Boy uzamasında uyku düzeni yüzde kaç etkili ?

Reaksiyon skoru
0
14 yaşındayım genetiklerim bence kötü değil babam 1,75/amcam 1,80/abim 1,80/dayılarımda 1,70-1,85 arası değişiyor ama bu sene yaşıtlarıma göre çok kısa kaldığımı farkettim hatta sınıfın en kısa 2. Erkeğiyim.D3K2 vitamin takviyesi alıyorum testesteronum yeterli seviyede kilo sorunumda yok 163 boyunda ve 55 kiloyum bunlara rağmen boyum bir türlü hızlı uzama yaşamıyor.Tek sorunum uyku okul dönemleri içerisinde 23:30-00:00 arası uyuyorum ve 06:30 da kalkıyorum yaz tatilinde felan gece 3-4 arası ile sabah 10-11 e kadar değişiyor bu uyku düzeni boyum için büyük bir fark yaratırmı ve kaçta uyumalıyım.

14 yaşındayım genetiklerim bence kötü değil babam 1,75/amcam 1,80/abim 1,80/dayılarımda 1,70-1,85 arası değişiyor ama bu sene yaşıtlarıma göre çok kısa kaldığımı farkettim hatta sınıfın en kısa 2. Erkeğiyim.D3K2 vitamin takviyesi alıyorum testesteronum yeterli seviyede kilo sorunumda yok 163 boyunda ve 55 kiloyum bunlara rağmen boyum bir türlü hızlı uzama yaşamıyor.Tek sorunum uyku okul dönemleri içerisinde 23:30-00:00 arası uyuyorum ve 06:30 da kalkıyorum yaz tatilinde felan gece 3-4 arası ile sabah 10-11 e kadar değişiyor bu uyku düzeni boyum için büyük bir fark yaratırmı ve kaçta uyumalıyım.
Genetikten ilerisi değil istersen bu yaştan sonra 20 saat uyu 3cm bile değişmez dediğiniz şey ergenlik öncesi

babam 175 ise min 180 olursun
uyku meselesini şöyle söyliyim abim işe giderken otobüse yetişmek için altı da uyanır ben okula gitmek için sekiz de uyanırım ben sekiz saat uyuyorum abim altı saat falan uyuyor benim boyum 181 abimin boyu 175 belki daha kısa bu yüzden günde sekiz saat uyumalısın yoksa genetiğini çöp edersin
(abim benden bir yaş büyük)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

uyku sayesinde mi 30cm uzadınız bu akıl kârı mı sizce
geç ergenliğe girmiş büyük ihtimal

Son düzenleme:
genetik onemlidir ama genetikten cok nasil beslendigin onemli genetik sadece potansiyeli saglar sonrasinda hersey beslenme ile gelir ayni sekilde duzgun dinlendigin bir uyku duzenide onemlidir basitce soylemem gerekirse normal insan hayati yasa baska bisey yapmana gerek yok =D

Geri