Çözüldü✓ Düzenleme : Topladım am4 sistem nasıl olmuş..?

hayırlısı olsun bro güle güle eskit

C4, Çöp Gibi Bilgi İçermeyen Tabirler
Amazon üzerinden full 9 taksit ile almaya çalıştım çoğunuz am5 geç sen daha iyi olurdu diyecekler ancak am5 geçmek yerine am6 çıktığında geçmeyi tercih ederim.

Her neyse sistem bu şekilde. Aldım Kargo da şuan.
~~
E.Kartı : GİGABYTE RX 9060 xt 16gb - 19.399TL (Fiyat Hatası Olduğu İçin İndirim iade edilecek "18.350 TL")

İşlemci : R5 - 5600x - 6.180 TL

Kule Tipi Soğutucu : ThermalRight Assasasin King 120 se : 1.049 TL

Anakart : MSI MPG B550 Gaming - 6.199 TL

Kasa : MSI MPG VELOX 100R Beyaz - 4.173 TL

Psu : MSI MAG 650W 80+ bronze - 2.999 TL

Monitör : Koorui Monitör 34 İnç 4K 165hz - 9.249 TL

Ram 4x8 : Elde bulunmakta.
240gb Ssd sata - 1TB m.2 : Elde bulunmakta.

Toplam : 48.199 TL ediyor. 9 taksit ile 5.355 TL.
c4 baya

hocam bence hala iptal etmek için zamanınız var. vatandan 9-12x taksit seçenekleriyle sistem alsanız dahi sizinki ile aynı fiyata gelmiş oluyor.

özelleştirmeler
gigabyte a620m anakart
en ucuz rtx 5060 ekran kartı
2x16 gb seçeneği olan ram

normalde 3 taksitli olarak 37.253 tl oluyor. 9 taksit için konuşalım, bankasına göre +6 bin ve +12 bin arası fiyat değişiyor. world card/garanti alınacak gibi değil aşırı fark ediyor. kuveyt, paraf, akbank sırasıyla en uygun fiyatlara sahip. bence değerlendirmelisiniz. eski ramlerinizi de satarsınız. sistemle gelen sıfır ssd'yi de satarsınız. 6-9k (ddr4 fiyatları 2. elde ne bilmiyorum) geri dönüşü olur bu ikilinin.

kuveyt türk 9 taksit fiyatı: 42.107 / aylık 4678 tl
paraf 9 taksit: 42.341 / 4.704
akbank: 44.658 / 4.962

world (yaklaşık değer) ve garanti: 47.523 / 5.280

Son düzenleme:
hocam bence hala iptal etmek için zamanınız var. vatandan 9-12x taksit seçenekleriyle sistem alsanız dahi sizinki ile aynı fiyata gelmiş oluyor.

özelleştirmeler
gigabyte a620m anakart
en ucuz rtx 5060 ekran kartı
2x16 gb seçeneği olan ram

normalde 3 taksitli olarak 37.253 tl oluyor. 9 taksit için konuşalım, bankasına göre +6 bin ve +12 bin arası fiyat değişiyor. world card alınacak gibi değil aşırı fark ediyor. kuveyt, paraf, akbank sırasıyla en uygun fiyatlara sahip. bence değerlendirmelisiniz. eski ramlerinizi de satarsınız. sistemle gelen sıfır ssd'yi de satarsınız. 6-9k (ddr4 fiyatları 2. elde ne bilmiyorum) geri dönüşü olur bu ikilinin.

kuveyt türk 9 taksit fiyatı: 42.107 / aylık 4678 tl
paraf 9 taksit: 42.341 / 4.704
akbank: 44.658 / 4.962
Doğru güzel söylüyorsunuz hocam ancak normalde zaten sistem vardı imzam da görünen sistem.. İlk başta sadece ekran kartı işlemci monitör sipariş ettim.. Sonradan 2 ci parti olarak kasa psu Anakart sipariş geçtim. Evet fiyat fazla ancak garanti kartım var bu karta iş bankasının maximum gibi 6 taksit bile yapılmıyor Max 3 taksit yapıyorlar. Bu sistem fiyat bazında evet pahalı iş görür mü görür.. Elimden bu kadar geldi bu sistem bile rahat 5 yıl daha giderim.

İmzam da ki sistemle bile cp2077 rdr2 artık hangi oyunu örnek verıyım bilmiyorum en yüksek ayarlar da 25-30 fps de olsa oynatıyordu bana Max 60 versin bana kafi : )

Şuan bu sisteme ben bile bakıyorum 5-6k fazla verdiğimi görüyorum. İçinde monitör dahil olmasına rağmen monitör de keyfi bir şeydi sistem içinde olan bir şey değil. Yani 10k çıkart 38k civarın da oluyor sistem.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Doğru güzel söylüyorsunuz hocam ancak normalde zaten sistem vardı imzam da görünen sistem.. İlk başta sadece ekran kartı işlemci monitör sipariş ettim.. Sonradan 2 ci parti olarak kasa psu Anakart sipariş geçtim. Evet fiyat fazla ancak garanti kartım var bu karta iş bankasının maximum gibi 6 taksit bile yapılmıyor Max 3 taksit yapıyorlar. Bu sistem fiyat bazında evet pahalı iş görür mü görür.. Elimden bu kadar geldi bu sistem bile rahat 5 yıl daha giderim.

İmzam da ki sistemle bile cp2077 rdr2 artık hangi oyunu örnek verıyım bilmiyorum en yüksek ayarlar da 25-30 fps de olsa oynatıyordu bana Max 60 versin bana kafi : )

Şuan bu sisteme ben bile bakıyorum 5-6k fazla verdiğimi görüyorum. İçinde monitör dahil olmasına rağmen monitör de keyfi bir şeydi sistem içinde olan bir şey değil. Yani 10k çıkart 38k civarın da oluyor sistem.
Bu kadar uzun yazdım kusura bakmayın normal de monitör ve sayre elimde var zaten sadece monitör de eklediğim için 48k geldi eklemesem 35k civarı monitör de keyfi film izlemek için sadece :)

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu kadar uzun yazdım kusura bakmayın normal de monitör ve sayre elimde var zaten sadece monitör de eklediğim için 48k geldi eklemesem 35k civarı monitör de keyfi film izlemek için sadece :)
hocam siz elinizdeki ssd ve ramleri de bu hazır sistemle almış oluyorsunuz. onları çıkardığınızda neredeyse aynı fiyat cebinizden çıkmış oluyor. taksit 9 yapamıyorsanız o zaman yapacak bir şey yok. güle güle kullanın

ilk mesajıma ekleme yaptım. fark %13 ve %27 arasında değişiyor. fiyata göre çarpıp 9'a bölebilirsiniz.

hocam siz elinizdeki ssd ve ramleri de bu hazır sistemle almış oluyorsunuz. onları çıkardığınızda neredeyse aynı fiyat cebinizden çıkmış oluyor. taksit 9 yapamıyorsanız o zaman yapacak bir şey yok. güle güle kullanın

ilk mesajıma ekleme yaptım. fark %13 ve %27 arasında değişiyor. fiyata göre çarpıp 9'a bölebilirsiniz.
Teşekkürler hocam size zahmet olmazsa psu kalitesini pek bilmiyorum cidden 2 gündür çok fazla konu açtım yardımcı olan oldu başkaları da ilgilenmedi bende direk aldım çıktım.

Bu psu iyi midir en azından sistem için sıkıntı yaratır mı..?

Teşekkürler hocam size zahmet olmazsa psu kalitesini pek bilmiyorum cidden 2 gündür çok fazla konu açtım yardımcı olan oldu başkaları da ilgilenmedi bende direk aldım çıktım.

Bu psu iyi midir en azından sistem için sıkıntı yaratır mı..?

hocam BNL değil de BN olan modeli tercih edin. BNL'de OTP (Over Temperature Protection) bulunmuyor. SPL tier listte BN modeli tier C olarak geçiyor diğerleri (BNL, DN vs) daha düşük. A550BN ve A650BN iki psu'yu da sisteminizde tercih edebilirsiniz. ikisi de sistemi kaldırır.

şuanda vatanda iki psu da indirimli olarak satılıyor.

2.556 TL'ye A650BN

1.896 tl olan A550BN

hocam BNL değil de BN olan modeli tercih edin. BNL'de OTP (Over Temperature Protection) bulunmuyor. SPL tier listte BN modeli tier C olarak geçiyor diğerleri (BNL, DN vs) daha düşük. A550BN ve A650BN iki psu'yu da sisteminizde tercih edebilirsiniz. ikisi de sistemi kaldırır.

şuanda vatanda iki psu da indirimli olarak satılıyor.

2.556 TL'ye A650BN

1.896 tl olan A550BN
Teşekkürler hocam. Ancak ürünü değiştirmezsem kullanmak istesem pc ne gibi zararı olur. Cidden kusura bakmayın çok uzatıyorum. M*la anlatır gibi anlatırsanız daha iyi anlarım. Mesela diyin sen bu ürünü alırsan başına şunlar gelme ihtimali var gibi. 😅🙏

Teşekkürler hocam. Ancak ürünü değiştirmezsem kullanmak istesem pc ne gibi zararı olur. Cidden kusura bakmayın çok uzatıyorum. M*la anlatır gibi anlatırsanız daha iyi anlarım. Mesela diyin sen bu ürünü alırsan başına şunlar gelme ihtimali var gibi. 😅🙏
valla hocam teknoloji sans isi. dunyanin en iyisi olsun 3 gunde bozulabilir. en dandiklerden biri olsun 5 yili devirebilir problemsiz. benim hep yaptigim (yapmaya calistigim) bilgili insanlarin kullandiklari sitelere bakmak ve incelemelerine bakip onlarin sozlerine guvenmek.

sizin tercih ettiginiz muhtemelen full range olan model. forumda gordugum kadariyla eskisi artik satilmiyormus. otp mevcut olmasi lazim yenisinde. siz kutusuna bir bakin gelince. kuvvetle muhtemel aldiginiz psu tercih edilmesinde bir mani yok sinifinda. giris orta seviye sistemlerde kullanilabilir.

valla hocam teknoloji sans isi. dunyanin en iyisi olsun 3 gunde bozulabilir. en dandiklerden biri olsun 5 yili devirebilir problemsiz. benim hep yaptigim (yapmaya calistigim) bilgili insanlarin kullandiklari sitelere bakmak ve incelemelerine bakip onlarin sozlerine guvenmek.

sizin tercih ettiginiz muhtemelen full range olan model. forumda gordugum kadariyla eskisi artik satilmiyormus. otp mevcut olmasi lazim yenisinde. siz kutusuna bir bakin gelince. kuvvetle muhtemel aldiginiz psu tercih edilmesinde bir mani yok sinifinda. giris orta seviye sistemlerde kullanilabilir.
Bayağı sitelerde de konular da Forum lara baktım sizin de dediğiniz gibi ürünü tavsiye etmeyen çok ama kullanan da var. Bunun dışında ürünün açıklamasın da her türlü koruma yazıyor ama ürün geldiğinde açmadan önce kutunun dışına bakarım otp desteği yazıyor mu bakarım.

Tam devre koruması

OCP, OVP, SCP, OPP, OTP koruma mekanizmalarını destekler ve kapsamlı koruma sağlar.

Bu şekilde de ürün açıklaması var. Amazon da tabi ki. Zaten bir aksi durum görürsem Amazon ait direk iade ederim.

Çok fazla uzattım kusura bakma hocam. 🙏

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,992
Üyeler
188,508
Son üye
jet-online
Geri