5700x için en iyi ekran kartı?

AdemCE

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
40000
Merhaba herkese. Öncelikle halihazırda sistem özelliklerim;

İşlemci: 5700x
Ram: 32 GB
Ekran Kartı: 2080S
Monitör: 2k + 1080p 2 monitör var.

Nvidia ekran kartı alma arifesindeyim. Muhtemelen bir daha sistem güncellemesi yapmayacağım. 4070 i sistem kaldırıyor fakat uzun vadede daha güçlü bir kart varsa onu seçmek istiyorum. 16Gb vram olmasından dolayı 4070 Ti Super e bakıyordum. Fakat bir çok forum ve yorumlarda darboğaz olacağını yazmışlar. Benim bu işlemci için alabileceğim max nvidia kart nedir? tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

AMD önermezseniz sevinirim :pikacu::)

Merhaba PSU kac Watt ? 2K 4070 Ti Super16GB ile tam uyumlu.Zorlama yasamazsin.Harici 4080 Super %15 ile % 20 arasi daha fazla Performance gösterir. ama cok farkliligini göremezsin.Kalici olmasini istersen.RTX 4090 24GB.Fiyatda belirlememis sin.

Nvidia ekran kartı alma arifesindeyim. Muhtemelen bir daha sistem güncellemesi yapmayacağım. 4070 i sistem kaldırıyor fakat uzun vadede daha güçlü bir kart varsa onu seçmek istiyorum. 16Gb vram olmasından dolayı 4070 Ti Super e bakıyordum. Fakat bir çok forum ve yorumlarda darboğaz olacağını yazmışlar. Benim bu işlemci için alabileceğim max nvidia kart nedir? tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

2K da kullanacaksan 5070Ti ye kadar her karta bakabilirsin pek sorun olmaz ama 1080P için de darboğaz olmasın dersen maks 5060Ti veya dediğin gibi 4070 mantıklı olur.

@Only06 'nın önerdiği karta göre
2080 Super : 250W
4070TI Super : 285W

arasında pek fark yok gibi ama karttan karta overclock performansı değişiklik gösterebileceğinden dolayı PSU önemli. PSU 'yu ne zaman aldığını bilemediğimiz için 12v hatlarının ne kadar stabil olduğunu (hwinfo veya occt) bilip ona göre yeni nesil kartlara geçebilirsin. Dönüştürücü ile yeni nesil kartları kesinlikle kullanma.

Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. Evet psu u yazmamışım, Msi MPG A650GF 650w gold modeli var. şuanda da max fiyat olarak 4070ti super fiyatını baz aldım, 40.000 TL.

Merhaba PSU kac Watt ? 2K 4070 Ti Super16GB ile tam uyumlu.Zorlama yasamazsin.Harici 4080 Super %15 ile % 20 arasi daha fazla Performance gösterir. ama cok farkliligini göremezsin.Kalici olmasini istersen.RTX 4090 24GB.Fiyatda belirlememis sin.
darboğaz testlerinde 5700x ile 4070ti super 2k için darboğaz yazıyor. 4-5 sitde ayrı ayrı baktım. işin ilginç kısmı 9070xt için darboğaz oyk diyor ilginç bir durum geldi :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

2K da kullanacaksan 5070Ti ye kadar her karta bakabilirsin pek sorun olmaz ama 1080P için de darboğaz olmasın dersen maks 5060Ti veya dediğin gibi 4070 mantıklı olur.
2k da kullanacağım. zaten bu yüzden ekran kartı yükseltme ihtiyacım oldu. normal şartlarda her oyunu oynuyorum ama 8gb vram artık oyunlarda sıkıntı yapmaya başladı. dlss ile ucu ucuna gidiyor. ram fiyatlarından sonra ekran kartlarına da gelecek zamdan hemen önce ekrna kartı alma niyetim var.

5070 tavsiye ederim

AMD önerceğim hahahaha 9060xt , şaka şaka 5070 alabilirsin.

Geri