Çözüldü✓ Hangi Anakartı Önerirsiniz?

Faz olayını felan anlamam bilmem, r7 7800x3d işlemcim var şu anakartı aldım 5k bütçede daha iyi bir seçeneğim var mıydı?
Ve iyi besler mi sorun çıkarır mı?
360mm sıvı soğutucu ile kullanacağım, ram kaldı ram almam lazım

MSI MB PRO B650M-P AM5 DDR5 6000MHZ(OC) HDMI DP VGA 2X M.2 USB3.2 2.5G LAN MATX
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadan kablo muhabbeti çok iyi ya, kasasını aldıkta (a21plus) anakart çok pahalı diye alamadım
8 faz anakartlar besler 7800x3d 9800x3d de takarsın 170W+tdp li işlemcilerden uzak dur sadece düzgün soğutması yoksa sıkıntı çıkarabilir onun dışında upgrade potansiyelin olmaz sadece

Faz olayını felan anlamam bilmem, r7 7800x3d işlemcim var şu anakartı aldım 5k bütçede daha iyi bir seçeneğim var mıydı?
Ve iyi besler mi sorun çıkarır mı?
360mm sıvı soğutucu ile kullanacağım, ram kaldı ram almam lazım

Arkadan kablo muhabbeti çok iyi ya, kasasını aldıkta (a21plus) anakart çok pahalı diye alamadım

Verme şansın varsa bunu al geç 12 faz vrm i var

Linki bir daha atsana
Anakartı diyorsan
5300₺ ye aldım

8 faz anakartlar besler 7800x3d 9800x3d de takarsın 170W+tdp li işlemcilerden uzak dur sadece düzgün soğutması yoksa sıkıntı çıkarabilir onun dışında upgrade potansiyelin olmaz sadece

Verme şansın varsa bunu al geç 12 faz vrm i var
Çok fark var mı? Geçtiğime ne gibi artısı olur? Geçmesem olmuyor mu? Biraz aydınlatırsan sana zahmet, şuanki ürünü taktım kullanıyorum iade etmem gerekiyor

Anakartı diyorsan
5300₺ ye aldım

Çok fark var mı? Geçtiğime ne gibi artısı olur? Geçmesem olmuyor mu? Biraz aydınlatırsan sana zahmet, şuanki ürünü taktım kullanıyorum iade etmem gerekiyor
Pek bir şey fark etmez eğer hali hazırda ürünü aldıysanız zaten yapacak bir şey sadece ileride 10000 serisi işlemcileri takmakta sorun yaşamazdınız bu anakartın özelliklerini görüntüleyemedim kaç vrm i var bilmiyorum eğer 8 se güzel güle güle kullanın

Eğer anakart buysa 6 faz vrm i var oyunlarda fps düşmüyorsa sürekli drop yemiyorsanız üzerine upgrade yapamazsınız sadece oda am6 çıkıcak zaten 1-2 seneye o zaman bakarsınız bir yoluna

Bütün arkadaşlara yardımları fikirleri için teşekkürler Aorus X870E’de karar kıldım çözümleme seçeneğini bulmaya çalışıyorum bularsam işaretleyeceğim teşekkürler.

Geri