İcra dosyası varken Nays / Paycell / Tosla kullanan?

d0zza

80+
Reaksiyon skoru
69
Selamlar,
dışarıdan ayrı olarak ödediğim bir icra dosyam var. Bankalarla para transferi yapamıyorum, genelde her şey kesintiye takıldığı için nakit çalışıyorum.
Bu yüzden sanal / ön ödemeli kartlara bakıyorum. Aklımda yüksek bakiye tutmak yok, genelde 10–20 bin TL civarı gir çık yaparım. Nays, Paycell, Param, Tosla gibi kartları düşünüyorum.
Merak ettiğim şey şu:
bu kartlarda yükleme ya da harcama sırasında icra kaynaklı bir kesinti olur mu? ya da durduk yere bloke falan yaşanır mı? kullanan varsa deneyimini paylaşırsa çok iyi olur.
Hangisi daha az sorun çıkarır, hangisi daha rahat kullanılır, fikri olan yazarsa sevinirim.

kardeşim fintechlerin bazıları direk bankların ona dikkat et mesela tami garanti bankın nays iş bankın gibi bunlara dikkat ettigin sürece sanırım bi problem çıkmaz ve ilk defa senden duydum icra olunca para transferi yapılmadıgını

kardeşim fintechlerin bazıları direk bankların ona dikkat et mesela tami garanti bankın nays iş bankın gibi bunlara dikkat ettigin sürece sanırım bi problem çıkmaz ve ilk defa senden duydum icra olunca para transferi yapılmadıgını
İcralık olunca maaşın 3’te 1’ine zaten el konuluyor. Ben de borcu dışarıdan, taksit taksit ödüyorum ama buna rağmen banka hesaplarımda bloke var. Blokeden kastım şu hesaba minimum 1000 TL bile yüklesem en geç 2–3 dakika içinde otomatik çekiliyor. Bu yüzden bir süredir arkadaşlarımın ve ailemin kartlarını kullanarak idare ettim ama artık onların şahsi kartlarını kullanmak istemiyorum. Zaten borcun bitmesine de 2–3 ay kaldı diyebilirim.
İsteğim şu aslında bu süreçte rahat rahat internetten alışveriş yapabilmek, kartla ödeme yapabilmek. Yüksek meblağlar falan değil, günlük ihtiyaçlar ve online harcamalar. Ama nasıl bir çözüm yolu izlemem gerektiğini gerçekten bilmiyorum.

İcralık olunca maaşın 3’te 1’ine zaten el konuluyor. Ben de borcu dışarıdan, taksit taksit ödüyorum ama buna rağmen banka hesaplarımda bloke var. Blokeden kastım şu hesaba minimum 1000 TL bile yüklesem en geç 2–3 dakika içinde otomatik çekiliyor. Bu yüzden bir süredir arkadaşlarımın ve ailemin kartlarını kullanarak idare ettim ama artık onların şahsi kartlarını kullanmak istemiyorum. Zaten borcun bitmesine de 2–3 ay kaldı diyebilirim.
İsteğim şu aslında bu süreçte rahat rahat internetten alışveriş yapabilmek, kartla ödeme yapabilmek. Yüksek meblağlar falan değil, günlük ihtiyaçlar ve online harcamalar. Ama nasıl bir çözüm yolu izlemem gerektiğini gerçekten bilmiyorum.
hattın türkcellse paycell faturana yansıt limitini kullandıp faturanı ödediğinde sıkıntı olmuyordu en son

hattın türkcellse paycell faturana yansıt limitini kullandıp faturanı ödediğinde sıkıntı olmuyordu en son
Türk telekom hattım, Pokus kullanıyorum. Pokus kart çıkarıp içine min 10-20bin gibi rakamlarla işlem yaparsam paraya el konulur mu onu merak ediyorum. Sorumda tam olarak bu.

finans uygulamalarinin size parayi geri verme zorunlulugu olmayabiliyor banka gibi olmaz gidip tum mal varliginizi banka guvencesi var sozune dayanarak bu uygulamara yuklemeyin

Geri