Çözüldü✓ Kedili ev için uygun Bilgisayar Kasası önerisi

ch1mera

80+
Reaksiyon skoru
3
Bütçe
10000
Ayrı ayrı bileşenleri topladım ancak kasa olarak ne alacağıma dair henüz bir fikrim yok. Yabancı kanalların videolarında araştırdığım modellerin çoğu maalesef burada yok. Bu yüzden hala tam olarak kasa konusunda bir fikir sahibi olamadım. Evde iki kedim var ve evde koşturdukları için bilgisayar kasası kolayca tozlanabilir. Bu nedenle hava akışı iyi olan bir kasaya ihtiyacım var. Toz konusunda fark eder mi hiç bilmiyorum, ediyorsa da kedilerimden ötürü çok toz geçirmeyen bir kasa daha iyi olur tabii. Akvaryum kasalara da ekstra bir ilgim yok yani akvaryum kasa olmasına gerek yok ama bilgi eksiğim olduğu için akvaryum kasaların bu bütçede daha iyi olacağını düşünüyorsanız önerilerinize açığım.
Bütçem ortalama 10.000-TL (Biraz daha yukarı çıkarak daha f/p bir ürün elde edeceksem bütçeyi artırabilirim.)
Toplamış olduğum Bilgisayar parçalarım Sapphire 9070xt, Arctic Liquid Freezer III Pro 240mm, Asus Prime X670E-Pro, FSP Vita 1000-GM, Patriot Viper Venom 2x16GB, AMD Ryzen 7 7800X3D

Benim de kedim var, bilgisayarla aynı odada ama öyle özel kasa aldıracak bir durum yaratmadı. Sharkoon TG6 kullanıyorum.

Ben Lian Li Lancool III alıp ön portları aşağı koymuştum modüler olduğundan. Şu an pahalıdır ama muhtemelen. Onun sebebi de bizim sıpalar kasa üzerinden yatağa atlayıp pcyi kapatıyordu. Deli olmuştum artık :kekw:

Toz konusunda yapacağın hiçbir şey yok ekstra mesh filtreli almadıktan sonra. O da soğutma performansını düşürebiliyor hava girişini küçülttüğü için. Çok da düşürmüyor ama takıntılı değilsen böyle şeylere.

Sen toz kısmını boşver bence. Görüntü istiyorsan ki sende sıvı soğutma da var. Al bir akvaryum kasa gitsin.

Renk olarak ortama beyaz mı siyah mı daha uyar hocam sana?

Kedilerin kasa üstüne yatmıyorsa üstü camlı modeller de var ama yatıyordur diye tahmin ediyorum.

Şu nasıl?

Örnek olarak attım daha iyisi vardır fiyat aralığında. Bütçen rahat biraz çünkü.

Benim de kedim var, bilgisayarla aynı odada ama öyle özel kasa aldıracak bir durum yaratmadı. Sharkoon TG6 kullanıyorum.
Dediğiniz gibi ekstra bir etkileri yok aslında ama kedi olmayan evlere nazaran daha hızlı tozlanıyor o anlamda demiştim. Kasa piyasasına da hiç hakim olmadığım için belki ekstra şeyler vardır diye bahsetmek istedim. Bahsettiğiniz kasa galiba şu anda stokta yok göremedim.

Dediğiniz gibi ekstra bir etkileri yok aslında ama kedi olmayan evlere nazaran daha hızlı tozlanıyor o anlamda demiştim. Kasa piyasasına da hiç hakim olmadığım için belki ekstra şeyler vardır diye bahsetmek istedim. Bahsettiğiniz kasa galiba şu anda stokta yok göremedim.

Yok zaten. Ben örnek olması açısından yazdım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben Lian Li Lancool III alıp ön portları aşağı koymuştum modüler olduğundan. Şu an pahalıdır ama muhtemelen. Onun sebebi de bizim sıpalar kasa üzerinden yatağa atlayıp pcyi kapatıyordu. Deli olmuştum artık :kekw:

Toz konusunda yapacağın hiçbir şey yok ekstra mesh filtreli almadıktan sonra. O da soğutma performansını düşürebiliyor hava girişini küçülttüğü için. Çok da düşürmüyor ama takıntılı değilsen böyle şeylere.

Sen toz kısmını boşver bence. Görüntü istiyorsan ki sende sıvı soğutma da var. Al bir akvaryum kasa gitsin.

Kedilerin kasa üstüne yatmıyorsa üstü camlı modeller de var ama yatıyordur diye tahmin ediyorum.

Şu nasıl?

Örnek olarak attım daha iyisi vardır fiyat aralığında. Bütçen rahat biraz çünkü.

Odayı dekore ederken benzer hatayı ben de yaptım. Kasa ve kitaplık yakın. Kasanın üstünden kitaplığa atlarken ya açıyor ya da kapatıyor. Evden çıkarken güç kaynağını kapatıp öyle çıkıyorum.

Şu nasıl?

Teşekkürler hocam. Benimkiler de birkaç defa bilgisayarı kapattılar tuş üstte bulunduğu için. Şu anda elimdeki kasa Corsair Carbide Series SPEC-DELTA. Eski sistemim bu kasanın içinde ancak yeni parçalar toplamışken hava akışı daha iyi olan bir kasa da alayım diyorum. Hem de ekran kartı şu anki kasama ucu ucuna sığıyor, çok da dar olsun istemiyorum. Muhtemelen siyah kasa daha uygun olur gibi, parçaları renklerine çok fazla dikkat etmeden topladım beyaza uygun olmaz gibi geldi. Dediğiniz gibi üstü camlı modeller sıkıntı olabilir, ben yatmasınlar diye kasanın üstüne bir şeyler koyuyorum genelde. O yüzden cam olmasa daha iyi gibi.

Odayı dekore ederken benzer hatayı ben de yaptım. Kasa ve kitaplık yakın. Kasanın üstünden kitaplığa atlarken ya açıyor ya da kapatıyor. Evden çıkarken güç kaynağını kapatıp öyle çıkıyorum.
Benim de öyleydi. Kasayı alınca değiştirdim alta aldım kasada öyle hallettim. Öbür türlü ya merdiven olarak kullanıyorlardı ya da yatıyorlardı üzerinde.

Yeni kasa ile ben de odanın dizaynını biraz değiştireceğim gibi duruyor yoksa benimkiler de kasanın üstünden dolaba atlıyorlar.

8999 TL(siyah-akvaryum-6 fan):

8010 TL(siyah-4 fan):

8010 TL(siyah-4 fan):

7999 TL (siyah-5 fan):

6099 TL(siyah-akvaryum-3 fan):

5410 TL(siyah-4 fan):

4799 TL(siyah-akvaryum-3 fan):

4449 TL(siyah-akvaryum-4 fan):

3499 TL(siyah-akvaryum-3fan):

Şuanlık bulabildiklerim bunlar oldu fiyat aralığında. Beğendiğini seçersin. Satıcılar genel olarak iyi duruyor. Sorun yaşayacağını sanmıyorum ama yine de yorumlarına bak.

Rgb takıntınız yoksa bu fan+kaliteli boş bir kasa yapabilirsniz
yurt dışı olduğu için 2tane olarak ayrı ayrı sipariş edin
Peki kaliteli boş kasa öneriniz var mı hocam?

8999 TL(siyah-akvaryum-6 fan):

8010 TL(siyah-4 fan):

8010 TL(siyah-4 fan):

7999 TL (siyah-5 fan):

6099 TL(siyah-akvaryum-3 fan):

5410 TL(siyah-4 fan):

4799 TL(siyah-akvaryum-3 fan):

4449 TL(siyah-akvaryum-4 fan):

3499 TL(siyah-akvaryum-3fan):

Şuanlık bulabildiklerim bunlar oldu fiyat aralığında. Beğendiğini seçersin. Satıcılar genel olarak iyi duruyor. Sorun yaşayacağını sanmıyorum ama yine de yorumlarına bak.
Çok teşekkürler hocam, yarın iş çıkışı hepsini detaylıca inceleyeceğim.

Son düzenleme:
Peki kaliteli boş kasa öneriniz var mı hocam?

Çok teşekkürler hocam, yarın iş çıkışı hepsini detaylıca inceleyeceğim.
Akvaryum mu yoksa normal kasa mıtercih edersiniz?Akvaryum kasalarda reverse almak zorunda olduğunuz için bütçeyi aşarsnız byük ihtmalle

Benim düşüncem fanlar sökülüp
önlere 3x14cm fan+egzoz fan takmanız olur.Bu fiyata bu kasa çok iyi değerler sunuyor habernız olsn

Ayrı ayrı bileşenleri topladım ancak kasa olarak ne alacağıma dair henüz bir fikrim yok. Yabancı kanalların videolarında araştırdığım modellerin çoğu maalesef burada yok. Bu yüzden hala tam olarak kasa konusunda bir fikir sahibi olamadım. Evde iki kedim var ve evde koşturdukları için bilgisayar kasası kolayca tozlanabilir. Bu nedenle hava akışı iyi olan bir kasaya ihtiyacım var. Toz konusunda fark eder mi hiç bilmiyorum, ediyorsa da kedilerimden ötürü çok toz geçirmeyen bir kasa daha iyi olur tabii. Akvaryum kasalara da ekstra bir ilgim yok yani akvaryum kasa olmasına gerek yok ama bilgi eksiğim olduğu için akvaryum kasaların bu bütçede daha iyi olacağını düşünüyorsanız önerilerinize açığım.
Bütçem ortalama 10.000-TL (Biraz daha yukarı çıkarak daha f/p bir ürün elde edeceksem bütçeyi artırabilirim.)
Toplamış olduğum Bilgisayar parçalarım Sapphire 9070xt, Arctic Liquid Freezer III Pro 240mm, Asus Prime X670E-Pro, FSP Vita 1000-GM, Patriot Viper Venom 2x16GB, AMD Ryzen 7 7800X3D
Hava akışı iyi kasa daha hızlı tozlanır bu arada, engellemek için filtreler koyuluyor güncel kasalara ama çok iyi engelleyen bir kasa daha görmedim 10 gireceğine 7 gidiryor en fazla…

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,654
Üyeler
187,543
Son üye
AHMET AKSU 1907
Geri