Vokal ses kaydı için mıkrofon ve ses kartı konusunda yardıma ıhtıyacım var

Utkw

80+
Reaksiyon skoru
45
Bütçe
4000
herhangi bir profesyonel amac suanda surmuyorum kendım beat yapıp uzerıne soyleyıp mıx master yapıyorum fl studıoda ve ses kayıtını noramlde telefondan alıyordum ama artık mıkrofon ve ses kartına gecmek ıstıyorum butcem max 5k olabılır ama 5e tamamlamak zorunda degılsınız sesımı kalıtelı sekılde alması yeterlı dıp ses olmasını ıstemıyorum robotık almasını ıstemıyorum ek olarak mesela 3000tllık mıkrofon alıp 1000tllık ses kartı almak veya 3000tllık ses kartı alıp 1000tllık mıkrofon almanın farkı ne hangısıne daha fazla para gıtmesı daha mantıklı bıraz arastırdıgımda
LastVoice BM800 (xlr) + 48v phantom power bu ıkılıyı boom arm vs ıle set seklınde 2000TL oalrak gordum fakat ıncelemelerınde cok fazla dıp ses alıyordu
benı tatmın edıcek ısıme yarıyacak en ıyı kombo nedır suanda max 5k butce ama 3500 falan olursa tadından yenmez

Lloydˢᵗᵉʳ

Bir süredir vaktim olmadığından yazamadım.
Müzik işleri için kullanılacağından ötürü yatırımı biraz ses kartı yönünde yapmak daha iyi olur. Bu bütçede en azından 24 bit destekleyen arayüzler tercih edilmeli ancak zamlanan ses kartı piyasasından sonra pek fazla seçenek yok.
Eğer çift kanal olmasına gerek yoksa Icon MicU Prodrive III tercih edilebilir. Biraz fazlasına Godox AI2C mevcut, çift kanala sahip ancak 2. bir 6.3mm girişi mevcut değil. 3.5mm ilave mikrofon girişi ve telefon, tablet veya synth çıkışı için kullanılabilecek yine 3.5mm line girişi bulunuyor. İkisi de FL Studio ile uyumlu. Icon ayrıca DAW yazılımı ve plugin'lerle geliyor. Godox Mac platformuna uyumlu değil ayrıca. Fiyatlarına göre gayet iyiler, ihtiyaca bağlı olarak ikisi de tercih edilebilir.
Çift XLR veya kombo XLR+6.3mm isteniyorsa - enstrüman bağlanacaksa bütçeyi biraz artırmak gerekiyor.

Mikrofon tarafındaysa; eğer ortamın ses akustiği kötü değilse ve yoğun dış gürültü yoksa, fiyatları tekrar düştüğünde Maono PM320 veya Behringer C1 bakmanı öneririm. PM320 yakın bir zamana kadar Hepsiburada'da 1600₺ civarıydı, C1 de Sescibaba stokları tükenmeden önce 1650₺'ydi, yakın zamanda tekrardan inebilir fiyatları.. Güncel piyasa fiyatları epeyce fazla.
Diğer türlü ortam koşullarına bağlı olarak dinamik el mikrofonu da önerebilirim ancak kondenser tarafında şu an makul bir seçenek bulunmadığından bir süreliğine fiyat kovalamakta fayda var.

Geri