Cpu Sıcaklığı Yüksüz 55-65 Arası

Z3sty

80+
Reaksiyon skoru
0
5 Gün önce vatandan oem paket aldım ve kusursuz çalııyordu yüksüz 30 35 derecelerde idi işlemcim. Sonra Amd Software Adrenalin Editionda instant replay çalışması için uygulamaya birkaç defa ( 5 6 defa) factory reset attım, uygulamanın kendi sistem kısımları özelliğinde var tek tuşla yapılıyor. Ondan sonra işlemcim artık yüksüz 57 65 derece arası çalışmaya başladı. Arc Raiders girdiğimde 95 derecelere kadar çıkıyor.Şimdi DDU ile ekran kartını resetledim,adrenalin uygulamasını tekrar kurdum belki onunla ilgisi vardır diye fakat sonuç değişmedi. Lütfen Yardım Edin.

AMD Ryzen™ 5 7500F

RAMPAGE COOLBLADE 1x120mm FANLI İŞLEMCİ SOĞUTUCU

Ekler

• image.webp
    image.webp
    26.6 KB · Hit: 14
Yanlışlıkla Instant replay açılmış olabilir mi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam işlemci soğutucun çok kötü değişmen lazım
1.https://www.amazon.com.tr/ThermalRight-Assassin-Spirit-Intel-AMD-Soğutucu/dp/B0DVBL6RSS/ref=sr_1_2?crid=2RWU3CSDWEP9O&dib=eyJ2IjoiMSJ9.LzYFE3qif0UM__51iGXDh2OLfo23fdZauOyMsW36CUcL1Gn8XQ2xkIk8jwlvCWbnvOfJjifZQ-LCDGLUcRmJdnQsU0BEuMemA7urpih8A8nC_8mjmoJBzCkzSTSLMP2csKrTduydsxE5D4oaGgsS0_8GTfGoLx-Bw_PODJ71FmLkzH9-EbiTp6vSaGXOSAgvmKmCEpaixJZQga5crLLW2JzKJhH6N3HiUW2BG5sSqOT1XCUjD8ZNKlyUK1m_-4OAljTn5jMs_dMy55kO9dOAojO4YHOPNlc2OaZ3AQ9VEBs.Yxg3499OgDtfPs73BrfmMndeJJegATPgGKj__7Kgn8w&dib_tag=se&keywords=thermalright&qid=1768399072&sprefix=thermalri%2Caps%2C216&sr=8-2

2.https://www.amazon.com.tr/ThermalRight-Phantom-TL-C12B-S-Intel-AMD-Soğutucu/dp/B0D8CYCS8M/ref=sr_1_3?crid=2RWU3CSDWEP9O&dib=eyJ2IjoiMSJ9.LzYFE3qif0UM__51iGXDh2OLfo23fdZauOyMsW36CUcL1Gn8XQ2xkIk8jwlvCWbnvOfJjifZQ-LCDGLUcRmJdnQsU0BEuMemA7urpih8A8nC_8mjmoJBzCkzSTSLMP2csKrTduydsxE5D4oaGgsS0_8GTfGoLx-Bw_PODJ71FmLkzH9-EbiTp6vSaGXOSAgvmKmCEpaixJZQga5crLLW2JzKJhH6N3HiUW2BG5sSqOT1XCUjD8ZNKlyUK1m_-4OAljTn5jMs_dMy55kO9dOAojO4YHOPNlc2OaZ3AQ9VEBs.Yxg3499OgDtfPs73BrfmMndeJJegATPgGKj__7Kgn8w&dib_tag=se&keywords=thermalright&qid=1768399072&sprefix=thermalri%2Caps%2C216&sr=8-3
Soğutucu yetersiz zaten ama bugüne kadar sorunsuz kullanıp şimdi bozulması sorun.

Yanlışlıkla Instant replay açılmış olabilir mi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Soğutucu yetersiz zaten ama bugüne kadar sorunsuz kullanıp şimdi bozulması sorun.
Evet bende aynı şekilde düşünüyorum 2 gün öncesine kadar hiçbir sorun yoktu artık uygulamadan ne yaptıysam bilmiyorum ondan sonra sorun olmaya başladı. İnstant replay kapalı şuanda. Usb ile temiz format atsam sorun çözülür mü acaba?Birde sistem alalı daha 5 gün oluyor malesef şuanda işlemci soğutucusunu değiştiremem.
Bios Sürümüm en son sürümde değil 2 sürüm öncesi ama bununlada bir alakası olduğunu düşünmüyorum.
Not: Hiçbir sorun yaşamıyorum bu arada hiç hissettirmiyor ne bir kapanma ya da oyunlarda ne bir takılma donma hiçbir sorun yok sadece sıcaklık yüksek gösteriyor

Evet bende aynı şekilde düşünüyorum 2 gün öncesine kadar hiçbir sorun yoktu artık uygulamadan ne yaptıysam bilmiyorum ondan sonra sorun olmaya başladı. İnstant replay kapalı şuanda. Usb ile temiz format atsam sorun çözülür mü acaba?Birde sistem alalı daha 5 gün oluyor malesef şuanda işlemci soğutucusunu değiştiremem.
Bios Sürümüm en son sürümde değil 2 sürüm öncesi ama bununlada bir alakası olduğunu düşünmüyorum.
Not: Hiçbir sorun yaşamıyorum bu arada hiç hissettirmiyor ne bir kapanma ya da oyunlarda ne bir takılma donma hiçbir sorun yok sadece sıcaklık yüksek gösteriyor
Hocam siz hissetmeseniz bile sıcaklık değerleri doğruysa işlemci için sağlıklı değil. En fazla 80-85 derece olması gerek. Aşırı etkisi olmasa da BIOS sürümünü güncellemeniz iyi olur. Ekran kartı driverlarınızı da kontrol edin. Sonucu yazarsınız format ile gereksiz uğraşmayın şimdilik.

Geri