.
1000013688.webp
1000013687.webp

Modemin ayarlarında bağlı cihazlar bölümünde pc gözüküyorsa ordaki ayarları kontrol et tam nasıl yapılıyor ben de bilmiyorum ama aynı modem bende de var eve çıkınca bakıp bulmaya çalışacağım.

Gözükmüyor işte gözükse kurcalar yaparım
Modemin ayarlarında bağlı cihazlar bölümünde pc gözüküyorsa ordaki ayarları kontrol et tam nasıl yapılıyor ben de bilmiyorum ama aynı modem bende de var eve çıkınca bakıp bulmaya çalışacağım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bilmediğimden soruyorum modemin arkasındaki kodu girip siteden engeli kaldırılamıyormu ?
Normal şartlarda evet ancak ayarlarında bilgisayar gözükmüyor

Usbnin birine modemin ayarlarını cfgyi yedekleyebiliyosun. Yedeği al bir de telefondan wifiden bağlanıp modem ayarlarına gir iss'ye bağlanmanı sağlayan mail gibi bi kullanıcı adı ve şifrenin yazılı olduğu sayfa var oranın ssini al ardından modemi komple fabrika ayarlarına döndür. İster yine wifiden bağlandığın telefonla modem arayüzünden yap istersen modemin arkasındaki iğneyle basılan düğmeden yap. Aklıma başka çözüm gelmiyor.

Usbnin birine modemin ayarlarını cfgyi yedekleyebiliyosun. Yedeği al bir de telefondan wifiden bağlanıp modem ayarlarına gir iss'ye bağlanmanı sağlayan mail gibi bi kullanıcı adı ve şifrenin yazılı olduğu sayfa var oranın ssini al ardından modemi komple fabrika ayarlarına döndür. İster yine wifiden bağlandığın telefonla modem arayüzünden yap istersen modemin arkasındaki iğneyle basılan düğmeden yap. Aklıma başka çözüm gelmiyor.
Modemi sıfırlamıştım siteden. Ancak durum yine aynı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bilgisayarı formatlasam düzelir mi

Modemi sıfırlamıştım siteden. Ancak durum yine aynı
o zaman şu şekilde dene, aygıt yöneticinden lan driverını bul, aygıtı devre dışı bırak bir kaç dk bekle ve yeniden aç. Benim de başıma geldi ve pcyi resleyince bile düzelmemişti bu şekilde driverı kapatıp açınca düzeldi. Deneyip yaz duruma göre kendi evimde modem arayüzüne girip sorununu çözmeye çalışıcam.

Yaptım olmadı ancak şunu fark ettim driverin üstünde ünlem işareti var sürücüyü güncelleştir dedim ancak yine fayda etmedi acaba driver silinmiş olabilirmi
o zaman şu şekilde dene, aygıt yöneticinden lan driverını bul, aygıtı devre dışı bırak bir kaç dk bekle ve yeniden aç. Benim de başıma geldi ve pcyi resleyince bile düzelmemişti bu şekilde driverı kapatıp açınca düzeldi. Deneyip yaz duruma göre kendi evimde modem arayüzüne girip sorununu çözmeye çalışıcam.

Yaptım olmadı ancak şunu fark ettim driverin üstünde ünlem işareti var sürücüyü güncelleştir dedim ancak yine fayda etmedi acaba driver silinmiş olabilirmi
Olabilir hocam aygıt özelliklerine girerseniz hata kodu verecektir donanım arızası da olabilir.

Olabilir hocam aygıt özelliklerine girerseniz hata kodu verecektir donanım arızası da olabilir.
Şu anca pcyi sıfırlıyorum format usbsi yoktu elimde windowsun kendi sıfırlama aracından yapıyorum yine olmazsa tanıdık bilgisayarcılara başvuracağım emeğiniz ve değerli vaktiniz için çok teşekkür ederim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,190,471
Üyeler
188,943
Son üye
huseyin319
Geri