Yardım 30 EURO MUAFİYETİ İÇİN CİMER'E YAZIYORUZ!

Reaksiyon skoru
295
Arkadaşlar aşağıya taslak metin attım, ticaret bakanlığı olarak seçin ve gönderin. Ne olur demeyin milyonlarca insan karşısında hiçbir şansları yok, herkes toplu bir şekilde gönderirlerse gelen tepkiden dolayı geri çekmek zorunda kalırlar.

[ISPOILER]Merhaba,6 Ocak 2026 tarihli Resmi Gazete kararıyla yurtdışı alışveriş gümrük vergisindeki 30 euro isimli maddenin kaldırılması sebebiyle, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak mağduriyet yaşamaktayız. Zira Türkiye'de hiçbir satıcıda olmayan, yani Türkiye Cumhuriyetinde satışı olmayan bir ürünü temin etmek istediğimizde, ürünün değeri 1 euro olsa dahi, Gümrük Müşavirliği Hizmeti, Ordino, Ardiye, Sevk, Navlun, Gümrük muayene ve benzeri bir sürü kalem gidere katlanarak alınan ürünün yüzlerce kat fazlası gider ödemek durumunda kalınacak. Zaten hâlihazırda yürütülen sistemde devletimiz her gümrükten giren ürün başına %60 gümrük vergisi uygulamakta ve bu sayede güzel bir vergi kazancı elde etmekte idi, fakat bu durum sebebiyle kimsenin 1 euro'luk ürüne 150-200 euro bedel ödemeyeceği için milyarlarca türk lirası gümrük vergisi kaybı yaşanacaktır. Bu yanlıştan dönülmesini ve basitleştirilmiş gümrük sisteminin bireysel kullanıcılar için tekrar hizmete girmesini talep etmekteyim. Teşekkürler.[/ISPOILER]

"Herkes toplu bir şekilde gönderirlerse gelen tepkiden dolayı geri çekmek zorunda kalırlar" :

1000057849.webp

Moderatörler konuyu sabitlerse daha iyi olur herkes görür böylece.

Dostum bu yanlisdan donulmesi cumlesi biraz tehditkar bir cumle olmus ama guzel

muafiyetin kaldırılmasını değil vergi oranını konuşabiliriz bence. %15-20 vergilendirme ile herkes memnun olur. böyle yurt dışı alışveriş kapatılmış gibi bir algı oluştu ama vergisini ödeyerek ürünü alabiliyoruz. vergisiz satılan bir ürün dünyanın hiç bir yerinde yok zaten.

Önce gümrük 300 euroydu, sonra 150, sonra 30… şimdi 1 euroya düştü.
paypal, discord falan kapalı her şey sırayla kapanıyor.
CİMER e yazmanın ne anlamı var?
25 senedir anlatıyoruz yine aynı masal.
Tek çare belli oy vereceksin o kadar.
Ağlamayın.
EAgEdgWXUAAmlIk.webp

Önce gümrük 300 euroydu, sonra 150, sonra 30… şimdi 1 euroya düştü.
paypal, discord falan kapalı her şey sırayla kapanıyor.
CİMER e yazmanın ne anlamı var?
25 senedir anlatıyoruz yine aynı masal.
Tek çare belli oy vereceksin o kadar.
Ağlamayın.
Alıntıyı görüntüle
Aklımıza gelmemişti kral (y)

• Beğen
Reaksiyonlar: ANYA
"Herkes toplu bir şekilde gönderirlerse gelen tepkiden dolayı geri çekmek zorunda kalırlar" :

Alıntıyı görüntüle
Aşırı tepkiden bir çok konuda geri adım attıkları oldu, niye bu konuda da olmasın ki? Örnek ver diyorsan en basit araba cam filmi, tamamen yasaktı sonra millet tepkisinden dolayı serbest bıraktılar.
Dostum bu yanlisdan donulmesi cumlesi biraz tehditkar bir cumle olmus ama guzel
Hocam yapılan şeyin yanlışını değil, devletin vergi kaybına yanlış diyorum orada.

Son düzenleme:
normalde işe yaramaz ama mustafa sarıgül gibi kişilerin de sürekli sosyal medyada bu konuya itiraz etmesiyle belki bişeyler başarılabilir.

İyi niyetli bir yaklaşım ama çok umutlanmayın derim.

kimi kime şikayet ediyorsunuz :D

Geri