11.sınıfım şu an laptop mu toplama bilgisayar almaylıyım

Ghost71.

80+
Reaksiyon skoru
0
şu an 11.sinifim üniversite için yurda geçersem toplama bilgisayar almanın bir faydası kalmaz laptopsa hem pahalı hemde uzun ömürlülük açısından zahmetli.Bütçem 35-40k.

şu an 11.sinifim üniversite için yurda geçersem toplama bilgisayar almanın bir faydası kalmaz laptopsa hem pahalı hemde uzun ömürlülük açısından zahmetli.Bütçem 35-40k.
şuanda ikisinin de zamanı değil bu fiyatlandırmada

dediğin şeyin en az 1.5 senesi var, 1.5 sene sonraki şartları kimse bilemez

şuan laptop almak sana daha çok yarar ancak söyle bir şey var senye sınava odaklanacağımızdan kullanamayacağız yarım sene kullanıp sonra 1 sene rafa kaldıracaksan 12. sınıfın sonunda al

şuan laptop almak sana daha çok yarar ancak söyle bir şey var senye sınava odaklanacağımızdan kullanamayacağız yarım sene kullanıp sonra 1 sene rafa kaldıracaksan 12. sınıfın sonunda al
Fazla zamlanmadan bu sene alayım diyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

şuanda ikisinin de zamanı değil bu fiyatlandırmada
ne zaman almalıyım?

evet, paranı altın, dolar gibi değer kaybetmeyecek menkullerde sakla ve biriktirmeye devam et. (y.t.d)
12. sınıf mezun olduktan sonra kendine kral bi laptop çekersin 1. el veya 2. el.
4070 li laptoplar şu an 40 k ya bulunuyor örneğin. Seneye de bu civara 5070 li laptop bulursun.
Şimdi 0 alacağın bir laptop 1 yıl sonra %50 değer kaybedecek. Ona göre düşün.
şimdilik idareten 2. elden bir laptop alabilirsin ucuza eğer çok lazımsa. İleride onu satıp yenisini alırsın. İntelin yeni işlemcilerinin dahili gpu'sunun rtx 3050 seviyesinde olacağı ile ilgili bir söylem de var. O yüzden şimdilik acele etme.

Lise çağında oyundan başı yanmış bir abin olarak yazıyorum. İyi bir derece hedefin varsa oyundan uzak dur, oynayacaksan da birkaç saat internet kafede takıl. Rahat 10 k ya girebilecekken 40 k ya girebildim LoL oynamaktan.

Fazla zamlanmadan bu sene alayım diyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ne zaman almalıyım?
seneye daha pahalı olacağından şüphem yok elinde para varsa ve seni zora sokmayacaksa ben sana 35-40k bütçede iyi bir laptop bulayım(giriş-orta seviye olur genelde/seneye aldığın durumda bu para 60-65k olsa bile sadece giriş seviye alabilirsin diye tahmin ediyorum)

Paranı dövize yatırıp seneye al.

paranı altın ya da gümüşe yatırıp seneye kadar değerini koruyabilirsin sonrasında almak daha faydalı gibi ama 2. el cihazlara da bakabilirsin 0 tercihin yoksa illa çünkü bazı satıcıların çok paraya ihtiyacı oluyor ve ucuzdan anlık olarak zarını göz önüne alarak satıyorlar

Geri