F/P Termal Macun Üretimi Yapabiliyoruz

Heatfix

80+
Reaksiyon skoru
2
Herkese iyi günler,
Yıllardır üzerinde çalıştığım bir termal macun projem var. Şuan elimde ki prototip, wipaste c2 ve hy883 gibi ürünlerden çok daha iyi.Mx4 ile muadil performans veriyor. Ve pazarlama aşamasındayım.Önümde 2 çok önemli karar var ve yardım almaya geldim açıkçası; İlk olarak çoğu çinli marka termal iletkenlik konusunda yalan söylüyor yada olağan dışı şekillerde test ediyor ancak arctic bu konuda sayılı dürüst markalardan mx4 7.5 w/mk değerlerle 14 w/mk yazan çoğu macundan iyi performans veriyor. Ben bu değeri arctic gibi en doğru şekilde hesaplamak istiyorum. Ama zaman zaman toptancılar bu şekilde satamayız yada görüşmeye gittiklerim bak bende bu çinli var 150 tl ve seninkinin iki katı gibi söylemler oluyor. Genelde ellerindeki o ürünü alıp denediğimde ise her zaman mx4 ve benim ürünüm çok daha iyi performans veriyor gösterdiği üründen. İkinci problem ise pazar ben daha henüz numune verme aşamasındayım ve maddi olarak limitlere dayandım. Bu aşamada şirket kurup bireysel sigortayı ödemek gibi bir zorunluluğum olduğunu biliyorum ancak satışların ne seviyede olacağını kestiremiyorum. Fiyatı ilk etapta kargo hariç perakende 150 tl olarak düşünüyorum 2.5 gram ürün tek ince tüpte 20 tane ve üzeri alımlarda ciddi bir indirim sunabilirim, şimdi gerekli satışı yapabilecek miyim bilemiyorum ürünüme sonuna kadar güveniyorum, ilk etapta uzunca bir süre garanti vererek ve ayrıca kullanılmış haliyle bile memnuniyet garantisi vererek çıkış yapmayı düşünüyorum. Bu etapta her türlü görüşü değerlendirmeye özen gösteriyorum. Sizde görüşlerinizi bir potansiyel müşteri gibi belirtirseniz çok memnun olurum.

• Beğen
Reaksiyonlar: VeVx
Gençsindir diye düşünüyorum. İlk yapacağın iş bence devlet desteğiyle şirket kurman. Ayrıntılarını tam bilmiyorum araştırabilirsin.

Yaptığın hesaba göre MX6'nın gramını senin ürününden daha ucuza alabiliyorum, neden bilmediğim markayı tercih edeyim? Yıllardır piyasada olan deniport ürünlerini meşhur edip hala aldıramıyoruz ki bana kalırsa gerçekten pullwark bold notebooklarda iyi iş yapıyor. Valla dostum umarım sektörde yer bulabilirsin ama alternatif yaratmak tek başına yapabileceğin bir iş değil devlet desteği şart. Hatta daha fazlası.

Selamlar hocam, projeniz hakkında başarılar dilerim. :)

Önünde tahmin ettiğin gibi ciddi mesailer var. Yani çok çalışmalısın bu aşamada diye tahmin ediyorum.
Kendi detaylı ölçümlerinizi mümkün olan her kanaldan anlatmaya çalışın. Şeffaf bir şekilde duyurun.

Youtuberlar bu şekilde çok içerik yapıyor hepsine ulaşmaya çalışın. Süreç biraz zaman alabilir, ama mutlaka yardımcı olacak kişiler çıkacaktır. Bazı numuneler gönderip test yaptırın.

Arkadaşın bahsettiği gibi devlet desteği arayın.

Bürokrasiyle uğraşmak çok can sıkıcı. Diğer arkadaşların dediği gibi, devlet desteği alabiliyorsan ne ala ama alamıyorsan önce gelir elde etmeye bak. Sıfırdan bir şeyler yapmak çok zor. Geçmiş kazançlarını vergilendirebiliyorsun diye biliyorum, önünü görebildiğin bir noktada şirketini kur, geçmiş kazançlarını vergilendir.

YouTuber'lara ek olarak sitelerin editor ekiplerine inceleme için numune gönderebileceğini belirt. En küçüğüne (trafik bazlı) kadar hepsine ulaş.

Mesela ben parasına bakmadan alırım kendin üretiyorsan ama güvenilir mi kanıtlaman gerek.

Öncelikle herkese ilgisi alakası için teşekkür ederim. Devlet desteği konularına bakacağım. Güvenilirlik için ise yakın dönemde bütün bir anakartın üzerine macunu bocaladığım bir video yüklemeyi düşünüyorum genel olarak iletkenlik değerini anlamayan insanlar için. Ayrıca tabi ki laboratuvar testlerine kısa ve uzun mesafedeki elektriksel iletkenliklerine yer vereceğim. Her şeyi kuralına uygun yapmak istediğim için doğru iletkenlik değerlerini yazmaya karar verdim. Mx6 nın gramı benimkinden nasıl ucuz oluyor o konuyu tam olarak anlamadım. farklı gramajdaki tüpleri karşılaştırıyorsanız gramaj arttıkça fiyatlar daha uygun olacak karşılaştırma doğru olmayacaktır. İnanın fiyatı rekabetçi olsun diye uğraşıyorum açıkçası. Ancak 150 tl ye 2.5 gram mx4 dahi olduğunu sanmıyorum. İlk etapta gerekirse forumdaki arkadaşlara bir miktar hediye olarak dahi verebilirim.

• Beğen
Reaksiyonlar: VeVx
Geri