Darboğaz Nasıl Giderilir?

EJD0R

80+
Reaksiyon skoru
2
Arkadaşlar merhaba, darboğaz yaşıyorum ve bu beni çok sıkmaya başladı. Ekran kartım RX 9060 XT 16 GB ve işlemcim ise Ryzen 5 5600. Çoğu oyunda darboğaz yaşıyorum. Sorunu nasıl giderebilirim? AMD Software üzerinden hangi ayarı önerirsiniz? Veya kökten işlemci mi değiştirmeliyim?

Arkadaşlar merhaba, darboğaz yaşıyorum ve bu beni çok sıkmaya başladı. Ekran kartım RX 9060 XT 16 GB ve işlemcim ise Ryzen 5 5600. Çoğu oyunda darboğaz yaşıyorum. Sorunu nasıl giderebilirim? AMD Software üzerinden hangi ayarı önerirsiniz? Veya kökten işlemci mi değiştirmeliyim?
yani sana zararı yok darboğazın paranın hakkını tam alamaman haricinde. para varsa am5'e geçebilirsin 7500f le falan güzel kombinlenir.

çözünürlük yükseltmen lazım

İşlemci değiştirmek en iyi çözümün olur. Eğer ekran kartından tam performans almak istiyorsan ayarları ve çözünürlüğü yükseltebilirsin ama bu işlem FPS'den çok saf güç kullanımını etkiler.

İşlemci değiştirmek en iyi çözümün olur. Eğer ekran kartından tam performans almak istiyorsan ayarları ve çözünürlüğü yükseltebilirsin ama bu işlem FPS'den çok saf güç kullanımını etkiler.
Monitörüm 1080 bu yüzden ayarlarda üstüne çıkamıyorum. Özel çözünürlük eklemem lazım herhalde araştıracağım. Tüm oyunları ultrada açmama rağmen yine de oluyor. AM4 bi anakarta sahibim. Ryzen 7 5700x ile değiştirmeyi düşünüyorum. Teşekkür ederim cevap için

Hangi çözünürlükte oynuyorsun, PSU kaç watt, ram frekansı ne kadar, dar boğaz olan oyunlar ve diğer sistem parçaları bilgisi, bunları söylersen sebebini ve ne yapman gerektiğini bulabiliriz.

Hangi çözünürlükte oynuyorsun, PSU kaç watt, ram frekansı ne kadar, dar boğaz olan oyunlar, bunları söylersen sebebini ve ne yapman gerektiğini bulabiliriz.
650 wat, ram 16 GB 3200mhz. Bütün oyunları 1080p ultrada açıyorum. God Of War, ETS 2, Battlefield 1-5 ve Hogwarts oynuyorum şimdilik. Bunlarda düşüş yaşıyorum maalesef.

650 wat, ram 16 GB 3200mhz. Bütün oyunları 1080p ultrada açıyorum. God Of War, ETS 2, Battlefield 1-5 ve Hogwarts oynuyorum şimdilik. Bunlarda düşüş yaşıyorum maalesef.
Ekran kartın güzel yani 2K da oynasan bir problem olmaz özellile fsr 4 çok iyi dlss ye yakın görüntü kalitesi sunar bir sorun olmadan oynarsın, ram ler 1×16 mı yoksa 2×8 mi ?, grafikleri en ultraya çekmene gerek yok %5 %10 falan fark eder ayarların bazılarını özellikle shadow'u high yap istersen, Hogwarts biraz sıkıntı işlemci ve ram'a daha çok yüklenir ekrankartı rahat kalır "çözünürlüğü artırarakta çözebilirsin hem bu sayede görüntü kalitesi artar", ramlerin şekilleri az önce sormuştum onuda söylersen iyi olur sonuçta böyle ağır oyunlar baya ram tüketir ve bu tek kanaldan olursa dar boğaz yapabilir bide ramlerin boyutu özellikle Hogwarts 20 GB nin üzerine çıkar buda darboğaz yapabilir az önce de demiştim Hogwarts biraz sıkıntı diye yani Ram'in boyutu da dar boğaz yapabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,389
Üyeler
186,880
Son üye
behalot
Geri