Trafik Kazasında Para Ödetilmesi

kimseye 100 tl bile verme . Senden para alır o arabayı da yaptırmaz. Ayrıca arabasında değer kaybı varsa gitsin onu da sigortadan alsın . sizi acemi gördüğü için dayılanıyor . para veremeyiz durumumuz yok tutanak tutalım deyin geçin. 1 tl bile vermeyin. sizden para alır gider araba vurdu kaçtı der sigortadan yine yaptırır.

Ağzımı bozmak istemiyorum adamın arabasında kullandığı lastiğe bak bir kere diş kalmamış iş için aracı cöpe cevirmisler 1-2 cizik 20k tutuyor diye de adam koparmaya çalışıyor. Serefsizin teki baska bisey değil.

Aracın tam modelini bul jant kapağını al git yanına teslim et tamponcu bul gel yanına gidelim yaptıralım de. Şurası 3-4 bin liradan fazla tutmaz.
Adama para atmayın parayı alacak hasarları da gidermeyecek cok net belli.

Adam tutanak tutmayı kabul etmiyor, bu durumda biz ne yapmalıyız? Sigorta şirketine 5 gün içinde hasar kaydını bildirmemiz lazımmış galiba olay olalı 2 gün oldu. Şu anda ne yapmamız lazım?

Merhabalar, biz geçen bir kazaya sebep olduk. Park halindeki araca yaklaşık 20 km/sa hızlı çarptık. Adam kazanın, ehliyetin ve ruhsatın fotoğrafını çekti daha sonra gün içinde servise gidip fiyat alacağını sigortaya başvurursa aracağın düşeceğini söylerek elden para ödetmeyi istedi biz de bir şey demedik stresliydik ve ilk kaza deneyemimizdi. Çok bir hasar olacağını düşünmüyorduk. Adam ertesi gün 20 bin liralık bir hasarın olduğunu söyledi biz de bu paranın bizde olmadığını ve sigortaya başvurmayı istedik. Adam reddetti bağıra bağıra "Yok ben size insanlık ettim bağırmadım ben esnafım benim zararım var..." diye söylendi. İlk anda tutanak falan tutulmadı adam en son babamla iletişime geçti ve konuştular. Babam bu konularda bilgisiz adama parayı ödeyeceğiz dedi. Biz bir sürü usta gezdik hiçbiri elden para vermeyin dedi ve bu kadar hasarın olmasının mümkün olmadığını söyledi. Burdan sonra ne yapacağımızı bilemedik ben de konu açmak istedim aracın sigortası kaskosu var burda ne yapmam lazım sigortayla karşılamak için?
sigortaya başvurun adam araca hasar işlemesin diye boş yapmış sen yasal yola başvur o zırlamaya devam etsin

%100 kusurlu biziz onu belirteyim de yine bir şey yapamazlar mı?

Adam tutanak tutmayı kabul etmiyor, bu durumda biz ne yapmalıyız? Sigorta şirketine 5 gün içinde hasar kaydını bildirmemiz lazımmış galiba olay olalı 2 gün oldu. Şu anda ne yapmamız lazım?

Kendisine güvenmediğinizi, tutanak tutulmadan cebinizden 1 TL dahi çıkmayacağını, taşkınlık çıkartırsa misliyle karşılık vereceğinizi sert bir şekilde söyleyin.

Hocam sakın para verme.Tutanak tutması zorunlu.Olay yerinde polis çağırsın o zaman o da aynı şeyi yapacak.Muhtemelen kendi cebine 15k atıyor.
Tutanak tutun yok derse tutanak olmadan ellemem deyin hiçbir şey yapamaz.

Geri