BF6 gibi oyunları FPS kıyasları veya 2-3 teknik kanalın 1-2 saatlik incelemeleri ile kıyaslamayın. BF6 CPU tüketmeye başladıkça o işlemci saçma sapan frekans kısma ve takılmalara yol açacak. Matematik verisi içeren ve oyunların uzunca süre oynamayan teknik kanal videoları sizi haklı çıkarmıyor. Ayrıca ben FPS farkı için demedim uzun ömürlü olsun diye dedim. Yeni çıkacak oyunların bellek fiyatları çoştu dur oyunları optimize edelim falan yapacaklarını sanmıyorum.
Kısaca çoklu çekirdek performansı iyi bir işlemci almasını öneriyorum. FPS için önersem dediğiniz gibi L3 önbelleği yüksek X3D ve sıvı soğutma önerirdim. Büyük ihtimalle soğutma vb. dolayı daha pahalıya patlardı. Ama açıkcası Valorant, CS2 1000 FPS gibi saçmalıklara gerek olmadığından 9700X gayet ideal işlemci. Tek tek almasına da gerek yok hazır sistem kovalayabilir. TRT Bandrol atana kadar halen bu işlemci ve AMD kartlı düzgün bir sistem bulma ihtimali var.
Bu arada 7700X de alınabilir. Tekrarlıyorum oyun firmaları optimizasyon falan yapmayacak, buna inanıyorsanız elimde satılık bir köprü var.
En ucuz AMD Ryzen 7 7700X Sekiz Çekirdek 4.50 GHz İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! AMD Ryzen 7 7700X Sekiz Çekirdek 4.50 GHz İşlemci özelliklerini incele, 9.954,13 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
RT, Lumen gibi şeyler de artık oyunların vazgeçilmezi olacak. Temel kapitalizm kâr etmeyi sever. En iyi kâr işçi çıkarılarak yapılır. Yapay zeka ve RT gibi çok az işçi ile daha hızlı oyun yapmasını sağlayan teknolojiler hiç de optimize olmayacaklar. Hatta bu geçiş dönemi çoğu oyun firmasını bence batıracak.
Ayrıca 32 GB çoğu oyun için şart. Oyunlar 12-13 GB tüketiyor. Windows zaten 5-6 GB, yani bu kişi yan ekrandan bir şeyler izlemeyecek mi? Evet fiyatlar çoştu ama daha da kötüye gidebilir. Kaçtı diye bundan vazgeçmenin manası yok. Oyunlar yine belirtiyorum optimize falan yapmayacaklar. O fiyata da alışırsın gözüyle bakacaklar. Alışamıyorsan bulut hizmetinden oyna diyecekler.
Ayrıca genel dünyadan bağımsız bu ülkenin de geleceği çok belirsiz, o yüzden fırsat varken düzgün şeyler almak gerekiyor. O fiyatlara konsol da alınmayacak, bu zam sadece bilgisayarlara vuracak gibi bir algı var nedense. Konsollarda 2-3 katı artacak.