R7 9700x mi 9800x3d mi ?

endzean

80+
Reaksiyon skoru
62
Selamlar arkadaşlar,konu belli , sistem topluyorum ue5 sık kullanacağım ve 1080p kullanacağım bir sistem topluyorum hem oyun hem unreal engine,sorun şu ki 9800x3d ye 10k (?) fazla vermeye değer mi emin değilim,bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim

Selamlar arkadaşlar,konu belli , sistem topluyorum ue5 sık kullanacağım ve 1080p kullanacağım bir sistem topluyorum hem oyun hem unreal engine,sorun şu ki 9800x3d ye 10k (?) fazla vermeye değer mi emin değilim,bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim
unreal engine için 9950x daha iyi olabilir mi onu da araştırın isterseniz

unreal engine için 9950x daha iyi olabilir mi onu da araştırın isterseniz
Kesinlikle daha iyi ama onu eklediğim gibi 360mm sıvı soğutma gerekiyor diye biliyorum 240lik yetmez dedi birçok kişi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

360mm sıvı soğutma da kasam desteklemiyor maalesef

Bütçe yetiyorsa 9800x3d. 1080pde 9700x rakibi bile değil.

Bütçede sorun yoksa 3d, 360mm sıvı soğutucu şart gibi bişey. Kasanızın hava akışı iyi olmalı

Yeterli soğutma 240mm ile sağlanır mi emin değilim

Corsair Nautilus 240 veya thermalright frozen vision 240 düşünüyordum açıkçası
Fan devirleri radyatör kalınlıkları aynı blok nasıldır bilmiyorum

Kalınlıklık sorun yaratmıyorsa ARCTIC Liquid Freezer Ill veya lll pro da alınabilir (pro modelde sadece fanlar değişiyor bildiğim kadarıyla. Fiyat farkı çoksa gerek yok)

Bütçede sorun yoksa 3d, 360mm sıvı soğutucu şart gibi bişey. Kasanızın hava akışı iyi olmalı
9800x3 yi ben serin sayılabilecek bir işlemciye diye biliyordum ama

Aslında bütçe de sorun var ama zorlayıp uzun yıllar yetecek bir sistem kurmaya çalışıyorum

9700x 7800x3d performansında bır ıslemcı kararı sen ver

1080P ise 9800X3D veya 2K çözünürlükte'de 9800X3D derim. Çünkü R9 9900X aldım fakat 9900X çok araştırmalar yaptım ilk çok iyi akıcı geliyo gibi oluyodu sonradan anladım oyun için oynanır ama kalabalık alanlarda smoklarda vs düşme yaşatyor.

Geri