Jahrein, Gamer Derneği Kuruyor !

Oyun sektöründe sadece oyun değil içerik üretenler de var ve sevmediği insanlar da var oradan. Gidip de onların yaşayabileceği sorunlara da ses getirmeyecekse sevmediği için, bir anlamı olmaz.
Bir sivil toplum kuruluşu, dernekten bahsediyoruz. İsimler üzerinden ayrışmanın hiçbir anlamı yok, ismin bir önemi de yok. Önemli olan derneği misyonu. Yanlış yorumlama yaptın bence hocam. Bahsettiğin kişileri az çok tahmin ediyorum ve onların olup olmamasının bir anlamı yok bence. Bir dernek kişiler adına iş yapmaz, toplam kümenin yararına bir iş için çalışılacak sonuçta, elde edilen kazanımlardan sektörde paydaş olan herkes kazanacak. Bu sebeple ismin bir önemi yok. Şayet böyle bir dernek kurulursa malum şahıslara mesafeli olunmalı mı diye sorarsan bence olunmalı. Oyuncu toplulukları tarafından da dışlanmış isimler zaten.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yav aga hadi ya yorma. Jahrein yapmazsa kim yapacak? Hepsi ılık g*tlü muhalif. Kendine dokunana kadar ses çıkarmayan, kazara ünlü olmuş adamlar mı? Kim para yakacak bunun için? Kimin kaynağı var o kadar, bir o kadar da yürek. Bu arada Nötral aday ne? İlk defa mı cümle içinde kullandın?
Bu konuda hak veriyorum, bu tek ses olma işine Jahrein den başka kimse yanaşmadı. Adamı yalnız bıraktılar çıkarları için. Kimseye denk gelmedim abi hadi çıkıp tek ses olmamız lazım diyen. Bunu yapabilecek tek insan Ahmet abi bana göre.

Son düzenleme:
bu jahrein e karşı çıkanlar neyin kafasında devlet discord,steam gibi oyuncularla alakalı işleri kapatmaya yeltendiginde hatta kapattıgında bu tarz dernek devlet ile iletişime geçebilir devleti ikna edebilir bu dernek işi netleşir ve faliyete geçerse discord da açılmasının önü açılmış olur.

jahreni midir nedir onun olduğu hiçbir projeye girmem
Birincisi zaten stemda oyun alanlar vergi dahil alıyorlar
ikincisi ortalığı bulandırmanın anlamı yok.
Ülkede her şey böyle evi yapan mütahit bile aynı bakkaldan çıkma mütahit gibi alakasız adamlar bir göreve geliyor.

Ayrıca twetterda ırkçı söylemlerini gördüm doğru mudur bilmem ama mide bulandırıcıydı
Şu herifi seven insan yok, ha buna evet demişim ha eski ankara büyükşehir belediye başkanı melih gökçeğe
ırkçı derken neyden bahsettin, kaynaksız konuşma hocam. İnsanlara iftira atmak hoş değil.

Yapması gereken tek şey bu konudan uzak durmak.
Bu konunun öncülüğünü yapması daha baştan toplum önünde haksız çıkartır hepimizi.

Son düzenleme:
bu jahrein e karşı çıkanlar neyin kafasında devlet discord,steam gibi oyuncularla alakalı işleri kapatmaya yeltendiginde hatta kapattıgında bu tarz dernek devlet ile iletişime geçebilir devleti ikna edebilir bu dernek işi netleşir ve faliyete geçerse discord da açılmasının önü açılmış olur.
Valla yumurta ardımıza dayandı, ama insanlar hala isimler üzerinden ayrışıyor. Bir dernek bilinci oluşmadı hala.

Yapması gereken tek şey bu konudan uzak durmak.
Bu konunun öncülüğünü yapması daha baştan toplum önünde haksız çıkartır hepimizi.
Bu konuda çalışma yapan veya yapmak için hazırlıklara başlayan başka bir oluşum var mı? Susa susa nereye kadar gidicez. Bu girişimden kimseye zarar geleceğini sanmıyorum. Bu arada toplum önünde bir karşılığın yok zaten, tek ses değilsin ki.

Son düzenleme:
Valla yumurta ardımıza dayandı, ama insanlar hala isimler üzerinden ayrışıyor. Bir dernek bilinci oluşmadı hala.
Yav burası Türkiye arkadaşlar! Bu ülkede 40 erkek çocuğuna tecavüz edildi "bir kereden bir şey olmaz" denildi ya. Bu işlerin dernekle kuruluşla çözülme ihtimali var mı sizce? En az 100 bin insan öldü depremlerde bunun ciddiyetini bugün kim konuşuyor. Bu ülkeyi gözünüzde fazla büyütmeyin, böyle gelir böyle gider. Konuya yazdım diye ümidim var sanmayın. Eğer bunlar steami kapatmayı kafaya koyduysa hiçbirimiz engel olamayız. La Ekremi içerde unuttuk olum ne anlatıyorsunuz ya :D :D Bu ülke balık hafızalı. Bir şeyler olur biz de zamanla alışırız hiç bir şey düzelmez.

Hakkını arayacak bir muhalefette yok. Onun için premium kürt falan olman lazım, oy vermen bir şey ifade etmiyor. Yetimsiniz, yetimiz arkadaşlar.

Bu adam toksik, cinsiyetçi, ırkçı filan bir tip. Kursa bile herkesi kapsayamaz. Yine de dernekleşmek, örgütlü hareket daha doğrusu. Bakalım ne olur ne biter.

Yav aga hadi ya yorma. Jahrein yapmazsa kim yapacak? Hepsi ılık g*tlü muhalif. Kendine dokunana kadar ses çıkarmayan, kazara ünlü olmuş adamlar mı? Kim para yakacak bunun için? Kimin kaynağı var o kadar, bir o kadar da yürek. Bu arada Nötral aday ne? İlk defa mı cümle içinde kullandın?
Hocam Jahrein'i severim ama hep böyle yükselip sonra vazgeçtiği fikirleri olan birisi.

Dediklerini Jahrein için de yapmayacaklar. Kendisi de biliyor kendi kitlesi ve arkadaşlarının kitlesi dışında kimseyi yanına toplayamayacağını. Hep bu tarz fikirler ile gelip milleti yokluyor ki fikre sıcak bakan var mı, nasıl bir yol izlemeliyim vs. İlk defa yaptığı bir şey değil.

Kendisinin de başkalarının da kaynağı insanlar olacak zaten. Hiçbiri öyle deli zengin falan değil veya eli kolu çok yüksek mecralara ulaşan birisi yok. Jahrein'den nefret eden sayısı gerçekten azımsanmayacak kadar fazla. Şimdi sen bu insanlarla ortak yönün oyunlar olmasına rağmen nasıl bu insanları örgütleyebileceksin senin kurduğun derneğe? Direkt ayrışma, eleştirme, gereksiz tartışmalara yol açacak. He güzel tarafı ney, Ahmet abi öyle güç zehirlenmesi yaşayan biri değil. Kaldırır bunu ama oluşturduğu dernekte bulunanlar sürekli birilerine laf anlatma çabasında olacak.

Hemen denilecek ilk şey bizene onlardan olabilir ama öyle işlemiyor bence bu durumlar. Türkçe çeviri muhabbetinde bile insanlar birbirine taraf alıyor asıl soruna/çözüme odaklanmaları gerekirken.

Ahmet abi bunu çözmedikçe bence derneğin başında olmamalı. Kendisinin de beğendiği başka biri derneğin yüzü olabilir. O da bu derneğin en büyük öncüsü olur platformu ve kitlesi ile.

Bir sivil toplum kuruluşu, dernekten bahsediyoruz. İsimler üzerinden ayrışmanın hiçbir anlamı yok, ismin bir önemi de yok. Önemli olan derneği misyonu. Yanlış yorumlama yaptın bence hocam. Bahsettiğin kişileri az çok tahmin ediyorum ve onların olup olmamasının bir anlamı yok bence. Bir dernek kişiler adına iş yapmaz, toplam kümenin yararına bir iş için çalışılacak sonuçta, elde edilen kazanımlardan sektörde paydaş olan herkes kazanacak. Bu sebeple ismin bir önemi yok. Şayet böyle bir dernek kurulursa malum şahıslara mesafeli olunmalı mı diye sorarsan bence olunmalı. Oyuncu toplulukları tarafından da dışlanmış isimler zaten.

Bu konuda hak veriyorum, bu tek ses olma işine Jahrein den başka kimse yanaşmadı. Adamı yalnız bıraktılar çıkarları için. Kimseye denk gelmedim abi hadi çıkıp tek ses olmamız lazım diyen. Bunu yapabilecek tek insan Ahmet abi bana göre.
Dediğin olmalı zaten, ben sadece belli kesimlerle fikirleri ters düşen birisinin bu fikir ve misyon üzerinde ortak çatıda toplayabileceğini düşünmüyorum.

Yani buradaki diğer negatif düşünen insanların bile yorumunu görüyorsunuz ikiniz de. Umarım anlatmak istediğimi anlaşmışsınızdır. Lafım kendisine değil, kendisini severim.

Bu adam toksik, cinsiyetçi, ırkçı filan bir tip. Kursa bile herkesi kapsayamaz. Yine de dernekleşmek, örgütlü hareket daha doğrusu. Bakalım ne olur ne biter.
Bence iş yayıncılara bakıyor, kitleyi yönlendirecek olan onlar.

Bu konuda çalışma yapan veya yapmak için hazırlıklara başlayan başka bir oluşum var mı? Susa susa nereye kadar gidicez. Bu girişimden kimseye zarar geleceğini sanmıyorum. Bu arada toplum önünde bir karşılığın yok zaten, tek ses değilsin ki.
Dernek bilincinden çok insanlar ortak noktada toplanamıyor çünkü kitlelere oynayan, ilgisini çeken birisi yok.

Bu konuda çalışma yapan veya yapmak için hazırlıklara başlayan başka bir oluşum var mı? Susa susa nereye kadar gidicez. Bu girişimden kimseye zarar geleceğini sanmıyorum.

Kendisini izleyen çocukların çalınan gençliği için tek kelime bile etmeyen ikiyüzlü influencer tayfası ekmeklerine zeval gelecek diye daha şimdiden bağırıp çağırıp kamuoyu oluşturmaya başladılar merak etme. Bu kadar tepkiden sonra bakanlık geri adım atacaktır.

Son düzenleme:
Bence iş yayıncılara bakıyor, kitleyi yönlendirecek olan onlar.
Öyle tabi. Ama bir dernek olacaksa da sanırım ortak dertlerde ortaklaşmak şart. Geriye kalan ayrışmaları bir kenara bırakamayınca bir araya gelemiyoruz hiç bir konuda. Bunu çok iyi başardılar.

Öyle tabi. Ama bir dernek olacaksa da sanırım ortak dertlerde ortaklaşmak şart. Geriye kalan ayrışmaları bir kenara bırakamayınca bir araya gelemiyoruz hiç bir konuda. Bunu çok iyi başardılar.
Bizim insanımız onu yapamıyor ya. Sanki gümrükte sabıkasına bakar gibi bakıyorlar her insana.

O yüzden ilgi çekebilen yeni yüzlere prim veriyorlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,992
Üyeler
188,508
Son üye
jet-online
Geri