Yardım RTX 3060Tİ 27WATT GÜCÜN ÜSTÜNE CIKMIYOR GÜC CEKMİYOR

thermal throttle yapıyor cihaz ısındığı için çektiği gücü arttıramıyor %100 fan hızı 96 hotspot
+ power limitte de ayrı bir sorun var, bir arkadaşım kart mining kart olabilir diyor. Kartı yeni mi aldınız ?

+ power limitte de ayrı bir sorun var, bir arkadaşım kart mining kart olabilir diyor. Kartı yeni mi aldınız ?
Watt sensörü hatalı bence kartın 106fps vermesi pek olası değil. Kartta birden fazla sorun var bence ısı sorunu da var ama sensör sorunu da var.

Yanlış değilsem FPS olarakta 140-150 falan veriyodu heralde

Watt sensörü hatalı bence kartın 106fps vermesi pek olası değil. Kartta birden fazla sorun var bence ısı sorunu da var ama sensör sorunu da var.

Yanlış değilsem FPS olarakta 140-150 falan veriyodu heralde
ikinci ssde biraz süre geçmiş hocam fps 106 ya düşmüş ikinci sse bakın

ikinci ssde biraz süre geçmiş hocam fps 106 ya düşmüş ikinci sse bakın
Kartın 106 FPS' yi 27W da vermesinin imkanı yok. 60FPS falan bile vermesi için 100W+ çekmesi lazım bu kartın.

Zaten tam gücünde (200W) 140 FPS civarı veren kart 27W da 106 FPS veremez.

Merhaba,
Gainward 3060ti ekran kartım testlerde 27 watt üstüne cıkmıyor.
Baska bir kart ile denedim ( Amd Rx 5700 ) psu da belki sorun vardır diye ama onun verileri gayet normal.

Yardımcı olursanız cok sevinirim.

Sistem Özellikleri;
Asus b550m-k argb
Gainward 3060ti
Ryzen 7 5700x
Gskill 16 Gb Ram 3600 Mhz
SHP650W Psu
anakarttan olmalı ben yeni anakart aldığımda 40w üstüne çıkmıyodu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yok yeni almadım yaklasık 4-5 yıldır bende kart sıfır almıstım kartı
hocam msi afterburner vari programları silip tekrar denermisin

Ekler

• görsel_2026-01-06_212628840.webp
    görsel_2026-01-06_212628840.webp
    159.1 KB · Hit: 13
5 yıldır hiç termal macun bakımı yapılmadı mı ? sıcaklık hep böyle yukarı tırmandıysa sensörlere zarar vermişte olabilir

5 yıldır hiç termal macun bakımı yapılmadı mı ? sıcaklık hep böyle yukarı tırmandıysa sensörlere zarar vermişte olabilir
3 Kere kendim yaptım

anakarttan olmalı ben yeni anakart aldığımda 40w üstüne çıkmıyodu

hocam msi afterburner vari programları silip tekrar denermisin
Anakartı yeni aldım alalı 2 ay oldu.
Msi afterburnerı yeni yükledim tekrar denerim tabi

farklı driverları dene bir ara sensörler sıkıntı çıkartmıştı driverlardan dolayı

Kartın Watt sensörü hatalı. Altında bulunan GPU Hatları kısmını büyüt. Kart gerçekte aşağıdakine yakın bir güç tüketiyor. Ayrıca kartın termal bakıma da ihtiyacı var veya kasanın camı falan kapalıysa bir açın. Arkadaşın dediğini de deneyebilirsiniz sensör hatası olduğu kesin.
1767724133022.webp

Kartın Watt sensörü hatalı. Altında bulunan GPU Hatları kısmını büyüt. Kart gerçekte aşağıdakine yakın bir güç tüketiyor. Ayrıca kartın termal bakıma da ihtiyacı var veya kasanın camı falan kapalıysa bir açın. Arkadaşın dediğini de deneyebilirsiniz sensör hatası olduğu kesin.
Alıntıyı görüntüle

farklı driverları dene bir ara sensörler sıkıntı çıkartmıştı driverlardan dolayı
3-4 tane driver denedim DDU ile silip yükledim.

Ekler

• görsel_2026-01-06_214737841.webp
    görsel_2026-01-06_214737841.webp
    163.1 KB · Hit: 10

3-4 tane driver denedim DDU ile silip yükledim.
Karta yeni yapmadıysanız termal bakım yapın. Watt sensörü arızalı olmasına rağmen kullanmaya devam edebilirsin muhtemelen

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,181,656
Üyeler
187,544
Son üye
enrawl2312
Geri