Ddr4'ten ddr5'e geçenlerin tecrübesi nedir?

açıkcası ddr4 fazlasıyla yetiyor, performans olarak memnunumda.
ryzen serileri çıktı çıkalı intelin bi bildiği voltaj arttırmak, sonra dengesizlikler tutarsızlıklar hat safhada,
misal 11700k kullanıcısıyım 125w diyor, oyunda 360w gördüğü oluyor. herkes ben gibi biosdan voltaj limitiyle uğraşmaz mesela alır gitiği yere kadar kullanayım der. sonra bumm :D
amd lere bakıyorsun düşük voltajlar, stabil performanslar, bütçe dostu.
20 yıla yakın intel kullanıcısıyım, intelin ilk defa böyle dengesiz işlemci ürettiğini gördüm.

yani her şey performans değil, yazın sıcağında kasan sınır sıcaklıklarda, voltaj kesip dengesini bozup fps dalgalanması yaparken, serin serin oynamanın farkınıda bilgisayara merakı olan herkes bilir.

amd sistem topluyorum bakalım stabilizesi performansı nasıl olacak :D

AM5 gayet stabil şu son bir senedir. Tonlarca BIOS güncellemesi, optimizasyon geldi. Overclock imkanı arttı. RAM hızları EXPO, XMP ile 10000 mt/s'lere doğru gidiyor. Ryzen 7 9700x mesela 65W'lık bir işlemci ve dediğin gibi serin, voltajı düşük ve istersen 105W ayarı da verilebiliyor. Seneye falan Ryzen 9 65W olursa şaşırmam :) 12000mt/s cl30 RAM çıksa mesela...

AM5 gayet stabil şu son bir senedir. Tonlarca BIOS güncellemesi, optimizasyon geldi. Overclock imkanı arttı. RAM hızları EXPO, XMP ile 10000 mt/s'lere doğru gidiyor. Ryzen 7 9700x mesela 65W'lık bir işlemci ve dediğin gibi serin, voltajı düşük ve istersen 105W ayarı da verilebiliyor. Seneye falan Ryzen 9 65W olursa şaşırmam :) 12000mt/s cl30 RAM çıksa mesela...
Ortada ram yok buda 12000 çıksın diyor sen 6000 bulursan dua et

Merhaba,
Yeni nesil AMD çiplere baktığımda hep ddr5 var, bakıldığında hep çok daha hızlı diyorlar, birazcık pahalı olsa da, ancak bu geçişi yapanlar nasıl bir hız farklı hissediyor, hissediyor mu?
Gençleştik resmen, bu kadar mı farkeder :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,180,057
Üyeler
187,284
Son üye
cadokece
Geri