CaptainSpark
80+
- Reaksiyon skoru
- 285
evet mesela bu ilahi ama çalgı kullanılıyor araçtan ziyade amaçta çok önemliHocam, ben büyük bir âlim değilim ama şunu söyleyebilirim:
Ben müziğin haram olduğunu düşünmüyorum. Benim nazarımda haram olan, müziğin kendisi değil, içeriğidir. Yani, örneğin eski dönemlerden gelen, duygusal, aşk, hayat veya türkü gibi, içinde kötü bir şey barındırmayan müziklerde sorun olmadığını düşünüyorum. Ancak içerik, kadınlara yönelik uygunsuz davranışları, zina, müstehcenlik, alkol veya ahlaki açıdan doğru olmayan davranışları övüyor veya özendiriyorsa, o tür müzikleri haram olarak görüyorum.
Ayrıca, Kur’an’da müziğin haram olduğuna dair açık bir ayet yoktur. Bu görüş, daha çok bazı âlimlerin hadis yorumlarından ve “Kur’an’da boş işlerle uğraşmayın” ayetinden çıkarımlara dayanıyor.
Kur’an’da Allah’ın merhametinden çokça bahsedildiğini biliyoruz. Benim düşünceme göre, ahir zamanda yaşadığımız bu dönemde, günah işlemek oldukça kolay ve hayatımız günahlarla dolu. Böyle bir zamanda, dediğim gibi zararsız içerikli müzikleri dinlemenin sorun olmayacağını düşünüyorum. Allah’ın merhametiyle, eğer haram bile olsa affedileceğine inanıyorum.
Açıkçası yanlış bilgilendirmek veya vebali üstüme almak istemiyorum. Bu yüzden kesin bir yargıda bulunmak yerine, sadece kendi düşüncelerimi paylaşıyorum. Umarım ne demek istediğimi anlayabilirsiniz.