Bilgisayar toplarken veya hazır sistem alırken yaptığınız hatalar nedir?

Vemoxis

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
344
Laptop alırken olur, hazır masaüstü sistem alırken olur veya her parçasını tek tek aldığınız toplama bilgisayarlarda olur fark etmez yani genel olarak pc alırken yaptığınız hatalar nedir? nelere dikkat edilmesini önerirsiniz?

Benim 2 hatam var. İlki işlemci soğutucusunu ciddiye almayıp gamepower 120mm sıvı soğutma almıştım. Hadi 240mm olsa gene iyi ama 120mm sıvı soğutma kadar rezil bir şey yok. Marka olarak da çok kaliteli bir marka olmadığı için birkaç ay sonra ses yapmaya başladı ve soğutma konusunda yetersiz olmaya başladı. Her oyunda 75-80 derece görüyordum ki bu işe dur dedim ve hava soğutma aldım. Hatayı düzelttik bir şekilde şükür :)

ikincisi büyük bir hata değil ama dikkat etsem daha iyi olurmuş. Sistemime aldığım 2 tane 16 gb toplam 32gb ramlerin hızına ve cl değerlerine hiç dikkat etmedim. 5200 MHz ve CL40 değerlerine sahip ramler almışım. Şöyle 6000 MHz ve CL36-30 civarı bir şey alsam iyi olurmuş. Aşırı büyük farkları yok tabii bu durumun, insan gözüyle fark etmek zor aradaki performans farkını 3-5 fps fazlası olurdu maksimum herhalde ve bu saatten sonra ram almakta zorlaştı o yüzden uzun bir süre benle kalacak bu ramler ama dikkat etseymişim iyi olurmuş.

Hata diyebilir miyiz emin değilim ama öneri denilebilir. Anakart seçerken dual bios ya da flashback özelliği olan anakart seçimi mantıklı olacaktır. Bu 2 özelliği de olmayan anakart alınmamalı bence.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,204
Üyeler
187,468
Son üye
OTalhaY
Geri