SSD soğutucu alınmalı mı?

970 evo Plus kronik ısınan model. Basit soğutucu bile fayda eder. Bunlara gerek yok bence

hocam bu arada soğuutucu kioxianında fanın markası, modeli linki nedir? 120mm fan mı?
40mm minik bir fan, fazlasıyla yeterli geliyor. Satıştan kalmış ama resmini attım o özelliklerde farklı bir fan alabilirsin. 3 pin olmasına dikkat et, anakarta bağlayıp rpm ayarı yapabilirsin.
Ekran görüntüsü 2026-01-11 142323.webp

Konudan bağımsız, ssd gibi diğer parçaların ısısını nasıl kontrol edebiliyoruz hocam?

Konudan bağımsız, ssd gibi diğer parçaların ısısını nasıl kontrol edebiliyoruz hocam?
Hw info, crystal disk info. Bendeki 3 ssd'de kioxia o yüzden kioxianın yazılımından bakıyorum. Her şeyi görmek için hw info en iyisi.

ssd'ye de mi fan takıyoruz artık teknoloji nereye evriliyor böyle :kekw: :kekw:

Teşekkür ederim

970 Evo Plus 1TB SSD'me İD Cooling M15 Zero takılı, karşısında da Arctic P14 Pro fan var onunla üzerine hava üfletiyorum (devir düşük).

SSD şuana kadar 12.812 saat çalışmış, 109 kere zorla kapanmış, 1.429 kere aç kapa yapışmış. bu süreler boyunca 928TB veri okunup, 50TB veri yazılmış. Sağlık durumu %96'da. 40 dereceyi geçtiğini görmedim. Şuan 39 derecede çalışıyor.

Önemli not bende Online UPS var bu yüzden elektrik kesintisi olsa da olmasa da UPS'den güç alıyorum, eğer parçalarınız çok kıymetli ve değerli ise içerisindeki verileri kaybetmek istemiyorsanız UPS almalısınız.

ben bunu aldım ssd sogutuçu olarak dowland larda ssd sıcaklıgı 60 derecelere cıkıyordu bunu taktıktan sonra 46 dereceyi geçmedi

Geri