RAID ayarlarıyla oynadıktan sonra laptop açılmıyor

Reaksiyon skoru
0
Merhaba. HP Pavilion laptopuma 1 TB HDD'min yanında 128 GB SSD aldım ve M.2 slotuna taktığımda disk yöneticisi görmedi. Bende BIOS ayarlarını karıştırmaya başladığımda SSD'yi orada gördüm ve buradaki ayarlardan kaynaklandığını düşünerek RAID kısmında bilmeden volume oluşturdum daha sonra ne olduğunu anlamadım volume yi tekrar sildim ve BIOS'u kapattığımda Windows'un başlamadığını gördüm. 1. resimdeki hatayı veriyor ve boot edecek disk bulamıyordu. Windows'u sıfırdan Rufus'dan kurduğum USB ile kurmayı bile denedim fakat oda olmuyor 2. resimdeki ekranda kalıyor. Benim için en önemlisi HDD'deki verilerim gitmiş midir, nasıl kurtarabilirim? Ayrıca resim 3'teki gibi ISO dosyası yüklü USB takılıyken Boot Manager'de USB'yi de göremiyorum. UEFI olarak kurmuştum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekler

• 1000370373.webp
    1000370373.webp
    58.6 KB · Hit: 18
  • 1000370375.webp
    1000370375.webp
    70.3 KB · Hit: 16
  • 1000370376.webp
    1000370376.webp
    122.6 KB · Hit: 15
  • 1000370374.webp
    1000370374.webp
    82.1 KB · Hit: 15
Raid 0 açınca diskteki veriler gitmiştir, diskleri birleştirme amacı yoksa raid kapalı olsun. Biosta boot mode uefi olsun
Boot mode seçeneği yok biosumda. Ama uefi boot sıralamasını değiştirebiliyorum. Yani açık anlamına geliyor sanırım. Windowsu nasıl yeniden başlatacağım bilgisayarı açamıyorum şuanda.

Boot mode seçeneği yok biosumda. Ama uefi boot sıralamasını değiştirebiliyorum. Yani açık anlamına geliyor sanırım. Windowsu nasıl yeniden başlatacağım bilgisayarı açamıyorum şuanda.
Windows gitmiştir, rufus ile kurarken yine uefi hatası veriyorsa biosta illa bir ayar vardır onun için. csm/legacy modu var mı? açıksa kapatılmalı

Raid 0 oluşturdum yanlışıkla sonra tekrar sildim. Sonra açılmamaya başladı windows. Sadece 1 tuşla harddiskimdeki 700 gb veri kesin sıfırlanmış mıdır? Hiçbir uyarı çıkmadı karşıma bu kadar basit midir verilerin yok olması, yoksa veriler duruyor yalnızca Windowsun başlamasında bir problem olmuş olabilir mi?
Windows gitmiştir, rufus ile kurarken yine uefi hatası veriyorsa biosta illa bir ayar vardır onun için. csm/legacy modu var mı? açıksa kapatılmalı

Geri