RTX 5xxx serisine 2026da büyük zam gelecek!!

hocam saf performansta amd, rtx serisinin birçok kartından iyi. Fakat saf performans yetmiyor. Yeni çıkan oyunlarda gömülü RT ve PT var. Cuda çekirdeği yetersiz olunca istediği performansı veremeyebiliyor. Redstone iyi geliştirirlerse ve oyun desteği artarsa amd tarafından iyi bir yıl olur. Fakat bu kriz amdyi de vuracağı için şuan 35kya satılan 9070x 2026 yılında 50k olursa şaşırmayız.
rtde yetişse yeter ptde rtx de yamuluyor zaten o gereksiz şu an için

Nvidia 2026 yılında rtx 5xxx serisinin üretimini %40 azaltmayı planlıyor. Ayrıca super serisi gelmeyebilir. Sebebi ise üretim için yeterli GDDR7 belleğini temin edememesi olarak görülüyor.

Üretim azalacağı için talepte fazla olacağından fiyatlarda yukarı yönlü sıçrama olabilir.

Bu azaltma planını öncelikle 5060ti 16gb ve 5070ti modellerinde uygulayacakmış. Sebebi ise 5080 ile kıyaslanması. 5060ti gibi bir modele 16gb vermek yerine 8gb vermeyi tercih ediyorlar. Aynı durum 5070ti içinde geçerli çünkü 5080 ile aynı vramı kullanıyor.

Kaynak
9070xt yerine 5070ti alabildiğim için Allahıma şükürler olsun

Nvidia 2026 yılında rtx 5xxx serisinin üretimini %40 azaltmayı planlıyor. Ayrıca super serisi gelmeyebilir. Sebebi ise üretim için yeterli GDDR7 belleğini temin edememesi olarak görülüyor.

Üretim azalacağı için talepte fazla olacağından fiyatlarda yukarı yönlü sıçrama olabilir.

Bu azaltma planını öncelikle 5060ti 16gb ve 5070ti modellerinde uygulayacakmış. Sebebi ise 5080 ile kıyaslanması. 5060ti gibi bir modele 16gb vermek yerine 8gb vermeyi tercih ediyorlar. Aynı durum 5070ti içinde geçerli çünkü 5080 ile aynı vramı kullanıyor.

Kaynak
fiyatlar katlamıştı zaten 5060ti fiyatları 5070 e kadar çıkmıştı bende niye diyordum aynı olay 5070ti da var acayip şişmişti fiyatları sebebi belli olmuş

fiyatlar katlamıştı zaten 5060ti fiyatları 5070 e kadar çıkmıştı bende niye diyordum aynı olay 5070ti da var acayip şişmişti fiyatları sebebi belli olmuş
aslında fiyatlar globale göre bize tam yansımadı. Bize yansırken dolar kuru-enflasyon v.s derken 2-3 katı fazla yansıyor ya o yüzden diyorum. Ocak itibari ile yansımaya başlar özellikle asgari ücrete zam ile birlikte tam belli olur

bu fiyatlara alan olur mu bilmiyorum sanki çok uçmuş gibi eskiden de öyleydi de

aslında fiyatlar globale göre bize tam yansımadı. Bize yansırken dolar kuru-enflasyon v.s derken 2-3 katı fazla yansıyor ya o yüzden diyorum. Ocak itibari ile yansımaya başlar özellikle asgari ücrete zam ile birlikte tam belli olur
daha nereye kadar artacak şuan pc almak acayip mantıksız hal almaya başladı şuan ps5 pro alıp sony nin aboenlik sistemine 3 yıl alıp keyif yapmak daha mantıklı artık
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu fiyatlara alan olur mu bilmiyorum sanki çok uçmuş gibi eskiden de öyleydi de
hocam klasik bir gerçek ocak ayında a-z ye herşeye zam geliyor türkiyede

Super serisi için 1 yıldan fazla bekledim bir 3 yıl daha bekleriz stok düzelir ins.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,119
Üyeler
187,454
Son üye
meeptt
Geri