Yardım LoL oynarken karakteri hareket ettirdiğimde(Laglı hareket ediyor) ?

drakathx

80+ Gold
Reaksiyon skoru
2,524
Bütçe
999999
LoL Oynarken aram-urf-tam gaz modlarında karakteri sağa sola hareket ettirdiğimde nedense karakter lag varmış gibi kasma donma varmış gibi hareket ediyor ayarlar 2k full geçmişte çok eskiden rx570 ekran kartıyla bu durumu yaşıyordum. Şuan yan sistemimde bu durumu yaşıyorum nedense çözümü var mı ? 7500F-3080ti lı bir sistemim var her şey güncel. ping vesaire değerlerim aşırı normal dalgalanma vesaire yok.

V-Sync kapat, tam ekra oyna NVIDIA’da Low Latency Mode = On yap.

fps i sabitlemeyi dene bendede öyle oluyordu düzeldi sabitleyince monitörüne göre 240-360 vs
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

fps i sabitlemeyi dene bendede öyle oluyordu düzeldi sabitleyince monitörüne göre 240-360 vs
ek olarak senin pcde olacağını sanmıyorum ama :) farenin hz si 4-8 falansa düşürmeyi dene oda yapabilir

Evet, LoL 1K Hz üstü fare kullanımında düzgün çalışmıyor. Fare Hz düşürün. Daha fazla düşürmeyi de deneyebilirsiniz.
Ayrıca DX9 içeren eski oyunlarda FPS'i sabit kullanın. Animasyonlar o dönemin 60-120 gibi FPS'lerine göre yapılıyor. Yüksek FPS'de sapıtabiliyor.

Şu konuda mesela 1K Hz'de bile sorun yaşanıyormuş. Şu an nasıl bilmiyorum. Bu sorunun çözümün ilk bulduğum Reddit gönderisi 3-4 yıl önce olması lazım daha yeniydi. Onda işte 2K-4K kullananlar sorun yaşıyordu.

hareket ön görme ayarı var ya onu kapatmayı dene açıksa eğer.

LoL Oynarken aram-urf-tam gaz modlarında karakteri sağa sola hareket ettirdiğimde nedense karakter lag varmış gibi kasma donma varmış gibi hareket ediyor ayarlar 2k full geçmişte çok eskiden rx570 ekran kartıyla bu durumu yaşıyordum. Şuan yan sistemimde bu durumu yaşıyorum nedense çözümü var mı ? 7500F-3080ti lı bir sistemim var her şey güncel. ping vesaire değerlerim aşırı normal dalgalanma vesaire yok.
Paket kaybı testi yap https://tr.packetlosstest.com/ ( eğer 0 dan farklı bir değer varsa takılmalar olur)

fps i sabitle çok çıkmasın o nedenlede takılmalar yapabiliyor

V-Sync kapat, tam ekra oyna NVIDIA’da Low Latency Mode = On yap.
düşük gecikme modunu ultra yaptım olur mu

Paket kaybı testi yap https://tr.packetlosstest.com/ ( eğer 0 dan farklı bir değer varsa takılmalar olur)

fps i sabitle çok çıkmasın o nedenlede takılmalar yapabiliyor
paket loss 0

ek olarak senin pcde olacağını sanmıyorum ama :) farenin hz si 4-8 falansa düşürmeyi dene oda yapabilir
8 k hz mouse sanırım şuan yok değilmiş 1k hz miş

düşük gecikme modunu ultra yaptım olur mu

paket loss 0

8 k hz mouse sanırım şuan
FPS sınırını sabitlemeyi deneyin ayrıca 8KHZ demişsiniz onu 1KHZ ye yada 2-4 deneyin kademeli bakın sorun çözülene kadar denemeniz lazım

düşük gecikme ultra yaptım da bir şey değişmedi

FPS sınırını sabitlemeyi deneyin ayrıca 8KHZ demişsiniz onu 1KHZ ye yada 2-4 deneyin kademeli bakın sorun çözülene kadar denemeniz lazım
240 hz e sabitleyince düzeldi saçma ama ya :D

düşük gecikme ultra yaptım da bir şey değişmedi

240 hz e sabitleyince düzeldi saçma ama ya :D
lolün altyapısı çok garip hocam yani öyle garip sıkıntılar çıkarabiliyor ama 1KHZ de sorun çıkmaması lazım bide FPS kilidini açın siz laglanmayı öyle görün şaşıracaksınız :D

yani cidden herkesin sallaması hayret bir şey, ayarlardan hareket öngörmeyi kapat düzelir

yani cidden herkesin sallaması hayret bir şey, ayarlardan hareket öngörmeyi kapat düzelir
sallamıyoruz yaşadığımız deneyimleri paylaşıyoruz bu olay sadece hareket ön görmesiyle olan bir şey değil paşam anlayabildinmi? Buna sebep olabilecek sebepler : Paket Kaybı , Fps limiti , Mouse HZ i , Hareket öngörme ... gibi gibi sebeplerden ötürü olabilmektedir.

ve arkadaş sorunu nasıl çözdüğünüde yazmış konuyu okumadan gereksiz yorumlarda bulunmayalım herkes hakettiği şekilde cevap alır.

sallamıyoruz yaşadığımız deneyimleri paylaşıyoruz bu olay sadece hareket ön görmesiyle olan bir şey değil paşam anlayabildinmi? Buna sebep olabilecek sebepler : Paket Kaybı , Fps limiti , Mouse HZ i , Hareket öngörme ... gibi gibi sebeplerden ötürü olabilmektedir.

ve arkadaş sorunu nasıl çözdüğünüde yazmış konuyu okumadan gereksiz yorumlarda bulunmayalım herkes hakettiği şekilde cevap alır.
loldeki karakter titreme sorununun 2 sebebi var zaten, 1 hareket öngörme diğeri ise yüksek fps.
paket kaybı mouse hz i karakteri titretmez, direkt olarak oyunu titretir xd bir şey bilsen neyse dicem ama havaya çöp bilgi sallamayı bırakman lazım

Geri