RX 9070 XT: Gigabyte Gaming OC vs Sapphire Nitro+

Caerleon

80+
Reaksiyon skoru
3
Merhabalar, beni uzun yıllar götürecek bir kasa dizmek istiyorum. Ekran kartı hariç parçaları satın aldım ve aşağıya yazıyorum:

Ryzen 7 9700X
Corsair Nautilus 360mm Sıvı Soğutucu
ASUS TUF Gaming B850-E WiFi Anakart
32 GB Crucial 6000 MHz CL36 DDR5 Ram
Samsung 990 Pro 2 TB SSD
Corsair 3500x Kasa (RM850e PSU)

Bu bileşenlerle birlikte bana sorun yaşatmayacak bir 9070XT almak istiyorum. Bütçe sorunum yok, yalnızca kazık yemek istemem. Mümkünse undervolt yapmak ve hafif overclock yapmak ilgimi çeker. Bu bağlamda:

Sapphire Nitro+: 40000 TL
Gigabyte Gaming OC: 33500 TL

Bu fiyatlarda hangisini önerirsiniz?

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Merhabalar, beni uzun yıllar götürecek bir kasa dizmek istiyorum. Ekran kartı hariç parçaları satın aldım ve aşağıya yazıyorum:

Ryzen 7 9700X
Corsair Nautilus 360mm Sıvı Soğutucu
ASUS TUF Gaming B850-E WiFi Anakart
32 GB Crucial 6000 MHz CL36 DDR5 Ram
Samsung 990 Pro 2 TB SSD
Corsair 3500x Kasa (RM850e PSU)

Bu bileşenlerle birlikte bana sorun yaşatmayacak bir 9070XT almak istiyorum. Bütçe sorunum yok, yalnızca kazık yemek istemem. Mümkünse undervolt yapmak ve hafif overclock yapmak ilgimi çeker. Bu bağlamda:

Sapphire Nitro+: 40000 TL
Gigabyte Gaming OC: 33500 TL

Bu fiyatlarda hangisini önerirsiniz?
nitro çok daha iyi ama aradaki farka değmez

nitro çok daha iyi ama aradaki farka değmez
Ben de benzer fikirdeyim, gigabyte ile alakalı her yerde termal pad akması ile alakalı bir şeyler görüyorum, dik monte edildiği durumlarda yaşanan bir sorun yüzünden kartın fiyatı hakkından fazla düşürülmüş gibi geldi. Alsam üzer mi diye sormak istedim.

Dik kullanmayacaksan hic sorun olmuyor ayrica vram
Sogumasi konusunda gigabyte da cok iyi kisa olmasina rağmen sogutma basarili dik kullananlar icin akma vs olmus dendi kart kotulendi fiyat düştü nitro ile aradaki 5-6 bin farka degmez bence 4 ay kullandim sogutma cok iyiydi vram olsun cpu olsun

Uzun yıllar götürecek dediğiniz için Nito+ tavsiye ederim. Gigabyte Aorus serisi en üst kalitede iken Sapphirede Nitro+ seridir.

Cevap veren herkese çok teşekkür ederim, cuma gününe kadar bekleyip gaming gecesi indirimlerinden sonra karar vereceğim.

sapphire tabii ki kart aşırı yakısıklı ve kablo gizliyor üstüne ptm kullanılmıs macun yerine

Hocam sisteminiz harika, güle güle kullanın.

Soruya gelecek olursak; aradaki 6.500 TL farkı hak edecek bir performans farkı yok. Kesinlikle Gigabyte Gaming OC modelini tercih etmelisiniz.
İki kart da oyunlarda aynı FPS'i verecek Nitro+ belki 1-2 FPS fazla verir, o da fabrikasyon OC yüzünden. 6.500 TL farka değmez.

Sapphire Nitro+ serisi piyasanın soğutma kralıdır, doğru, inkar eden yok Ancak Gigabyte Gaming OC serisi de çok başarılıdır, ısınma sorunu yaşatmaz. Aradaki 3-4 derecelik fark için o kadar para ödenmez.

Gigabyte Gaming OC modellerinde ürünü kaydedince genelde 4 Yıl Garanti avantajı oluyor. Bu uzun ömürlülük açısından Sapphire'den daha büyük bir artı.

Benim önerim 6.500 TL cebinizde kalsın, o parayla sisteme çok daha kaliteli ekipman veya SSD vs. eklersiniz. Gigabyte Gaming OC sizi üzmez, Undervolt konusunda da gayet yeteneklidir. İyi forumlar.

Hocam sisteminiz harika, güle güle kullanın.

Soruya gelecek olursak; aradaki 6.500 TL farkı hak edecek bir performans farkı yok. Kesinlikle Gigabyte Gaming OC modelini tercih etmelisiniz.
İki kart da oyunlarda aynı FPS'i verecek Nitro+ belki 1-2 FPS fazla verir, o da fabrikasyon OC yüzünden. 6.500 TL farka değmez.

Sapphire Nitro+ serisi piyasanın soğutma kralıdır, doğru, inkar eden yok Ancak Gigabyte Gaming OC serisi de çok başarılıdır, ısınma sorunu yaşatmaz. Aradaki 3-4 derecelik fark için o kadar para ödenmez.

Gigabyte Gaming OC modellerinde ürünü kaydedince genelde 4 Yıl Garanti avantajı oluyor. Bu uzun ömürlülük açısından Sapphire'den daha büyük bir artı.

Benim önerim 6.500 TL cebinizde kalsın, o parayla sisteme çok daha kaliteli ekipman veya SSD vs. eklersiniz. Gigabyte Gaming OC sizi üzmez, Undervolt konusunda da gayet yeteneklidir. İyi forumlar.
Yorumunuz ve açıklamanız için teşekkür ederim. Ürünü kaydettirmek için şu siteyi mi kullanıyoruz hocam?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,171,885
Üyeler
186,113
Son üye
Dorindochi
Geri