KILIT

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Tamamen "AI Slop" proje. Baştan aşağı. Ortada çalma falan yok çünkü bir şeyi çalmaya ihtiyaç yok. Geliştiricisi arkadaş facebook gruplarında ilerlemesini paylaşıyordu falan. Orada destek görünce biraz daha ilerletmek istedi. İlk başta github'da açık kaynak paylaştı. Ben de forkladım inceledim baştan aşağı tamamen AI tamamen vibe coded yazılım. Kendi projesini github hesabından sildi ya da gizledi ama forkum hâlâ duruyor:

Arkadaşlar mesela gidin herhangi bir VSCode forku olan IDE'de indirin antigravity vb. Bire bir aynı projeyi genel hatlarıyla yapmaya çalışın size garanti veriyorum neredeyse aynı projeyi size verecektir. Fonksiyonel açıdan bire bir aynısını verecektir test edip sürekli testlerinizle doğru yönlendirirseniz.

AI kullanımına kesinlikle karşı değilim. Aksine projenin kendisi vibe coding projesi olarak düşündüğümüzde başarılı bir projedir. Ama bunu gidip sanki sıfırdan dişini tırnağına takıp yaratmış gibi poz kesip parayla satmak affedersiniz bu Türk oyuncu topluluğunu kerizlemeye çalışmaktan başka bir şey değildir. Sitenin kendisinden aracın dizaynı ve backend logic dahil her şey tamamen AI. Açın linki bakın kendiniz görün. Bir geliştirici nasıl yorum atar .vs AI nasıl yorum atar karşılaştırın. İsterseniz gidin indirin kodu gidip yapay zekanın kendisine sorun ne kadarı AI diye.

Edit: geliştiricisi arkadaş vibe coding facebook grubunun birinde soru falan sormuş zaten.
1767727405198.webp

Edit 2: Bu çalma konusunun postunu yeni keşfettim. Şöyle bir şey olabilir, geliştirici arkadaş source olarak tanıtıp oradan yürümüş olabilir diyeceğim de AI zaten gayet bu tür projeleri kendi başına ekstra source vermeden yapabilecek kapasitede biraz çat pat bir şeylerden anlıyorsanız.

Edit 3: Hakkındaki haberleri inceledim. Bir kısmı dümdüz anlaşmalı marketing. Diğerleri de haberi görüp elinde tuzlukla hype trenine koşturup atlamış biz de haber yapalım demiş. Hatta adını vermekten bile tiksindiğim bir sözde "teknoloji haber sitesi" expedition 33 modlanmış türkçe yama görselini sanki Simultranslate aracına aitmiş gibi lanse etmiş. İğrenç yanlış yönlendirme marketing. Ama şaşırmadım yalan o sitede ata sporu nasılsa.

Son düzenleme:

Simul Translate: Kamuoyu Duyurusu ve Hukuki Uyarı

Son günlerde çeşitli platformlarda (Facebook, forumlar vb.) projemiz Simul Translate hakkında yayılan asılsız iddialar, karalama kampanyaları ve ticari itibarımızı zedelemeye yönelik paylaşımlar üzerine bu açıklamayı yapma zarureti doğmuştur.

1. Yazılım Geliştirme Metodolojisi ve AI Kullanımı Hakkında

Paylaşımlarda "AI Slop" veya "Vibe Coding" gibi terimlerle projemizin gelişim süreci küçültülmeye çalışılmaktadır. Belirtmek isteriz ki:

• Dünyanın en büyük teknoloji devlerinin dahi benimsediği AI destekli yazılım geliştirme, günümüzün standart metodolojisidir.
  • Bir yazılımın "nasıl" geliştirildiğinden ziyade, sunduğu fonksiyonel performans, kullanıcı deneyimi, optimizasyon ve süreklilik esastır.

2. Açık Kaynak ve Lisanslama

Projenin erken aşamalarında açık kaynak olarak sunulmuş olması, projenin mülkiyet haklarını ortadan kaldırmaz. Geliştirici, stratejik bir karar olarak projenin ilerleyen versiyonlarını ticari bir kapalı kaynak modeline taşıma hakkına kanunen sahiptir. Bu durum "çalma" veya "kerizleme" değil, standart bir girişimcilik (startup) evrimidir.

3. Asılsız İftiralar ve Karalama Kampanyası

Ürünümüzün "çalıntı" olduğu veya "marketing yalanı" üzerine kurulu olduğu iddiaları tamamen asılsız olup, markamızın ticari değerine saldırı niteliğindedir. Bu tür iddiaları ortaya atan şahısların, yazılım geliştirme süreçlerine dair teknik bilgisizliklerini bir saldırı aracına dönüştürmesi kabul edilemez.

4. Hukuki Süreç ve İhtar

Türk Ceza Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu hükümleri uyarınca;

• Ticari itibarın zedelenmesi,
  • Marka değerine saldırı,
  • Kişisel hakların ihlali (İftira ve Karalama),
konuları kapsamında, asılsız iddiaları yayan, destekleyen ve markamızı hedef alan tüm paylaşımlar hukuk birimimiz tarafından kayıt altına alınmaktadır. Bu tür illegal ve etik dışı eylemlerde bulunan şahıs ve mecralar hakkında maddi ve manevi tazminat davaları ile birlikte cezai işlem başlatma hakkımızı saklı tuttuğumuzu bildiririz.

Simul Translate, Türk oyuncu topluluğuna en iyi deneyimi sunmak için gece gündüz çalışan bir ekibin üründür. Teknolojinin imkanlarını kullanarak yaratılan bu katma değeri "kerizleme" olarak nitelendiren art niyetli yaklaşımlara karşı duruşumuz nettir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Simul Translate Geliştirici Ekibi

[email protected]

SILINDI

Son düzenleme:
Bugun internette gezerken Simul Translate diye bir program gordum. Tek seferlik 150 TL veriyorsunuz ve size hem lisans anahtari hem de indirme linkini mail olarak gonderiyorlar.

Programin olayi ise anlik olarak oyunlari turkceye veya istediginiz dile cevirebiliyor. Tek oyun degil ayrica dizi ve filmlerde de gecerli bu ceviri durumu.

Calisma mantigi ise soyle alttaki fotografa arayuzunu biraktim. Soldan bir AI secmenizi istiyor veya duz google translate seciyoruz. AI araci secerseniz API KEY istiyor ve bu API KEYler parali oluyor ama google translate secerseniz ucretsiz oluyor. Hemen yandaki kontrol panelinden altyazi bolgesini secip oyundaki veya dizideki altyazi nereden cikiyorsa orayi isaretliyorsunuz. Program o bolgede yazilanlari otomatik olarak ceviriyor. En sagdaki panelde ise oyuna gore ayarlamalar yapmanizi sagliyor. Hizli diyalog varsa ona gore hizlandirabilirsiniz konusmalari vesaire.

Cevirisi henuz olmayan yeni oyunlarda veya internetten ceviri indirmeye guvenemediginiz zamanlarda cok ise yarayan bir program olacagini dusunuyorum. Google translate cok kalteli degil ancak DeepL API KEY alip kullanirsaniz cok daha iyi sonuclar elde edersiniz eminim. Program adi Simul Translate internet sitesine bakabilirsiniz. IYI oyunlar herkese.

Not: Dostlar program iyidir veya kotudur, ai ile yapilmistir veya reklam kampanyasi yurutulmustur orasini bilmem ve ilgilenmem. Benim bu programi paylasmam da ki tek amac benim isime yarayan bir program ve baskalari da faydalansin diye tanitmak istedim. MORT diye bir alternatif oldugunu da gordum ama onu kullanmadigim icin karsilastirma yapmadim. illa bir seyleri karsilastirip karalama kampanyasi yapmaniza gerek yok. Hepsi biz gibi oyuncular icin yapilan programlar. Hepsini kullanin kullandirin oyuncular kazansin. Gerek yok karalama yapmaya. Isteyen kullansin istemeyen kullanmasin. Sonra marka zedeleme vesaire gibi sebeplerden davalik olursunuz. Hic bulasmayin boyle seylere. Ya kullanin ya da kullanmayin bitti bu kadar basit olay.

Alıntıyı görüntüle
bunu alacağıma mort kullanırım daha iyi

Beyler satın almayın ben aldım 😀 mail ime gelen indirme bağlantısı çalışmıyor. Öyle bir bağlantı yok. Keyi göndermiş ama programı göndermemiş arkadaş. Neyse olan 150 TL ye oldu. Siz almayın bari uyarayım.

Beyler satın almayın ben aldım 😀 mail ime gelen indirme bağlantısı çalışmıyor. Öyle bir bağlantı yok. Keyi göndermiş ama programı göndermemiş arkadaş. Neyse olan 150 TL ye oldu. Siz almayın bari uyarayım.
SILINDI

Son düzenleme:
Selam,

Cloudflare üzerinde gönderim sağladığımız için yüklenmeden dolayı Rate Limit'e takılabiliyor. Lütfen mail adresinizi paylaşın gönderim sağlayalım. Bu tarz durumlar için sitemizde mail adresimizden iletişim sağlayabilirsiniz.

Bugun internette gezerken Simul Translate diye bir program gordum. Tek seferlik 150 TL veriyorsunuz ve size hem lisans anahtari hem de indirme linkini mail olarak gonderiyorlar.

Programin olayi ise anlik olarak oyunlari turkceye veya istediginiz dile cevirebiliyor. Tek oyun degil ayrica dizi ve filmlerde de gecerli bu ceviri durumu. MORT alternatifi olarak kullanilabilir. Hatta MORT da olmayan gemini, chat gpt gibi ai programlari ile ceviri ozelligi sayesinde daha da iyi bir ceviri programi bile olabilir zamanla.

Calisma mantigi ise soyle alttaki fotografa arayuzunu biraktim. Soldan bir AI secmenizi istiyor veya duz google translate seciyoruz. AI araci secerseniz API KEY istiyor ve bu API KEYler parali oluyor ama google translate secerseniz ucretsiz oluyor. Hemen yandaki kontrol panelinden altyazi bolgesini secip oyundaki veya dizideki altyazi nereden cikiyorsa orayi isaretliyorsunuz. Program o bolgede yazilanlari otomatik olarak ceviriyor. En sagdaki panelde ise oyuna gore ayarlamalar yapmanizi sagliyor. Hizli diyalog varsa ona gore hizlandirabilirsiniz konusmalari vesaire.

Cevirisi henuz olmayan yeni oyunlarda veya internetten ceviri indirmeye guvenemediginiz zamanlarda cok ise yarayan bir program olacagini dusunuyorum. Google translate cok kaliteli degil ancak DeepL API KEY alip kullanirsaniz cok daha iyi sonuclar elde edersiniz eminim. Program adi Simul Translate internet sitesine bakabilirsiniz. IYI oyunlar herkese.

Not: Dostlar program iyidir veya kotudur, ai ile yapilmistir veya reklam kampanyasi yurutulmustur orasini bilmem ve ilgilenmem. Benim bu programi paylasmam da ki tek amac benim isime yarayan bir program ve baskalari da faydalansin diye tanitmak istedim. MORT diye bir alternatif oldugunu da gordum ama onu kullanmadigim icin karsilastirma yapmadim. illa bir seyleri karsilastirip karalama kampanyasi yapmaniza gerek yok. Hepsi biz gibi oyuncular icin yapilan programlar. Hepsini kullanin kullandirin oyuncular kazansin. Gerek yok karalama yapmaya. Isteyen kullansin istemeyen kullanmasin. Sonra marka zedeleme vesaire gibi sebeplerden davalik olursunuz. Hic bulasmayin boyle seylere.

Alıntıyı görüntüle
Free uygulamayı parayla satan dümbelekler

Kendine ait facebook postun var "ben bunu vibecode'ladım" diye. Daha neyi yalan olsun. "AI slop" terimi bir karalama değildir, genel olarak AI ile oluşturulmuş her içeriğe kullanılabilen bir internet terimidir. Yani hakaretlik bir durum söz konusu değildir.
Yanlış marketing dediğim siteyi çok iyi biliyorsun. Oradaki Expedition 33 görseli başka bir türkçe çeviriye aitken, yazılıma aitmiş gibi lanse edilmiş. Yalan mı peki? Değil.

1767734810474.webp

Ben simultranslate'e yalan marketing yapıyor demedim ki. Teknoloji haber sitesinde gösterilen makaledeki ekran görüntüsünün başka çeviriye ait olduğunu ve yazılıma ait olmadığını söyledim. Haber sitesi de mi senin yoksa?

Çalıntı konusunu da, Etrafta dolaşan postlar var. Hadi velev ki başka birisinin kaynağını kullandın. Bunda da yanlış bir şey yok çünkü muhtemelen açık kaynak olarak sunulmuş bir projedir ve çalıntı diyen boşuna ağlanıyordur.

Senin için yapabileceğim tek şey github forkunu kaldırmak olur. Hatta kaldırayım. Başka da ötesi olmaz. Zaten herkese açık vibe coding grubunda itiraf etmişsin şu aşamada AI olduğunu kanıtlamak için kaynak koduna bile ihtiyaç yok. Kaldırayım zaten kimse umursamayacak bile.
Edit: kaldırdım. github linkinin bir işlevi yok artık 404 verir.

Eminim bu generic mesajı bile AI ile yazdırmışsındır şimdi sen puhaha. Hiç mi utanman yok senin "gece gündüz geliştirici ekibimiz çalıştı diye" insanların gözü önünde her şey ortadayken apaçık bir şekilde yalan söylüyorsun? Şu yazdığın yazı emin ol toplulukta daha çok dikkat çekecek çünkü insanlar gerçekleri susturmaya gizlemeye çalıştığının farkına varacak. Vardı bile.

Geliştirici ekip : bir adet gerçek insan, iki üç adet AI kişiliği lol.

Kısaca arkadaşlar herhangi birimizin AI ile yapabileceği aynı yazılımı AI ile yapmış ve bunu satıyor. İçinize siniyorsa alın bir şey diyemem. Alan memnun satan memnun. Ben uyarımı yaptım. Kanıtlarıyla ortada.

Kendine ait facebook postun var "ben bunu vibecode'ladım" diye. Daha neyi yalan olsun. "AI slop" terimi bir karalama değildir, genel olarak AI ile oluşturulmuş her içeriğe kullanılabilen bir internet terimidir. Yani hakaretlik bir durum söz konusu değildir.
Yanlış marketing dediğim siteyi çok iyi biliyorsun. Oradaki Expedition 33 görseli başka bir türkçe çeviriye aitken, yazılıma aitmiş gibi lanse edilmiş. Yalan mı peki? Değil.Alıntıyı görüntüle

Ben simultranslate'e yalan marketing yapıyor demedim ki. Teknoloji haber sitesinde gösterilen makaledeki ekran görüntüsünün başka çeviriye ait olduğunu ve yazılıma ait olmadığını söyledim. Haber sitesi de mi senin yoksa?

Çalıntı konusunu da, Etrafta dolaşan postlar var. Hadi velev ki başka birisinin kaynağını kullandın. Bunda da yanlış bir şey yok çünkü muhtemelen açık kaynak olarak sunulmuş bir projedir ve çalıntı diyen boşuna ağlanıyordur.

Senin için yapabileceğim tek şey github forkunu kaldırmak olur. Hatta kaldırayım. Başka da ötesi olmaz. Zaten herkese açık vibe coding grubunda itiraf etmişsin şu aşamada AI olduğunu kanıtlamak için kaynak koduna bile ihtiyaç yok. Kaldırayım zaten kimse umursamayacak bile.
Edit: kaldırdım. github linkinin bir işlevi yok artık 404 verir.

Eminim bu generic mesajı bile AI ile yazdırmışsındır şimdi sen puhaha. Hiç mi utanman yok senin "gece gündüz geliştirici ekibimiz çalıştı diye" insanların gözü önünde her şey ortadayken apaçık bir şekilde yalan söylüyorsun? Şu yazdığın yazı emin ol toplulukta daha çok dikkat çekecek çünkü insanlar gerçekleri susturmaya gizlemeye çalıştığının farkına varacak. Vardı bile.

Geliştirici ekip : bir adet gerçek insan, iki üç adet AI kişiliği lol.

Kısaca arkadaşlar herhangi birimizin AI ile yapabileceği aynı yazılımı AI ile yapmış ve bunu satıyor. İçinize siniyorsa alın bir şey diyemem. Alan memnun satan memnun. Ben uyarımı yaptım. Kanıtlarıyla ortada.
AI Slop un hukukta karşılığı var gibi metin yazmış bide gelip, o metni yapay zekaya yazdırmadıysa adam değilim

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geri