ANAKART TMPIN 6 100 DERECE SORUNU

Keremymz

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar Anakartım asus rog strıx x870-a gamıng sorunum şu. Anakartı alalı daha 2 hafta oldu olmadı. Geçen gün bir şey farkettim hwmonitör'de Tmpın 2,3,4,5,6,8 diye ısı sensörleri var bunlardan tmpın 6 olan pc başlangıçta daha soğukken baktığımda 103c gördü çok saçma şekilde sonrasında pc açık kaldıkça ısı aşağılara doğru inmeye başladı. 95,93 civarı işin garip kısmı oyun oynandığı sırada sıcaklık 83 lere kadar indi ve orada kaldı. oyunu kapatıp tekrar masaüstüne döndüğümde sıcaklık yavaş yavaş 93 94 geri geldi birde corsair icue yazılımda'da sensörler kısmında hwmonitör ile aynı değerleri veriyor arkadaşlar lütfen yardımlarnızı bekliyorum.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-02-01 173332.webp
    Ekran görüntüsü 2026-02-01 173332.webp
    74.9 KB · Hit: 13
  • Ekran görüntüsü 2026-02-01 173432.webp
    Ekran görüntüsü 2026-02-01 173432.webp
    10.4 KB · Hit: 12
HWMonitor 3. taraf bir izleme uygulamasıdır; kartın tüm sensörlerini okumaz
bu doğru. Bu genellikle 3. parti uygulamalarda geçerlidir. HWMonitor
sıcaklıkla hiçbir ilgisi olmayan ve yanlış yorumlanan herhangi bir sensörü okuyor olabilir.

Bu doğru değil ve endişelenecek bir şey de değil. Eğer endişeleniyorsan. Anakartın sitesindeki yazılımları kullan.

HWMonitor 3. taraf bir izleme uygulamasıdır; kartın tüm sensörlerini okumaz
bu doğru. Bu genellikle 3. parti uygulamalarda geçerlidir. HWMonitor
sıcaklıkla hiçbir ilgisi olmayan ve yanlış yorumlanan herhangi bir sensörü okuyor olabilir.

Bu doğru değil ve endişelenecek bir şey de değil. Eğer endişeleniyorsan. Anakartın sitesindeki yazılımları kullan.
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Tamam dediğiniz doğru olabilir. Peki corsair İcue yazılımındaki sıcaklık ile aynı değerleri veriyor. Ben buna anlam veremiyorum. o hatalı ise o zman odamı hatalı anlayamıyorum. Peki birde şunu sormak istiyorum sizce neden oyun sırasında sıcaklıklar aşağıya doğru düşüyor 95'den 83'e kadar düştüğü oluyor.

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Tamam dediğiniz doğru olabilir. Peki corsair İcue yazılımındaki sıcaklık ile aynı değerleri veriyor. Ben buna anlam veremiyorum. o hatalı ise o zman odamı hatalı anlayamıyorum. Peki birde şunu sormak istiyorum sizce neden oyun sırasında sıcaklıklar aşağıya doğru düşüyor 95'den 83'e kadar düştüğü oluyor.
FARKLI BİR DEĞERİ YANLIŞ OKUYOR. ZATEN DOĞRU OKUSA KIRMIZI RENK YAPAR. KENDİ DE BİLMİYOR NE OKUDUĞUNU.

Ölçülen değer sıcaklık olmayabilir. Anakart üreticisine bir sorun bakalım ne cevap verecek. Tehlikeli bir durum yoktur ama merak etme.

Ölçülen değer sıcaklık olmayabilir. Anakart üreticisine bir sorun bakalım ne cevap verecek. Tehlikeli bir durum yoktur ama merak etme.
İşte insan 90 ları 103 leri görünce ister istemex panik yapıyor. işte işin garip kısmıda oyun oynarken sıcaklık düşüyor onu çözemedim. dediğiniz gibi ölçülen değer sıcaklıkda olmayabilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

FARKLI BİR DEĞERİ YANLIŞ OKUYOR. ZATEN DOĞRU OKUSA KIRMIZI RENK YAPAR. KENDİ DE BİLMİYOR NE OKUDUĞUNU.
Doğru :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,181
Üyeler
188,383
Son üye
destek21
Geri