Ata Şen
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 818
Arkadaşlar selamlar. Üniversitede Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği bölümündeyim. Açıkçası bu sebepten güçlü bir laptop almayı istiyorum ancak taşınabilir ve mümkünse ince olması da benim için önemli. Şöyle bir husus var ki konuştuğum bölümdaşlarım birkoç programın Google Collab'le sanaldan çalıştırılabildiğini söyledi. Bu sebepten aşırı güçlü bir bilgisayar olması gerekli değil gibi. Ancak lokalde çalıştırma durumlarında elbette güçlü olmalı. Birkaç Laptop var kafamda:
www.tebilon.com
Açıkçası Gigabyte uzun yıllardır bildiğim bir marka ancak fiyatının diğer modellere göre daha uygun olması ve aynı bütçeye daha düşük segment asus bilgisayarlar alınabilmesi beni şüpheye düşürdü. G-sync var mı onu bulamadım bir türlü ve acaba kronik bir problemi mi var diye düşünmeden edemedim. (32 gb'ye yükselteceğim.)
Bunun fiyatının bir 5050 laptopa göre pahalı olması problem ve 14 inç düşündürüyor. Taşıma açısından gerçekten iyi ancak acaba çok mu küçük diye düşünmeden edemiyorum. Onun dışında ürünü araştırdım bu A14 model gerçekten çok iyiymiş. (32 gb'ye yükselteceğim.)
Bunun fiyatı özelliklerine göre iyi geldi ancak taşınabilirlik kısmı oldukça geride ve tasarım yönünden (arkadaki çıkıntı) eksik gözüküyor. Bir de işlemcisi çok güçlü ve acaba termal sorunları olur mu diye düşünüyorum. Bu sebeplerden bu en son tercih edebileceğim gibi duruyor.
www.gaming.gen.tr
Bu ikisi biraz fanteziye kaçıyor ancak en az 5 sene kullanacağım bir laptop olacağını düşününce bütçemi bunlar için zorlamak sizce mantıklı olur mu?
Sonuçta hem tasarım hem taşınabilirlik hem güç anlamında en iyi olanlar bunlar.
Yardımcı olursanız sevinirim.
GIGABYTE AERO X16 1VH93TRC94AH 16" 165Hz QHD AMD Ryzen AI 7 350 RTX 5060 8G GDDR7 16GB DDR5 1TB Ssd Win11 Home Gaming Notebook Uygun Fiyatları ile Tebilonda
GIGABYTE Marka GIGABYTE AERO X16 1VH93TRC94AH 16" 165Hz QHD AMD Ryzen AI 7 350 RTX 5060 8G GDDR7 16GB DDR5 1TB Ssd Win11 Home Gaming Notebook Avantajlı Fiyatları ve Taksit Seçenekleri ile Tebilonda
Açıkçası Gigabyte uzun yıllardır bildiğim bir marka ancak fiyatının diğer modellere göre daha uygun olması ve aynı bütçeye daha düşük segment asus bilgisayarlar alınabilmesi beni şüpheye düşürdü. G-sync var mı onu bulamadım bir türlü ve acaba kronik bir problemi mi var diye düşünmeden edemedim. (32 gb'ye yükselteceğim.)
Bunun fiyatının bir 5050 laptopa göre pahalı olması problem ve 14 inç düşündürüyor. Taşıma açısından gerçekten iyi ancak acaba çok mu küçük diye düşünmeden edemiyorum. Onun dışında ürünü araştırdım bu A14 model gerçekten çok iyiymiş. (32 gb'ye yükselteceğim.)
Bunun fiyatı özelliklerine göre iyi geldi ancak taşınabilirlik kısmı oldukça geride ve tasarım yönünden (arkadaki çıkıntı) eksik gözüküyor. Bir de işlemcisi çok güçlü ve acaba termal sorunları olur mu diye düşünüyorum. Bu sebeplerden bu en son tercih edebileceğim gibi duruyor.
MSI STEALTH 16 AI A2HWGG-056TR Laptop
Ultra ince ve hafif AI Oyun Dizüstü Bilgisayarı Stealth 16 AI oyun ve üretkenlikte mükemmellik için tasarlanmış olup, sizi bir sonraki seviyeye taşır.
https://shop.asus.com/tr/rog/90nr0mm2-m004d0-rog-zephyrus-g16-2025-gu605.html?config=90NR0MM2-M004D0
Bu ikisi biraz fanteziye kaçıyor ancak en az 5 sene kullanacağım bir laptop olacağını düşününce bütçemi bunlar için zorlamak sizce mantıklı olur mu?
Sonuçta hem tasarım hem taşınabilirlik hem güç anlamında en iyi olanlar bunlar.
Yardımcı olursanız sevinirim.