Bu piyasada Altın alınır mı?

Bak eğer para babaları bir düşürürse altın yarı fiyatına bile çekilir, eğer tecrübeli değilsen tedbirli ol bence. en bildiğin işte takıl az kar et ama sürekli kar et... piyasalarda tecrübe kazanmak için çerez parasına yatırım yap, iyice pişince de vur voleyi :)
Hocam her ulke deli gibi altin stoklarken dünya bu kadar karisikken altının düşmesini unutun valla ya dünyada rezervler bile çok azaldı haddi hesabı yok hani ons bazında düşer orası ayrı da bunlar faiz düşürecek bu sene güçlü duracağız diye dolar 60 70 tl olunca gram tl bazında yine artacak bisi değişmiyor yani tarihte altının ben yuzde 10 20 haric düştüğünü hic gormedim

Bazilari sene sonu 10k olacak diyor bazilari komple düşecek diyor bisi anladıysam Arap alayım valla kafam atıyor yarin gidip suanki arabayi da ekleyip cupra vz alacam kafam bozuluyor böyle altin gümüş hisse bilmem ney kafam calismaz benim muzu soyarım ve yerim diye görsel var ya o maymun benim işte
Tabii ki her şeyi diyen bulacaksın da neyin ne olduğunu da temelden bilmek gerekiyor. Altın/try bir endekstir. Enag enflasyonu 60. Altının reel değerlenmesi için paradan daha fazla değer kazanıyor olması lazımdı ki böyle de oldu. Gümüşle beraber. Gidip altın/try grafiğine bakarsan tabii ki sürekli yükselecek. Ama bu grafik sene başından sonuna senin 100 bin türk liranı 120 bin lira yaparsa batmış olursun. Altın yükselmiş olmuyor yani. Tabii ki halk arasında altın yükseldi denilen şey aslında altın/try endeksine denk geliyor ama senin orada burada analizlerde gördüğün altın trendleri bu değil. Ons bazında hesapladığın gram karşılığının içinde dolar da var try de var xau da var. Altın durduğu yerde duruyor olsun bizim tcmb de batırsın yine tl değeri çakılsın. Altın/try yükselmiş olacak. E biz dünyayı mı etkiledik "altın" mı yükseldi? hayır. Nominal bakış açısı sana kazandırmaz.

Şimdi zirve de orta vadede diğer yatırım araçlarının getirisinden az kalacak olmasıdır. Yoksa dediğim gibi altın 10 bini göremez değil çünkü %60 enflasyonun olduğu ülkede duş musluğu stoğu yapsan tl bazında değeri artar (belki enflasyonla yarışır). Bu durumda duş musluğu iyi bir yatırım aracı mı oluyor ? 10 bini de görür 100 bini de. Buradaki tırmanış önemli.

128 den dün bozacaktım gümüsü bügün 124 e inince pazartesini bekleyip bozup kriptoya kayıcaz gibi
Valla hisse kripto bana guvenli gelmiyor aslinda bitcoin bile dustu baya alınabilir mesela ama bana güven vermiyor altin fiziki en azından

YTD Gumus al bıraz dıcektım öylee böyle artmamıs o ne öyle ya. Altın cok artınca galiba millet gumuse saldırmış. Altın şu dunyanın karışıklıgında hıc dusecek gıbı gorunmuyor. Aslında altının sahsi dusuncem suan 7500 falan olması lazımdı en az. Yani bence baskılıyorlar. Baskıladıkları halde 6350 suan. 6100 lere cekmeye calısıyorlar sanki. YTD

Tabii ki her şeyi diyen bulacaksın da neyin ne olduğunu da temelden bilmek gerekiyor. Altın/try bir endekstir. Enag enflasyonu 60. Altının reel değerlenmesi için paradan daha fazla değer kazanıyor olması lazımdı ki böyle de oldu. Gümüşle beraber. Gidip altın/try grafiğine bakarsan tabii ki sürekli yükselecek. Ama bu grafik sene başından sonuna senin 100 bin türk liranı 120 bin lira yaparsa batmış olursun. Altın yükselmiş olmuyor yani. Tabii ki halk arasında altın yükseldi denilen şey aslında altın/try endeksine denk geliyor ama senin orada burada analizlerde gördüğün altın trendleri bu değil. Ons bazında hesapladığın gram karşılığının içinde dolar da var try de var xau da var. Altın durduğu yerde duruyor olsun bizim tcmb de batırsın yine tl değeri çakılsın. Altın/try yükselmiş olacak. E biz dünyayı mı etkiledik "altın" mı yükseldi? hayır. Nominal bakış açısı sana kazandırmaz.

Şimdi zirve de orta vadede diğer yatırım araçlarının getirisinden az kalacak olmasıdır. Yoksa dediğim gibi altın 10 bini göremez değil çünkü %60 enflasyonun olduğu ülkede duş musluğu stoğu yapsan tl bazında değeri artar (belki enflasyonla yarışır). Bu durumda duş musluğu iyi bir yatırım aracı mı oluyor ? 10 bini de görür 100 bini de. Buradaki tırmanış önemli.
Hocam simdi ne yapayım alayım mi almayayım mi bi akil ver ya YTD diye ekle de sonuna sıkıntı çıkmasın ortalama 2.8 para duruyor hesapta napayim bu kadar parayı sen bu işlerden anlayan birine benziyorsun şeytan diyor git kanal İstanbul güzergah üzerinden arsa al

Hocam simdi ne yapayım alayım mi almayayım mi bi akil ver ya YTD diye ekle de sonuna sıkıntı çıkmasın ortalama 2.8 para duruyor hesapta napayim bu kadar parayı sen bu işlerden anlayan birine benziyorsun şeytan diyor git kanal İstanbul güzergah üzerinden arsa al
YTD valla altın gumus alırsan en az 1-3 sene arası beklemen gerekir. Ona göre bilde al. Bitcoin bir ara 70-80k dolardan 15k dolara dusmustu. şimdi yine 95.000 dolar olmuş. 15k dustugunde satın alıp 3 sene sabreden suan 95 k dolarını cebe ındırmıstıır. YTD

Valla hisse kripto bana guvenli gelmiyor aslinda bitcoin bile dustu baya alınabilir mesela ama bana güven vermiyor altin fiziki en azından

dogruda ytd degil dedigin mantıklı biraz ufak oynamak lazım bu tarz işlerde ufak oynuyorum şuanlık 4k ile bakalım gümüş söyle 500 lria getirirse 4k ya çıakr başka yere bakarız

YTD Gumus al bıraz dıcektım öylee böyle artmamıs o ne öyle ya. Altın cok artınca galiba millet gumuse saldırmış. Altın şu dunyanın karışıklıgında hıc dusecek gıbı gorunmuyor. Aslında altının sahsi dusuncem suan 7500 falan olması lazımdı en az. Yani bence baskılıyorlar. Baskıladıkları halde 6350 suan. 6100 lere cekmeye calısıyorlar sanki. YTD
Banada oyle geliyor iran karıştı cin hopluyor bir anda firlarsa bide üzülürüm valla arkadaşın dedigi gibi tr bazında artar da ons bazında düşerse sadece paranın değerini korumuş olursun kar etmiş olmazsın

Hikaye şuna dönüyor:

Bir deli bir kuyuya taş atar da o taşı kırk akıllı çıkaramaz :)

Akıllı köprü veya yol bulana kadar deli çoktan suyu geçer :D

Hikaye şuna dönüyor:

Bir deli bir kuyuya taş atar da o taşı kırk akıllı çıkaramaz :)

Akıllı köprü veya yol bulana kadar deli çoktan suyu geçer :D
Hocam zengin yavşakların ne yapacagi belli olmuyor be bugün takip ettim altin bi 6330 a dustu bi 6510 cikti piyasa çok oynak bisi demek çok zor

Hocam zengin yavşakların ne yapacagi belli olmuyor be bugün takip ettim altin bi 6330 a dustu bi 6510 cikti piyasa çok oynak bisi demek çok zor
Para baronları, devlet merkez bankaları ne derse o olur, asıl boruyu onlar öttürürler... Zaten ellerinin altında servetler var ve en güçlü yapay zeka bilgisayarları ile ne zaman ne yapacaklarını da çok iyi hesaplayabiliyorlar, altın vuruşu da vurdular mı, o an küçük yatırımcılar biter... o yüzden piyasda hiç bir zaman emin konuşmamak lazım:

çekirge bir sıçrar, iki sıçrar üçüncü de ... Yani her zaman aynı serüven, hikaye olmaz, terse yatırırlar milleti...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,185,107
Üyeler
188,034
Son üye
Maqita
Geri