🔥🔥ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI 🔥🔥

Kirada oturanın aldığı zam zaten kiraya gitti. Diğer tüm kalemlerdeki artışı nerden karşılayacaz?

Kira 10.000 ₺
Su 250 ₺
Elektrik 350 ₺
Doğal Gaz 1000 ₺
Mutfak 5.000 ₺
Birikim 3.750 ₺
Eylence 1.500 ₺
Kumar: 1.000 ₺
Çocuklara harçlık 500 ₺
Total: 23.350 ₺
Reyisimiz ise aylık 28.075 ₺ verdi.
Hamd olsun demet düşer bize.
Kira 18.00
Su 500
Elektrik 500
Doğal gaz 2000
Telefon faturası 500
Mutfak 10.00
Birikim - 3425tl bakiye
Eğlence ve kumar para kalmıyor

Şöyle bi yorumlara baktım da bazı arkadaşlar hangi coğrafyada yaşıyor anlam veremedim. Asgari ücret zammının sadece asgari ücretli çalışanları etkilediği gibi bir algı söz konusu. 2026 yılı içerisinde yapılacak zamların asgari ücret zammının minimum 1.5-2 katına çıkacak olmasını tamamen bir kenara bırakıyorum, özel sektördeki işverenlerin tamamı çalışanlarının zamlarını belirlenen bu asgari ücret zammına göre ayarlıyorlar/endeksliyorlar. Yani sen diyelim ki yılbaşı zammından önce 50.000 TL alıyordun, sana yapılacak olan zam da yapılan %27'lik asgari ücret zammına göre ayarlanacak hatta sen asgari ücretliden fazla maaş aldığın için bu oranda bir zam bile alamayacaksın. Bu da senin enflasyona yenik düşmen anlamına gelecek. Bu denklemi son 20 senedir her seneye vurun :) Alım gücünün düştüğü bile değil artık tamamen nasıl bitirildiğini anlarsınız. Peynir-ekmek-çay üçlüsünden biraz uzaklaşıp varsa paranız proteine yönelin arkadaşlar zira bu yaşlarda bu algı kapalılığı hiç hayra alamet değil.

Geri