Noahkriin
80+
- Reaksiyon skoru
- 0
Merhaba dostlar bu konuyla ilgili daha önce bir konu açmıştım fakat bir çözüme kavuşamadık. Forum kurallarında konuyu tekrar açmam yasaklıysa bir mesaj atın konuyu kaldırabilirim direkt.
Öncelikle buraya sistem bilgilerimi bir yazayım.
Bilgisayar Özelliklerim.
Gigabyte Gaming OC RTX 3080 10GB
Ryzen 5 5600X
Corsair Vengance Dual Channel 8x2 16GB RAM 3200Mhz CL14
Gigabyte B450 H
Kingston M2. SSD 1TB
PowerBoost 750W 80Plus PSU
Windows 11
Kule tipi soğutucu kullanıyorum
GPU ve CPU sıcaklık değerlerim ortalama 60-70 derecenin üzerine çıktığını henüz görmedim.
Bütün Driverlarım tamamen güncel ve temiz kurulu BIOS son sürüme güncellendi.
Windows 11 orijinal ve güncel.
XMP Açık
Bütün BIOS ayarları güncel ve performansa etki edecek bütün ayarlarım açık.
Özetle konuya gelirsem bir sürü program testi bir sürü stres testi vb. gibi yaklaşık 10 tane program ile test ettikten sonra gördüğüm sonuçlar bütün parçların ayrı ayrı hiçbir problem arz etmeden tamamen normal çalıştığını gözlemledim ama sorunumun neyden kaynaklandığını halen çözemedim. PSU dan çıkan kablolamalar tamamen doğru. GPU Clock Mhz 1850 standart olarak çalışıyor olması gerektiği gibi.
Aldığım fps değerleri olması gerekenden çok daha fazla aşağıda örnek olarak 3080 kullanmadan önce 3050 kart kullanıyordum ve buna rağmen çoğu oyunda aldığım fps değerleri 3050 ekran kartında daha çok.
Bir sürü AAA oyunda test etmiş olmama rağmen 3080 ekran kartımda daha az fps alıyorum.
3080 - Cyberpunk - Ultra - 55 75 fps
3050 - Cyberpunk - Ultra - 50 80 fps
3080 - CS GO - Minimum - 140 180 fps
3050 - CS GO - Minimum - 180 240 fps
3080 - Hogwarts Legacy - High - 55 70 fps
3050 - Hogwarts Legacy - High - 65 85 fps ?
Buraya test ettiğim her oyunu yazmayacağım fakat anladığınız üzere 3080 li sistemde almam gerekenden yaklaşık bir 50 60 fps daha aşağıda fps alıyorum ve sebebini anlamadım. Ne denersem deneyim hiçbir türlü bir çözüme kavuşamadım. Aklıma gelen her yolu denedim. Ne yapmam gerektiğini bulamadım ve delirmeme çok az kaldı maaalesef ülkemizde yeni bir sistem toplamak ateş pahası olduğu için ve evlilik arefesinde olduğum için kendime yeni bir bilgisayar alabilecek bir durumum yok o yüzden eldekiyle idare etmem gerekiyor. Lütfen bana bir çözüm bulun arkadaşlar.
Öncelikle buraya sistem bilgilerimi bir yazayım.
Bilgisayar Özelliklerim.
Gigabyte Gaming OC RTX 3080 10GB
Ryzen 5 5600X
Corsair Vengance Dual Channel 8x2 16GB RAM 3200Mhz CL14
Gigabyte B450 H
Kingston M2. SSD 1TB
PowerBoost 750W 80Plus PSU
Windows 11
Kule tipi soğutucu kullanıyorum
GPU ve CPU sıcaklık değerlerim ortalama 60-70 derecenin üzerine çıktığını henüz görmedim.
Bütün Driverlarım tamamen güncel ve temiz kurulu BIOS son sürüme güncellendi.
Windows 11 orijinal ve güncel.
XMP Açık
Bütün BIOS ayarları güncel ve performansa etki edecek bütün ayarlarım açık.
Özetle konuya gelirsem bir sürü program testi bir sürü stres testi vb. gibi yaklaşık 10 tane program ile test ettikten sonra gördüğüm sonuçlar bütün parçların ayrı ayrı hiçbir problem arz etmeden tamamen normal çalıştığını gözlemledim ama sorunumun neyden kaynaklandığını halen çözemedim. PSU dan çıkan kablolamalar tamamen doğru. GPU Clock Mhz 1850 standart olarak çalışıyor olması gerektiği gibi.
Aldığım fps değerleri olması gerekenden çok daha fazla aşağıda örnek olarak 3080 kullanmadan önce 3050 kart kullanıyordum ve buna rağmen çoğu oyunda aldığım fps değerleri 3050 ekran kartında daha çok.
Bir sürü AAA oyunda test etmiş olmama rağmen 3080 ekran kartımda daha az fps alıyorum.
3080 - Cyberpunk - Ultra - 55 75 fps
3050 - Cyberpunk - Ultra - 50 80 fps
3080 - CS GO - Minimum - 140 180 fps
3050 - CS GO - Minimum - 180 240 fps
3080 - Hogwarts Legacy - High - 55 70 fps
3050 - Hogwarts Legacy - High - 65 85 fps ?
Buraya test ettiğim her oyunu yazmayacağım fakat anladığınız üzere 3080 li sistemde almam gerekenden yaklaşık bir 50 60 fps daha aşağıda fps alıyorum ve sebebini anlamadım. Ne denersem deneyim hiçbir türlü bir çözüme kavuşamadım. Aklıma gelen her yolu denedim. Ne yapmam gerektiğini bulamadım ve delirmeme çok az kaldı maaalesef ülkemizde yeni bir sistem toplamak ateş pahası olduğu için ve evlilik arefesinde olduğum için kendime yeni bir bilgisayar alabilecek bir durumum yok o yüzden eldekiyle idare etmem gerekiyor. Lütfen bana bir çözüm bulun arkadaşlar.