M.2 SSD'yi hangi slota takmam gerekiyor?

Yphen

80+ Silver
Reaksiyon skoru
587
Dostlar selamlar Kingston Renegade M.2 SSD'im var ama aşağıda gördüğünüz resimde ki yere takılı şuan hemen altında da 3080 ekran kartım var bir kaç video da denk geldiğim şuydu yakın portlar olduğu zaman M.2 SSD'nin performansını etkilediğini söylüyordu videolar da bu doğruysa eğer 2 porttan hangisine takarsam daha sağlıklı ve verimli çalışır?

Screenshot_201.webp

Dostlar selamlar Kingston Renegade M.2 SSD'im var ama aşağıda gördüğünüz resimde ki yere takılı şuan hemen altında da 3080 ekran kartım var bir kaç video da denk geldiğim şuydu yakın portlar olduğu zaman M.2 SSD'nin performansını etkilediğini söylüyordu videolar da bu doğruysa eğer 2 porttan hangisine takarsam daha sağlıklı ve verimli çalışır?

Alıntıyı görüntüle
Takılı olduğu yer en iyi yer. İkinci SSD olursa en alttaki iş yapar ortadaki mümkünse en sona kalsın.

Takılı olduğu yer en iyi yer. İkinci SSD olursa en alttaki iş yapar ortadaki mümkünse en sona kalsın.
Ama ekran kartının yanında ki portta olduğu içni performansı kaybı olmaz mı?

Altında kalması daha sıkıntılı asıl orası ısınıyor. Bir de en üst port en hızlısıdır genelde.
Hepsinde termal pad var hocam kolay kolay çok fazla ısınmaz da bir çok izlediğim videolarda buna değiniliyor.

Doğrudan işlemciye bağlanan porta takman gerek. O videoda farklı bir şey söylenmeye çalışılmış bence. Hiç öyle bir şey duymadım.

Alıntıyı görüntüle
İlk slot hep X16 olur diğer slotlar ise X8 belki çok üst düzey anakartlarda çift X16 felan bulunuyordur. SSD'nizi ilk slota takın en iyi okuma yazma değerlerini o slotta alırsınız.

İlk slot hep X16 olur diğer slotlar ise X8 belki çok üst düzey anakartlarda çift X16 felan bulunuyordur. SSD'nizi ilk slota takın en iyi okuma yazma değerlerini o slotta alırsınız.
Zaten resimde ki çizgili bölümde hocam SSD ben sadece acaba diğer slotlara takarsam ekran kartı yüzünden performansı etkilenmeden daha iyi çalışır mı diye sormak istedim.

Geri