Yeni PC topladım oyunlardan atıyo ve reset atıyo

Reaksiyon skoru
1
Yeni bilgisayar topladım oyunlardan atıyor sürekli cs,valorant,bf6,fs25 bunları denedim hepsinden atıyo arada bilgisayar resette atıyo bilgisayarcıya götürüyorum orda hiçbir şey yok kapanma falan yapmıyor eve geliyorum evde deniyorum gene kapanıyor bilgisayar olan varsa yardım edebilirmi. Sistem bilgisi Anakart=msı pro B650M-E. Ekran kartı= 5060ti 16gb. İşlemci=Amd rayzen5 7500F Ram=xpg lancer 8-8=16 gb 5600mh. Ssd=msı 512 gb m2. Psu= 600w

Yeni bilgisayar topladım oyunlardan atıyor sürekli cs,valorant,bf6,fs25 bunları denedim hepsinden atıyo arada bilgisayar resette atıyo bilgisayarcıya götürüyorum orda hiçbir şey yok kapanma falan yapmıyor eve geliyorum evde deniyorum gene kapanıyor bilgisayar olan varsa yardım edebilirmi. Sistem bilgisi Anakart=msı pro B650M-E. Ekran kartı= 5060ti 16gb. İşlemci=Amd rayzen5 7500F Ram=xpg lancer 8-8=16 gb 5600mh. Ssd=msı 512 gb m2. Psu= 600w
evine gelen elektrikte sorun olmasın ? voltaj dalgalanmaları sürekli oluyorsa psudan dolayı bu sorunu yaşıyor olabilirsin

Prizi veya uzatma kablonu değiştir. Ayrıca bilgisayarın bağlı olduğu prize monitör hariç bir şeyler takma. Eski evlerde yetersiz elektirik veya dalgalanmalarda da sistemler sorun yaşıyor. Akım korumalı priz bir miktar güvenlik sağlayabilir. Sık sık elektrik giden bir yerde oturuyorsan kesintsizi güç kaynağı da alabilirsin.

BIOS güncelleyip, BIOS ayarlarını sıfırlayın. Resizebar veya Expo kapatıp test yapın. Bu iki ayarda bazen sorun oluşturabiliyor.

Bunun dışında FS25 Farming Simulator 25 galiba pek ağır bir oyun değil. FC25 ise genel olarak FC bilgisayar portları berbat. Oyun içinde 60 FPS sabitleyin çok daha istikrarlı oluyor.

BF6 için ise anakart VRM soğutucuları yok. Kasa ısınınca BF6'da stutter vb. yaşama ihtimaliniz yüksek. Şu üründen alıp mosfetlerin üstüne yapıştırabilirsiniz. Bir miktar etkisi olur. Termal bantı var. Bundan 3-4 adet (yani her pakette 3 tane var 9-12 civarı gelecek) almanı öneririm. Bunu sistem kapanmasından bağımsız yapın faydasını görürsünüz.

2026-01-02_01-21.webp

Keza işlemci soğutucun sıvı ise hava soğutucuya geçmenin de faydasını görürsün. Sıvı soğutucu sadece işlemciyi soğutuyor, ekstra olarak kasa içine bir faydası olmuyor.

Power ile alakalı bir sorun gibi geldi bana

anakarta bios at sıfır flashback ile

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,180,685
Üyeler
187,378
Son üye
ramatov
Geri