Trafik Kazasında Para Ödetilmesi

Reaksiyon skoru
31
Merhabalar, biz geçen bir kazaya sebep olduk. Park halindeki araca yaklaşık 20 km/sa hızlı çarptık. Adam kazanın, ehliyetin ve ruhsatın fotoğrafını çekti daha sonra gün içinde servise gidip fiyat alacağını sigortaya başvurursa aracağın düşeceğini söylerek elden para ödetmeyi istedi biz de bir şey demedik stresliydik ve ilk kaza deneyemimizdi. Çok bir hasar olacağını düşünmüyorduk. Adam ertesi gün 20 bin liralık bir hasarın olduğunu söyledi biz de bu paranın bizde olmadığını ve sigortaya başvurmayı istedik. Adam reddetti bağıra bağıra "Yok ben size insanlık ettim bağırmadım ben esnafım benim zararım var..." diye söylendi. İlk anda tutanak falan tutulmadı adam en son babamla iletişime geçti ve konuştular. Babam bu konularda bilgisiz adama parayı ödeyeceğiz dedi. Biz bir sürü usta gezdik hiçbiri elden para vermeyin dedi ve bu kadar hasarın olmasının mümkün olmadığını söyledi. Burdan sonra ne yapacağımızı bilemedik ben de konu açmak istedim aracın sigortası kaskosu var burda ne yapmam lazım sigortayla karşılamak için?

Merhabalar, biz geçen bir kazaya sebep olduk. Park halindeki araca yaklaşık 20 km/sa hızlı çarptık. Adam kazanın, ehliyetin ve ruhsatın fotoğrafını çekti daha sonra gün içinde servise gidip fiyat alacağını sigortaya başvurursa aracağın düşeceğini söylerek elden para ödetmeyi istedi biz de bir şey demedik stresliydik ve ilk kaza deneyemimizdi. Çok bir hasar olacağını düşünmüyorduk. Adam ertesi gün 20 bin liralık bir hasarın olduğunu söyledi biz de bu paranın bizde olmadığını ve sigortaya başvurmayı istedik. Adam reddetti bağıra bağıra "Yok ben size insanlık ettim bağırmadım ben esnafım benim zararım var..." diye söylendi. İlk anda tutanak falan tutulmadı adam en son babamla iletişime geçti ve konuştular. Babam bu konularda bilgisiz adama parayı ödeyeceğiz dedi. Biz bir sürü usta gezdik hiçbiri elden para vermeyin dedi ve bu kadar hasarın olmasının mümkün olmadığını söyledi. Burdan sonra ne yapacağımızı bilemedik ben de konu açmak istedim aracın sigortası kaskosu var burda ne yapmam lazım sigortayla karşılamak için?
Öncelikle sen küfürlü bölüme bir sansür at 😂. Tutanak tutulması lazımdı, kamera kaydı vs yoksa uğraşmayın. Önce insanlık yapıp sorarsınız zarar ne ise götürelim sanayiye fiyat alalım karşılayalım diye (inisiyatife kalmış). Baktınız yok parayı bana vereceksiniz bilmem ne diyor, para falan vermeyin gitsin kendi yaptırsın.

hasar dosyası açtırın bir şekilde. sigorta şirketiniz, trafik sigortasından hem karşı tarafın hasarını hem de değer kaybını ödüyor. sakın elden ödeme yapmayın.

olay yerinde kaza ve araçların fotoğraflarını çektiniz mi bari?

o hızla o kadar maddi zararın çıkması şaşırtıcı kazaya dair fotoğraf varsa yükleyin foruma bilen biri denk gelir elbet

hasar dosyası açtırın bir şekilde. sigorta şirketiniz, trafik sigortasından hem karşı tarafın hasarını hem de değer kaybını ödüyor. sakın elden ödeme yapmayın.

olay yerinde kaza ve araçların fotoğraflarını çektiniz mi bari?
Fotoğrafı var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1769779649869.webp

1769779667035.webp

Şurdan 20 bin TL talep etmesi çok komik, içerden bir şey yamuldu demiş benle konuşmadı mağdur kişi ne olmuş tam bilmiyorum fakat kazayı yapan kişi ustalara sormuş pek de mümkün değil dedi.

Hocam adamla konuşun o tarih o saate göre tutanağı tutun karşı taraf sigortanızdan yaptırır.

paylaşma imkanın var mı?
bir şekilde karşı tarafı tutanak tutmaya ikna edin. başınız çok ağrır diğer türlü.
Attım hocam

paylaşma imkanın var mı?
bir şekilde karşı tarafı tutanak tutmaya ikna edin. başınız çok ağrır diğer türlü.
Ayrıca karakola gidip tutanak tutturmayı denedik tam olarak nasıl işlediğini bilmiyorum dediğim gibi karakol tutanak tutmuyoruz dedi yolladılar bizi

Tutanak için karakolluk bir durum yok ki. Kaza tutanağını kaza yapan iki taraf tutar sonrasında ilgili yerlere bunla başvurular yapılır. Haklılık haksızlık durumunda anlaşmazlık varsa polis çağırılır polis eşliğinde tutanak tutulur

Attım hocam

Ayrıca karakola gidip tutanak tutturmayı denedik tam olarak nasıl işlediğini bilmiyorum dediğim gibi karakol tutanak tutmuyoruz dedi yolladılar bizi
adam sizin sebep olmadığınız hasarları da size yaptırtmaya çalışıyor. olay yeri fotoğraflarından gördüğüm bu.

Kötü niyetli birine denk gelmişsiniz. Gördüğüm kadariyla 50liralik bir jant ve 1.5liraya tampon boyasıyla hallolacak bir şey.

20 K tutmaz ama lastike vurup lastikte içe doğru eğilmiş olabilir aks bilye sıkıntısı olabilir ama 20k zannetmem 10-15 çıkabilir ama

Geri