Asus Tuf A15 FA507NV ısınma sorunu

amadeus22

80+
Reaksiyon skoru
54
merhabalar yaklaşık 7 aydır bu cihazı kullanıyorum bu modellerde sanırım kronik bir ısınma problemi var. cs2 de 90 92 dereceleri forza 4 te 94 dereceleri gördüm. herhangi bir soğutucum bulunmuyor sadece altı tarafını biraz yükselttim. aynı zamanda ısındığı için de gerçekten çok sesli çalışıyor. servise göndermeyi planlıyorum bu durumdan dolayı ama bazı kullanıcılar bakım yapıldığı halde pek bir değişiklik olmadığını hatta biraz daha kötü olduğunu belirtmişler. sizce bu sıcaklık değerleri normal midir ve servis bu durumu çözebilir mi?

Ekler

• Ekran Görüntüsü (155).webp
    Ekran Görüntüsü (155).webp
    202 KB · Hit: 23
hocam cpu boostu kapatınca da fps çok düşüyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

efficient enabled modda kullanıyorum

merhabalar yaklaşık 7 aydır bu cihazı kullanıyorum bu modellerde sanırım kronik bir ısınma problemi var. cs2 de 90 92 dereceleri forza 4 te 94 dereceleri gördüm. herhangi bir soğutucum bulunmuyor sadece altı tarafını biraz yükselttim. aynı zamanda ısındığı için de gerçekten çok sesli çalışıyor. servise göndermeyi planlıyorum bu durumdan dolayı ama bazı kullanıcılar bakım yapıldığı halde pek bir değişiklik olmadığını hatta biraz daha kötü olduğunu belirtmişler. sizce bu sıcaklık değerleri normal midir ve servis bu durumu çözebilir mi?
90'ı görmeyen laptop neredeyse yok zaten hocam. Tuf için 95'e kadar normal. Cihaz zaten 90 dereceye kadar adam akıllı soğumaya da çalışmıyor. 4-5 tane tuf cihazım oldu hepsi 95 derecede çalıştı senelerce. CPU hız kesmediği sürece sorun yok. Servise gidip gelse de 95'i görecek.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

95 derece Asus'un koyduğu bir sınır gibi bir şey, cihaz rahatlıkla 95'i görüyor ama 95'i hiçbir şekilde geçmiyor, saniselik pik bile yapmıyor 95 üstüne

anladım hocam bilgilendirmeniz için teşekkürler. pcye herhangi bir zararı olur mu ve siz ısı sorunu için servise cihaz gönderdiniz mi?

anladım hocam bilgilendirmeniz için teşekkürler. pcye herhangi bir zararı olur mu ve siz ısı sorunu için servise cihaz gönderdiniz mi?
İ5 11400H - RTX 3050Tİ cihazımı yollamıştım yine 95'i görüyordu. RTX 2050, 3050Tİ, 4060i 4070 F15-A15 çeşit çeşit kullandım hepsi 95 dereceydi hocam

anladım hocam g helperdan cpu boostu kapatınca ısınmıyor ama fps de bayağı bir düşüyor. bi şekilde idare edeceğiz artık.

Servisin süreceği macun da kalitesiz olduğu için göndermeniz fayda etmez. Asus servisi kullanıcı müdahelesine izin verseydi ptm7950 tarzı bir macun kullanmanızı önerirdim ama garanti bitene kadar yapacak bir şeyiniz yok maalesef.

Ben şahsen monster laptobumda Thermalright grizzly kryonaut macun ile faydasını gördüm.
95 - 84 olan cpu-gpu sıcaklıkları
79 - 70 seviyelerine geriledi.
Mx-4 , mx-6 denemedim.

Ben şahsen monster laptobumda Thermalright grizzly kryonaut macun ile faydasını gördüm.
95 - 84 olan cpu-gpu sıcaklıkları
79 - 70 seviyelerine geriledi.
Mx-4 , mx-6 denemedim.
bu öneriniz için teşekkürler fakat cihazım yeni olduğu için olası bir teknik sorunda garanti dışı kalmasını istemem.

Geri