Çözüldü✓ Sistemim Eski Performansını vermiyor

Reaksiyon skoru
0
Merhaba dostlar, sistemim Msi Aegis-097XTR ilk çıktığı zamanlar satın almıştım hayliyle bilgisayarımın yaşı var. Bunca zamandır bir sıkıntı görmedim zaten, şuanki probleminde çok fazla bilgim olmasa da yazılımsal olduğunu düşünmekteyim. Konu başlığında da belli olduğu gibi bilgisayarımdan eski performansımı alamıyorum ekran kartı sürücüsünü güncelledim ama aynı hala. Cs2 en düşük ayarlarda 40-50 fps alıyorum internetten gördüğüm kadarıyla 150nin aşağısında performans alan yok yani. Bu arada diğer oyunlarda da benzer performans kayıplaarı mevcut örnek olarak yazdım Cs'yi. Hwmonitör indirip ordaki duruma da göz attım acaba donanımsal bir sıkıntı mı var diye orda da gözüme çarpan bişey olmadı (aşırı anladığım söylenemez). Disk performansında problem olabilir mi diye CrystalDisk Mark 9 indirdim onda da bir sorun gözükmüyor. Hwmonitörden aldığım ssleri de burada paylaşacam belki benim görmediğim bişey görürsünüz. Sonuç olarak ben bir problem bulamaadım ve bu işin üstatlarına başvurmak istedim. İlk defa bir foruma yazı yazıyorum eğer bir yanlışım veya eksiğim olursa mazur görün lütfen.

Bilgisayarın özellikleri genel olarak şöyle:
Graphics Card: MSI Geforce GTX 1070 Gaming X 8G 256Bit
CPU: Intel i7 6700 3.40 GHz / 4.00 GHz 8MB Cache
Chipset: MSI B150 Anakart
Ram: 16GB DDR4 2133MHz

Ekler

• data1.webp
    data1.webp
    87.8 KB · Hit: 12
  • data2.webp
    data2.webp
    85.8 KB · Hit: 10
  • data3.webp
    data3.webp
    58.3 KB · Hit: 7
ben bile ryzen 5 1500x gtx 1060 3gb ile 200fpsleri görüyordum

6700K testlerine veya eski videolara bakmış olabilirsiniz. İşlemci CS2 gibi şu ara optimizasyonu bozuk oyun için de eski kalıyor.

Videoda Valorant'da 165 FPS alıyor. Böyle alıyorsanız açıkcası CS2 için FPS'ler normal. Ben de Valorant'da 400-500 alırken, CS2'de 240-300 arası alıyorum. FPS 100 civarı düşüyor. Ben de 5700X var L3 önbelleği 32 MB sizdeki işlemcide 8MB L3 önbelleği var. CS2 ve Valorant'da FPS'e en çok etki eden şey bu.

Kısaca tavsiyem CS2 veya Valorant oynayacaksanız AM4 veya AM5 geçiş yapın. AM4 veya AM5 giriş seviyesi 5600 veya 7500F'de bile alacağınız FPS farkı bayağı artacaktır.

İkinci elden falan AM4 anakart ve Ryzen 5 3600X gibi L3 önbelleği 32 MB bir işlemci de iş görür. Bence ikinci eli iyice araştırın.

6700K testlerine veya eski videolara bakmış olabilirsiniz. İşlemci CS2 gibi şu ara optimizasyonu bozuk oyun için de eski kalıyor.

Videoda Valorant'da 165 FPS alıyor. Böyle alıyorsanız açıkcası CS2 için FPS'ler normal. Ben de Valorant'da 400-500 alırken, CS2'de 240-300 arası alıyorum. FPS 100 civarı düşüyor. Ben de 5700X var L3 önbelleği 32 MB sizdeki işlemcide 8MB L3 önbelleği var. CS2 ve Valorant'da FPS'e en çok etki eden şey bu.

Kısaca tavsiyem CS2 veya Valorant oynayacaksanız AM4 veya AM5 geçiş yapın. AM4 veya AM5 giriş seviyesi 5600 veya 7500F'de bile alacağınız FPS farkı bayağı artacaktır.

İkinci elden falan AM4 anakart ve Ryzen 5 3600X gibi L3 önbelleği 32 MB bir işlemci de iş görür. Bence ikinci eli iyice araştırın.
Eski videolara değil güncel 2025 videolarına baktım ki kıyaslamada bir hata olmasın çünkü ilk ekran kartının ve işlemcinin ilk çıktığı zamandan bu zamana performans kaybı yaşadığını zaten biliyorum. Ama evet büyük ihtimalle işlemci kaynaklı çünkü baktığıma göre bu işlemci 1070 i yeteri kadar besleyemiyor o yüzden bu sıkıntıyı yaşıyorum. Bilgisayar artık beni sal diyor anlaşılan...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ben bile ryzen 5 1500x gtx 1060 3gb ile 200fpsleri görüyordum
sorun işlemci kaynaklı ya benim ekran kartını tam manasıyla destekleyemiyor.

Geri