MEVCUT SİSTEMİ DDR4 PARÇALARI İLE YÜKSELTMEK Mİ DDR5 SİSTEM TOPLAMAK MI ?

Reaksiyon skoru
1
Bütçe
20000
ŞU ANDA Kİ MEVCUT SİSTEMİMİ RYZEN 5 5600 İŞLEMCİ VE RX 9060XT EKRAN KARTINA YÜKSELTMEK Mİ DAHA MANTIKLI YOKSA SIFIRDAN DDR5 SİSTEME GEÇİŞ Mİ DAHA MANTIKLI HANGİSİNİ ÖNERİRSİNİZ ?

DİPNOT : DDR4 YÜKSELTMESİNDE SADECE İŞLEMCİ, EKRAN KARTI VE PSU ALMAM GEREKİCEK. DDR5 SİSTEM İÇİN BÜTÜN BİLEŞENLERİ SIFIRDAN YADA İKİNCİ ELDEN TOPLAMAM GEREKECEK

Son düzenleme:
rx 5090 xt hangi kart oluyor tam olarak. 20.000 lira ile şu an sistem toplaman zor ddr5'te özellikle fiyatlar bu kadar şişikken ben senin yerinde olsam yaza kadar beklerim ramler düşünce ddr5 patlar. hem de birazdaha koy üstüne

ŞU ANDA Kİ MEVCUT SİSTEMİMİ RYZEN 5 5600 İŞLEMCİ VE RX 5090 XT EKRAN KARTINA YÜKSELTMEK Mİ DAHA MANTIKLI YOKSA SIFIRDAN DDR5 SİSTEME GEÇİŞ Mİ DAHA MANTIKLI HANGİSİNİ ÖNERİRSİNİZ ?

DİPNOT : DDR4 YÜKSELTMESİNDE SADECE İŞLEMCİ, EKRAN KARTI VE PSU ALMAM GEREKİCEK. DDR5 SİSTEM İÇİN BÜTÜN BİLEŞENLERİ SIFIRDAN YADA İKİNCİ ELDEN TOPLAMAM GEREKECEK
20k bütçe için pek de DDR5 yükseltmesi yapılamaz gibi duruyor. RX 9060XT demek istediniz büyük ihtimal. Bütçenize göre ddr4 yükseltmesi daha iyi olur. Geleceğe dönük yeni bir ddr5 sistem 50k'dan başlıyor şu an zaten. Bütçeniz bunu kaldırabilecekse geçmenizi öneririm. Yeni çıkmış olan/çıkacak olan oyunları ddr4 sistemde biraz zorlanarak oynayabilirsiniz yine de. İşlemci 5600 yükseltmesi yerine daha iyi bir işlemci alın bence. Çünkü o da zamanını doldurdu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

rx 5090 xt hangi kart oluyor tam olarak.
Firmaların ortak çıkarttığı yeni bir kartmış hocam :kekw:

Kusura bakmayın hızlı yazarken yanlış yazmışım kartın ismini RX 9060XT ikinci elde 15000 bandına satılıyor o yüzden bütçemi 20 k gösterdim pazarlıkla falan 13-14 k ya ekran kartı alsam 4-5 k ya da işlemci çözüp şu anki sistemimi yükseltirim diye düşünüyordum ben

20k bütçe için pek de DDR5 yükseltmesi yapılamaz gibi duruyor. RX 9060XT demek istediniz büyük ihtimal. Bütçenize göre ddr4 yükseltmesi daha iyi olur. Geleceğe dönük yeni bir ddr5 sistem 50k'dan başlıyor şu an zaten. Bütçeniz bunu kaldırabilecekse geçmenizi öneririm. Yeni çıkmış olan/çıkacak olan oyunları ddr4 sistemde biraz zorlanarak oynayabilirsiniz yine de. İşlemci 5600 yükseltmesi yerine daha iyi bir işlemci alın bence. Çünkü o da zamanını doldurdu.

Firmaların ortak çıkarttığı yeni bir kartmış hocam :kekw:
:D kusura bakmayın hızlı yazarken karışmış arada

Geri