- Konu Sahibi Konu Sahibi
Furmark 8x msaa ayar yapmanıza bile gerek yok.Sadece çözünürlük seçiyorsunuz o kadarBir şey sorucam bende benim 9060xt yi test edeyim hangi program hangi ayarlarda olmalı varmı bilgi vericek![]()
Furmark 8x msaa ayar yapmanıza bile gerek yok.Sadece çözünürlük seçiyorsunuz o kadarBir şey sorucam bende benim 9060xt yi test edeyim hangi program hangi ayarlarda olmalı varmı bilgi vericek![]()
Hangi kart o?
Mercury bu? O da XFX'in tepesi, nitro, taichi, red devil ile eşit. Nitro+ bende yaz ayında kullandım 64-65 derecede %33-%35 fan açardı. CW ise aradığınızda bulamazsınız sonra bir ara denk gelirArkadaşlar merhabalar birkaç gün önce 9070 xt almaya karar verdim.Peşin fiyata 9 taksit imkanı olduğu için Amazondakilerle sınırlıydım.Aynı zamanda 650w gamegaraj psu olduğu için 3-4 gün önce ki indirimde olan Asus g1000 i satın aldım.Yani sistemi baştan dizdim.Sistemi dizmeyi unuttuğum için youtubeye bakmama gerek kalmadan @Kürşat Bey abim sağ olsun yardımcı oldu.Geçen sene ilk sistemi topladığımda 0 dım ve parçaları alırken bile hep iletişim halindeydik.Uzun lafın kısası t**** yürüyemiyor.
Şimdi gelelim Xfx Swift 9070 xt modeline.Kartın 2 eksisi var.Görünüşü diğer kartlar kadar estetik değil ve fanları %100 de epey sesli.Fakat kendisini tölere eden bir şey var.Sıcaklık değerleri çok stabil ve beni çok tatmin etti sebebi ise Sapphire Nitro,Asrock taichi,Gamıng oc modellerinin testleri ile farka bakın.Son olarak kartın fotoğraflarını eski kartımla(6700xt) beraber koyuyorum.10 15 dakikaya 4k tv de testte atacağım.Yaptığım testlerin 1080p olduğunu biliyorum.Sizlerin düşüncesi neler?
Güncelleme:4K Furmark testi de yaptım.Sonuçlar gayet tatmin edici. Alıntıyı görüntüle
Teşekkürler sizlere de hayırlı olsun.Sizin sonuçlarda benzer.Umarım sıkıntısız kullanırızMerhaba test sonuçları güzel, hayırlı uğurlu olsun.
Bende Sapphire Rx9070xt Pulse modeli var. Ben de eski pulse modellerine bakarak karşılaştırdığımda Sapphire 9000 serisi kartılı bu sefer iyileştirmiş ona eminim. Ben de geçen hafta test gerçekleştirdim. Karşılaştırmak istediğin bir şey varsa beraber bakabiliriz.
Test sonuçlarım aşağıda. Ayrıca Ekran kartı belleğim Samsung
Arkadaşlar merhaba,
Başlıkta belirttiğim gibi İşlemci + RAM+Gpu OCCT ve Furmark testi yaptım, test sonuçlarım bu şekilde:
![]()
Kule tipi soğutucu kullanıyorum, Thermalright Phantom Spirit EVO ve termal macunum MX-4. Sistemi kendim kurdum, sonrasında sadece EXPO açık bir şekilde testi gerçekleştirdim. Farklı bir ayar açık değil.
![]()
Ekran kartı için Occt programın üzerinden 15 dk ekran kartı test sonuçları.
![]()
Burada da Furmark programı ile 15dk test sonuçları.
Sonuçlar beni tatmin...
- Alkameturkes
- Cevaplar: 1
- Forum: Soğutma/OC/Modifiye
Yanlış bilgi. Gddr6 modüllerin bağlantı sıcaklığı maksimum 105, normal çalışma sıcaklığı ise 90-95 derecedir bizzat micron, samsung gibi üreticilerin verileri bunlar yani 95 derece vram için yüksek değil, normal bir değer ve ömründen de yemiyor öyle bir dünya yok.Sıfır kart icin 96 derece normal değil. Bunun sebebi sessiz fan ayarından kaynaklı zaten.
85 normal ama 95 vramlerin ömründen yer. Ana sıcaklık ayrı vram sıcaklığı ayrı. Vram den kaynaklı arıza yasayınca ana sıcaklığın hiçbir anlamı kalmaz.
Fan ayarı yapmalı arkadaş, sessiz modda olduğu icin o dereceleri goruyormus yoksa 75civarı kullanıyorlar.
Furmark yanlış gösterdi.Belirtme gereği duymadım çünkü kartın resimleri mevcut.Mercury modeli değil yani.Mercuryi neden swift yazayım??Hangi kart o?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Mercury bu? O da XFX'in tepesi, nitro, taichi, red devil ile eşit. Nitro+ bende yaz ayında kullandım 64-65 derecede %33-%35 fan açardı. CW ise aradığınızda bulamazsınız sonra bir ara denk gelirama kart güzel, yanlış anlaşılmasın, uzay mekiği gibi ben alırken Mercury daha gelmediydi, beyaz da yoktu... Beyaz uzay mekiği ne iyi giderdi valla
Magnetic fanlarına da özenmiştim, gerçi yedek fln yollamıyorlar, bir çift yollasalar iyi olurdu, bir de üst kısma(backplate) sanırım nitro gibi manyetik yapıştırılan şeyler var, o sıra şık bir şeyleri backplate olarak kullanabileceğimizin haberi çıkmıştı. Anime girl iyi olurdu sjsjjs
AnlamadımFurmark yanlış gösterdi.Belirtme gereği duymadım çünkü kartın resimleri mevcut.Mercury modeli değil yani.Mercuryi neden swift yazayım??
EKran kartıma Mercury modeli olduğunu söylemişsiniz fakat değil.Furmark testinde Mercury görünce hemen mercury olduğu için böyle demişsiniz.Kaldı ki mercurynin görünüşü çok daha farklı.Anlamadım
Anladım, her fotoya bakmadım, sonuçta başlık dereceler hakkında dereceye baktım, modele baktım(sanmışım), yorumumu yazdım. Keşke Mercury olsaymış, o bahsettiğim magnetic fanlar güzel olurdu ve biraz daha büyük tasarımı vardı, uzay mekiği valla.EKran kartıma Mercury modeli olduğunu söylemişsiniz fakat değil.Furmark testinde Mercury görünce hemen mercury olduğu için böyle demişsiniz.Kaldı ki mercurynin görünüşü çok daha farklı.
Benim ki Swift.S W I F T.Lütfen başka model değil.Anladım, her fotoya bakmadım, sonuçta başlık dereceler hakkında dereceye baktım, modele baktım(sanmışım), yorumumu yazdım. Keşke Mercury olsaymış, o bahsettiğim magnetic fanlar güzel olurdu ve biraz daha büyük tasarımı vardı, uzay mekiği valla.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Quicksilver için sonuçlar iyi duruyor.
OkeyBenim ki Swift.S W I F T.Lütfen başka model değil.