Buhar Patlamaları(lav-deniz) Kuran Mucizeleri 14

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
üslup koruyalım
neyi koruyacağım onlarca dil bilgisi göstermeme rağmen konuyu suistimal eden birisine mi özellikle. bence sen tarafını belli etme dostum bu konu seninle ilgili değil.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sanki arapça bildin de Uzaya roket fırlattın.
Amerikalı Çinli Ateist bilim adamlarının ürettikleri teknolojileri kullanıyor bide gelip bilimden konuşuyor.
ee yani banane? neyi değiştirir bu sana araplar mükemmeldir mi dedim önce yazdığımı anla
kanıtlara dil bilgisine rağmen bilgisiz bir israr bide kendisini haklı görmesi çok garip

neyi koruyacağım onlarca dil bilgisi göstermeme rağmen konuyu suistimal eden birisine mi özellikle. bence sen tarafını belli etme dostum bu konu seninle ilgili değil.

ee yani banane? neyi değiştirir bu sana araplar mükemmeldir mi dedim önce yazdığımı anla
uyarı yeme diye diyorum

uyarı yeme diye diyorum
dostum adama dünden beri 50 defa dil bilgisi anlattım hatta yapay zekaya bile yazdırdım ama anlamıyor o kadar mantıksız bir ısrar ki
sanki windows xp kullanıyorum gibi hissediyorum adamla konuşurken
hatta yapay zeka kullanarak bile daha farklı şeyleri belirttim anlamıyor amacı konuyu suistimal etmek

dostum adama dünden beri 50 defa dil bilgisi anlattım hatta yapay zekaya bile yazdırdım ama anlamıyor o kadar mantıksız bir ısrar ki
sanki windows xp kullanıyorum gibi hissediyorum adamla konuşurken
hatta yapay zeka kullanarak bile daha farklı şeyleri belirttim anlamıyor amacı konuyu suistimal etmek
yapay zekaya yazdırman çokta iyi değil hacı yanlış yapabilir ki yapıp sen kontrol ettiysen bile adamın da görüşü, düşüncesi var. Sen diyorsun ki sadece İslam. Müslüman olmayanlar ölsün gibisi konuşuyorsun. Müslümanlıkta bu yok.

yapay zekaya yazdırman çokta iyi değil hacı yanlış yapabilir ki yapıp sen kontrol ettiysen bile adamın da görüşü, düşüncesi var. Sen diyorsun ki sadece İslam. Müslüman olmayanlar ölsün gibisi konuşuyorsun. Müslümanlıkta bu yok.
o anlamda demedim 50 defa yorumda adama anlattım anlamadı 51 inciyi yapay zekaya anlattırdım onuda anlamadı bu anlamda söyledim
taş inadı vardır bilir misin adamdaki bu işte bide kuranı değiştirdiğimi iddaa ediyor çok iğrenç
yani anlattıklarım doğru arapçada tam bu anlamada geliyor mealler işi bozuyor ama anlamıyor
(yapay zeka kullandım anlamında söylemedim adamın garip israrıın kanıtı olmadığını belirtmek istemiştim)

ve bahsettiğin şeyi söylemedim burada adamın kanıtsız ısrarına kuruldum sadece okumuyor yorum yapıyor

sadece konuşuyor dil bilgisi sunmuyor kanıt sunmuyor hatta eleştirdiği mealleri sırtına alarak gelmeye çalışıyor
kimse ölsün demedim ağzımdan böyle bir şey çıkmadı.

o anlamda demedim 50 defa yorumda adama anlattım anlamadı 51 inciyi yapay zekaya anlattırdım onuda anlamadı bu anlamda söyledim
taş inadı vardır bilir misin adamdaki bu işte bide kuranı değiştirdiğimi iddaa ediyor çok iğrenç
yani anlattıklarım doğru arapçada tam bu anlamada geliyor mealler işi bozuyor ama anlamıyor
(yapay zeka kullandım anlamında söylemedim adamın garip israrıın kanıtı olmadığını belirtmek istemiştim)

ve bahsettiğin şeyi söylemedim burada adamın kanıtsız ısrarına kuruldum sadece okumuyor yorum yapıyor

sadece konuşuyor dil bilgisi sunmuyor kanıt sunmuyor hatta eleştirdiği mealleri sırtına alarak gelmeye çalışıyor
kimse ölsün demedim ağzımdan böyle bir şey çıkmadı.
tabii ki de ağzından öyle bir şey çıkmadı ama onun gibi konuşuyorsun

Kuran'ı değiştiriyorsun utanmadan da. Bilimsel kanıt sunuyorsun güyam.

Yanlış çeviri - Denizler patlatıldığı zaman.

Doğru çeviri- Denizler kaynayıp bir birine karıştığı zaman.

٣ وَإِذَا الْبِحَارُ فُجِّرَتْ
Mehmet Okuyan'ın mealinde denizler fışkırıp kabartıldığında yazıyor hocam,burada da patlama etkisi olabilir diye düşünüyorum.

adamın kanıtsız konuşması normal mi sence? gece bu adama cevap vermek için en az 2 saat harcadım tek yaptığı meal getirmek oldu. (normalde meali eleştirir)
vallahi billahi ne kadar yoruldum tahmin edemezsin

Mehmet Okuyan'ın mealinde denizler fışkırıp kabartıldığında yazıyor hocam,burada da patlama etkisi olabilir diye düşünüyorum.
O zaman herkes meal yazsın.
Bende derim ~ Denizler alev topuna dönüştüğünde ~

adamın kanıtsız konuşması normal mi sence? gece bu adama cevap vermek için en az 2 saat harcadım tek yaptığı meal getirmek oldu. (normalde meali eleştirir)
vallahi billahi ne kadar yoruldum tahmin edemezsin
Sen kendini yorma.
O zaman Kuran'ı kendi anladığın dilden baştan sona yaz olsun bitsin.

İlk önce adam bilgisiz. ve sıvının kaynayarak buharlaştığını bilmiyor.

Isınmış taş veya Lavın soğuk suya dokunduğu anda patladığını bilmeden görmeden yaşayan adam.

O zaman herkes meal yazsın.
Bende derim ~ Denizler alev topuna dönüştüğünde ~
Verdiğiniz cevap bu mu hocam?Bunu çürütmenizi beklerken dalga geçmenizi hiç hoş bulmadım. Şu daha öncelerden attığınız kitap da Wattpad kitabı ve hiçbir bilimsel,felsefi dayanağı yok okumadan bile anlaşılıyor zaten. Görüşünüzü kanıtlayacak bir bilimsel kaynak bile atmıyorsunuz biz doğru bir şey atınca da dalga geçiyorsunuz. Ayette denizlerin patlamadığına dair bir kanıt verebilir misiniz lütfen?

Verdiğiniz cevap bu mu hocam?Bunu çürütmenizi beklerken dalga geçmenizi hiç hoş bulmadım. Şu daha öncelerden attığınız kitap da Wattpad kitabı ve hiçbir bilimsel,felsefi dayanağı yok okumadan bile anlaşılıyor zaten. Görüşünüzü kanıtlayacak bir bilimsel kaynak bile atmıyorsunuz biz doğru bir şey atınca da dalga geçiyorsunuz. Ayette denizlerin patlamadığına dair bir kanıt verebilir misiniz lütfen?
İlk olarak ayetlerin toplusu kiyamet gününün nasıl olacağını farz ediyor. Bilimsel bir kanıt içermiyor.

Söylense bile Doğa olaylarının eksta olarak büyütülüp söylenmesidir.

İkincil olarak Kuranın çevirisini siz evirip çevirip istediğiniz gibi söyleye bildiğiniz için bu anlaşılmaz durum oluşuyor.

Üçüncü olarak Doğada sıvı bir maddenin kaynama sonucu buharlanması vardır. Buhar patlaması gerçekleşmez, Patlayan sert sıcak bir taşın , kayanın , Lav'ın patlamasıdır.

Wattpad e gelince zaten konuyu Hikaye olarak yazdığımı söyledim.

Onuda söylemek isterim ki Tüm dinler felsefedir. Felsefeyi de herkes yaza bilir. Sen yaz inansınlar. Bilmiyordunsa bir yere not yaz bunu.

Üst üste bu kadar fazla konu açıp spama geçmeyelim lütfen.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,367
Üyeler
187,500
Son üye
clydebeck
Geri