Öneri 6–7 Ayda Sermayeyi Büyütmek İçin Yatırım Tavsiyesi

ParaPiyasa

Cezalı
80+
Reaksiyon skoru
4
Arkadaşlar, 1000 TL param vardı. Bu parayı ticaretle 20.000 TL’ye çıkardım. Şu an 7.500 TL param var. Bunun 7.500 TL’si gümüşte, 7.500 TL’si altında ve 2.500 TL’si TP2 fonunda.

Amacım paramı 6–7 ay içinde 50.000 TL yapmak. Hangi fonları önerirsiniz, neye daha fazla yatırım yapmalıyım?

Şu an ikinci el piyasası biraz durgun, al-sattan pek bir şey gelmiyor. Altın ve gümüşü fiziki almadığım için genellikle ucuzdan satıp pahalıdan alıyorum.

Önerilerinizi bekliyorum.

BinTL yi ne kadar zamanda 20binTL yapabildin ve ticaret derken ikinci el alım satım mı yaptın?
Eğer kısa sürede ikinci elde böyle gidebildiysen daha çok orada takıl çünkü ticaret zordur ama karı süreklidir, kolay kolay kişi eğer işi çözmüş ise batmaz.

BinTL yi ne kadar zamanda 20binTL yapabildin ve ticaret derken ikinci el alım satım mı yaptın?
Eğer kısa sürede ikinci elde böyle gidebildiysen daha çok orada takıl çünkü ticaret zordur ama karı süreklidir, kolay kolay kişi eğer işi çözmüş ise batmaz.
6–7 ayda bu işi yaptım. Genel olarak PlayStation al-sat üzerine ilerledim. Bozuk PS3’leri aldım, tamir ettirdim, iyi pazarlık yaparak üzerine ortalama 1500 TL kâr koyup sattım. Sonra PS4’lere, ardından da PS oyunlarına geçtim. Bu şekilde al-sat yaparak devam ettim.

Normalde toplam ciro yaklaşık 25 bin TL civarındaydı ama kargo ücretleri, yol masrafları, iadeler ve komisyonlar derken yaklaşık 5 bin TL gider oldu.

Şu an ticaret oldukça durgun. Elimde 2 aydır ilanda olan PS5 Slim diskli versiyon var, satılmadı. Bir de dron var ilanda. Evden birkaç parça ürün daha koydum ama onlar da satılmıyor. Bu yüzden şu an farklı şeyler araştırıyorum.

Pahalı sayılabilecek cihazlar daha zor satılabilir ama nispeten biraz daha ucuz fakat piyasası her zaman canlı olan cihazlar daha kolay alıcı bulurlar. Oyun cihazları piyasası aslında bazı zamanlar (okulların tatil dönemlerinde ) çok canlıdır, onun dışında ise ölücü teknik servis veya esnaf olanlar bakarlar. dron piyasasını hiç bilmiyorum. Fakat bi zamanlar Nintendo wii filan baya iyi satıyordu. Sabırlı olmak ve tek cihazla ilerlememek gerek bence.

Pahalı sayılabilecek cihazlar daha zor satılabilir ama nispeten biraz daha ucuz fakat piyasası her zaman canlı olan cihazlar daha kolay alıcı bulurlar. Oyun cihazları piyasası aslında bazı zamanlar (okulların tatil dönemlerinde ) çok canlıdır, onun dışında ise ölücü teknik servis veya esnaf olanlar bakarlar. dron piyasasını hiç bilmiyorum. Fakat bi zamanlar Nintendo wii filan baya iyi satıyordu. Sabırlı olmak ve tek cihazla ilerlememek gerek bence.
Nintendo piyasasına hiç girmedin, drone piyasası. drone tarafında sıfır fiyatları oldukça yüksek, ikinci elde ise ortalama 20 bin TL fark oluşuyor. İkinci el piyasası hızlı dönüyor.
Ben genelde piyasadan bir tık yukarı fiyat yazarım; çünkü aldığım tüm ürünleri en ince ayrıntısına kadar, sorunsuz ve en iyisini seçerek alıyorum. Kimsenin mağduriyet yaşamasını istemem. Şu an PS5 veya drone satılsa direkt 50 bin TL civarı para gelir ama ben o 50 bin TL’yi daha verimli ve doğru şekilde değerlendirmek istiyorum.

Geri