AM 5 Sisteme geçiyorum tavsiye edebilir misiniz

v3ys

80+
Reaksiyon skoru
92
Güncel olarak sistemim şu
  • İşlemci (CPU): AMD Ryzen 5 5600X
  • Soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120
  • Anakart: MSI X570-A PRO
  • Ekran Kartı (GPU): Sapphire Pulse RX 9070 XT
  • RAM: 32 GB (2×16 GB) G.Skill DDR4 3200 MHz CL16
  • Depolama: Samsung 970 EVO Plus NVMe SSD
  • Güç Kaynağı (PSU): Cooler Master MWE 750W 80+ Bronze

AM5 e geçeceğim ekran kartımı yeni aldım işlemci olarak AMD Ryzen 7 9800 x3d düşünüyorum.
    Valorant lol veya hikayeli oyunlar oynuyıp kickte yayın açıyorum. Yayın esnasında da yüksek fps almak istiyorum.

Kendi sistemimden ssd ve güç kaynağı ve işlemci soğutucuyu kullanıp diğer parçaları satmayı düşünüyorum. Ana bileşenim RX 9070 XT işlemci olarak AMD Ryzen 7 9800 x3d düşündüm ama yine de fikirlere açığım. Bana diğer bileşenleri de önerir misiniz?

Not: Belirli bir bütçem yok en fiyat performans aynı zamanda kaliteli olsun istiyorum. Kaliteli fiyat performans şeklinde yani hiç değilse 6 7 sene güze güzel götürsün.

Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkür ederim..

Ekran kartı nvidia al valorant ve yayın için daha stabil sonuçlar alırsın
seçtiğin işlemci çok güzel nvidia 5070ti ve üstü güzel olur gibi

kusura bakma ya ben ekran kartıda alıyorsun zannettim
anakart 850 serisi ve üstü almanı tavsiye ederim ben anakartta msi dan çok memnun kaldım gigabyte ında üst segmentleride çok iyidir. ramlerin fiyatları uçtu bütçene göre bakman lazım artık ama bilindik marka ddr5 ramler zaten dediklerinde sana fazlasıyla yeterli olacaktır

Son düzenleme:
Tek tek kaliteli parça parça önerme şansınız var mı;
Almışken tam uyumlu güzel olsun istiyorum

Tek tek kaliteli parça parça önerme şansınız var mı
Malum ram fiyatları çok yüksek ama bir ara DDR5'e geçilmesi lazım arada ciddi performans farkı var. Anakart olarak 9800x3d'den eminseniz gigabyte'ın aourus elite x870 veya msi'ın tomahawk b850, b650 leri kaliteli modeller (sene başında asrock modeller en son 9800x3dleri yakıyordu ama en son gelen batchler belki düzeltmiştir bilemiyorum), emin değilseniz de 7800x3d veya biraz daha altı bi cpu da işinizi görebilir çünkü arada ciddi fiyat farkı var. 6-7 sene götürsün istiyorsunuz da bence o psu'yu değişin. Bu sisteme en azından B+ veya A tier bi psu yakışır uzun süreli kullanımda. (Tam olarak modeli bulamadım 230Vluk bronz 2021 model olduğunu varsayıyorum).

Güncel olarak sistemim şu
  • İşlemci (CPU): AMD Ryzen 5 5600X
  • Soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120
  • Anakart: MSI X570-A PRO
  • Ekran Kartı (GPU): Sapphire Pulse RX 9070 XT
  • RAM: 32 GB (2×16 GB) G.Skill DDR4 3200 MHz CL16
  • Depolama: Samsung 970 EVO Plus NVMe SSD
  • Güç Kaynağı (PSU): Cooler Master MWE 750W 80+ Bronze

AM5 e geçeceğim ekran kartımı yeni aldım işlemci olarak AMD Ryzen 7 9800 x3d düşünüyorum.
    Valorant lol veya hikayeli oyunlar oynuyıp kickte yayın açıyorum. Yayın esnasında da yüksek fps almak istiyorum.

Kendi sistemimden ssd ve güç kaynağı ve işlemci soğutucuyu kullanıp diğer parçaları satmayı düşünüyorum. Ana bileşenim RX 9070 XT işlemci olarak AMD Ryzen 7 9800 x3d düşündüm ama yine de fikirlere açığım. Bana diğer bileşenleri de önerir misiniz?

Not: Belirli bir bütçem yok en fiyat performans aynı zamanda kaliteli olsun istiyorum. Kaliteli fiyat performans şeklinde yani hiç değilse 6 7 sene güze güzel götürsün.

Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkür ederim..
o kartı aldıysan 1080p'de kullancak halin yok, 2k veya 4k'da kullanırsın. E o zaman da işlemcinin çok önemi kalmıyor. yine de kaliteden ödün vermemek için en iyisi değil belki ama çok iyi olan 7800x3d seçebilirsin. aşırı belli başlı 3-5 istisna haricinde %2 fark var 2k ultrada ama aralarında 6k falan fiyat farkı var. biraz daha ısınır falan ama çift kule soğutucuyla bile rahat soğutursun. Anakart olarak da uçmana gerek yok bence b650 gaming plus wifi falan güzel gider

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,114
Üyeler
187,453
Son üye
Fatihgns
Geri