Bu uygulamanın çalışma mantığı reklam ve işbirliği yapması bunuda gb olarak dağıtması. Ayrıca bir dolandırıcının gelipte buraya konu açması çok zor netice bilgisayar forumu ve teknik bilgisi olan çok kişi var. Sen dolandırıcı olsan gelip buraya konu açmazsın yada burada art niyeli olmak lazım insanları tuzağa düşürmek için onuda forumdan kimsenin yapacağını düşünmüyorumEn basitinden gönderilen bir mesaj ile yapılabilecek çok şey var. Faturalandırma, kredi onayı vb vb. Uygulamayı araştırdım bir geçmişi az çok var gibi ama bana hiç mantıklı gelmedi yine de.
Sanırım Turkcell ile anlaşmaları var. Çünkü Paycell'de Turkcell'li olmayanlar için 2500 puan karşılığında verilen 1GB bu uygulamaya yükleniyor.Uygulamayı ben hiç görmedim. Açıkçası bana mantıklı gelmiyor durduk yere bedava internet dağıtabilmesi. Bu işin finansman boyutu nasıl sağlanıyor? Neden SMS gönderimi isteniyor mesela? Neyin karşılığında veriliyor bu internet uygulamanın benden kazancı ne? Kim bu uygulamanın sahibi operatörler ile anlaşmalı mı mesela? Şüpheli geliyor bana bu mevzular. Hastalık değil temkinli olma hali diyelim bence. Belki ben abartıyorum belki ben paranoya yapıyorum ama bilemiyorum.
yılardır beri var bu xd ayrıca bot olunsa admin banlar3-5 GB için bilmediğiniz uygulamaları indirip bilmediğiniz numaralara mesaj göndermeyin arkadaşlar. Yaptım oldu bakın oldu şeklinde güven yorumlarını bot hesaplara bastırıp / kısıtlı bir kitleye gerçekten verip ponzi ağı oluşturmak suretiyle sizi ağa çekiyor olabilirler. Yapıyorlar demiyorum şüpheli geliyor bana birazcık. Hele şayet veriyorlarsa ücretli satılan paketleri ne karşılığında size bedava dağıtıyorlar bu süreci nasıl finanse ediyorlar ben düşünürdüm şahsen. Şayet düşündüğüm gibi bir dolandırıcılık girişimiyse en basit sonucuyla faturanıza yansır / bilmediğiniz bir onay verirsiniz. Doğrudan operatör kaynaklı ya da bilinen bir taraf tarafından yapılan kampanyalar dışında güvenmeyin bence. Konudaki uygulamayı ben bilmiyorum gerçekten arkasında sağlam sponsorları varsa operatör ilişkileri varsa reklam amaçlı bir kampanya yapmış olabilirler. Ama yine de iyi araştırmak lazım bence.