Ryzen 5 5600, RTX 4060 Ti sistem için Kasa ve PSU önerisi

Reaksiyon skoru
9
Yaklaşık 1.5 sene önce Vatan'dan sistem aldım. Özellikleri: Ryzen 5 5600, RTX 4060 Ti, 16 GB RAM ve bir de 1TB SSD. Kasa olarak da hazır sistemden gelen Rampage platino kasa geldi. Kasa içinde Rampage'in kendi 600W 80 Plus Bronze PSU'su var. Forumlara baktığımda platino kasayı kimse önermiyor ve bende ciddi bir performans kaybı yaşıyorum. Aldığım değerler normal değerlerden düşük geliyor ve bir de işlemci için soğutucu almayı düşünüyorum. Stok fan çok etki etmiyor denmiş hep.

Sorunun PSU değil de başka bir şey olabilir. Önce ondan emin olalım.

Kasa almadan önce yaşadığın performans sorunlarını yazar mısın?

Atıyorum A adlı oyunda FPS 300'den 150 düşüyor veya şu oyunda ara sıra 3-5 saniye arasında FPS 1-2 seviyesine düşüyor gibi. Veya 4060 ile Ultra doku ve yüksek gölge ayarlarında oynamaya çalışıyor olabilirsin. Çoğu AAA oyun ultra vb. 12 GB civarında VRAM tüketiyor ve 8GB VRAM'i aşıyor. Bu tarz oyunlarda doku, gölge gibi yüksek VRAM tüketen ayarları orta vb. düşürmek işe yarayabiliyor.

Oyun içi MSI Afterburner değerlerini falan da paylaşabilirsin.

Ek olarak bağlantıda önerdiğim genel güncelleme kontrolü ve ince ayarları yap bir bak performansta iyileşme oluyor mu?

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Soğutucu olarak da şunu alabilirsiniz. Fiyatı iyi ve Plus üyeliği alırsanız (ilk ay ₺1) ₺80 kupon veriyor. Belki yeni üyelere özel kupon da verebilir. Bana mesela ₺150 kupon tanımlamış.

2026-01-29_20-38.webp

Sorunun PSU değil de başka bir şey olabilir. Önce ondan emin olalım.

Kasa almadan önce yaşadığın performans sorunlarını yazar mısın?

Atıyorum A adlı oyunda FPS 300'den 150 düşüyor veya şu oyunda ara sıra 3-5 saniye arasında FPS 1-2 seviyesine düşüyor gibi. Veya 4060 ile Ultra doku ve yüksek gölge ayarlarında oynamaya çalışıyor olabilirsin. Çoğu AAA oyun ultra vb. 12 GB civarında VRAM tüketiyor ve 8GB VRAM'i aşıyor. Bu tarz oyunlarda doku, gölge gibi yüksek VRAM tüketen ayarları orta vb. düşürmek işe yarayabiliyor.

Oyun içi MSI Afterburner değerlerini falan da paylaşabilirsin.

Ek olarak bağlantıda önerdiğim genel güncelleme kontrolü ve ince ayarları yap bir bak performansta iyileşme oluyor mu?

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Soğutucu olarak da şunu alabilirsiniz. Fiyatı iyi ve Plus üyeliği alırsanız (ilk ay ₺1) ₺80 kupon veriyor. Belki yeni üyelere özel kupon da verebilir. Bana mesela ₺150 kupon tanımlamış.

Alıntıyı görüntüle
direk pcyi aldığımdan beri ne kadar doğru bilmiyorum ama şu benchmark videolarında atıyorum A oyununda aynı ayarlarda o 180 190 fps alıyor ben 90 100lerde geziyorum.Bunu bir türlü anlam verememiştim güncellemelerle ilgili mi diye düşünmüştüm biosu,ekran kartını ve anakartın özelliklerini güncelledim ama hala aynı değerlerdi.Geçen haftada ekran kartını güncelledim ondan mı bilmiyorum hiç çökmeyen pc 2 defa çöktü farklı günlerde.Minecraftda flan 30 50 fps vermeye başladı.Kasa darbe mi aldı yoksa ekran kartının driverından mı bilemiyorum.Ondan sonrada forum sayfalarında şuanki kullandığım kasa rampage platinonun psusunu birçok kişi beğenmedeiğiini söylemiş ve pcye zarar verdiğinden bahsetmiş.Ben pcyi alalı 1.5 sene oldu şimdi kasayı değiştirip değiştirmeme konusunu düşünüyorum.(kasayıda değiştirmedim ilk aldığımdan kalma kasa)

İçindeki c tier psu iyi bir model bakabilirsiniz
güzel bir ürüne benziyor ama şu psu kısmının kapalı olmasını istiyorum hocam bunda açık sanırım

Performans artışı arıyorsan bunun psu ile alakalı olma ihtimali bayağı düşük

Geri