Yarınki Direksiyon Sınavı İçin Hazırlık Soruları

MetoBABEY

80+
Reaksiyon skoru
2
Yarın direksiyon sınavım var ve birkaç sorumda var.

• L park ve paralel parkta kaç hamle hakkım var?
  • Parkları yaparken komisyon üyeleri araç dışarısından mı izliyorlar?
  • Ani fren yaptığım an dörtlüleri yakmam gerekli midir ve yol ortasında mı yoksa daha güvenli alana çektirip mi yaptırıyorlar?
  • Araçta motor kısmında onlar mı gösteriyor bu nedir şu nedir diye yoksa biz rastgele başlayabiliyor muyuz saymaya?
  • Kaput altındakileri sayarken hepsinin ne işe yaradığını söylemek zorunda mıyım ve bunlar sınav süresinden yiyor mu?
  • Rotasyonda bir yol ayrımı var ve bu yol ayrımı dikiz aynasından görünmeyecek şekilde eğilip yola bakmam gerekli yani bu konuda sakınca olur mu eğilip baksam?
  • Lastik hava basınçlarını ayakla veya bakarak kontrol etmeli miyim?
  • Olduğum rotasyonda 2 şerit olan alanlarda sağdan mı gitmem gerekli?
  • Direksiyon sınavı için başka önerileriniz var mıdır?

çok net değil ama ben alırken olanı yazayım,
2 hamle hakkın var 1 ileri 1 geri
araç dışarısından izliyorlar
ani fren için sınav güzergahında bölme var zaten oraya yanaşınca dörtlüleri yakıyorsun, tabi sınav güzergahına göre değişir,
motoru onlar soruyor,
ne işe yaradığını söylemek zorunda değilsin, bana sormadılar sadece ismini soruyorlar,
eğilip bakmanın problem olacağını sanmıyorum, çünkü hocam bana göremediğin yerlere eğilip bakabilirsin demişti,
öneri olarak da sakin kalmaya çalış, sol ayağın hiç sakin kalmıyor manuel ise :)
ama dediğim gibi değişmiş olabilir, benim yazdıklarım benim zamanımda olanlardı kurallar vs çok değişti çünkü, direksiyon dersi aldıysan aynısını sınav gibi düşünebilirsin

Yarın direksiyon sınavım var ve birkaç sorumda var.

• L park ve paralel parkta kaç hamle hakkım var?
  • Parkları yaparken komisyon üyeleri araç dışarısından mı izliyorlar?
  • Ani fren yaptığım an dörtlüleri yakmam gerekli midir ve yol ortasında mı yoksa daha güvenli alana çektirip mi yaptırıyorlar?
  • Araçta motor kısmında onlar mı gösteriyor bu nedir şu nedir diye yoksa biz rastgele başlayabiliyor muyuz saymaya?
  • Kaput altındakileri sayarken hepsinin ne işe yaradığını söylemek zorunda mıyım ve bunlar sınav süresinden yiyor mu?
  • Rotasyonda bir yol ayrımı var ve bu yol ayrımı dikiz aynasından görünmeyecek şekilde eğilip yola bakmam gerekli yani bu konuda sakınca olur mu eğilip baksam?
  • Lastik hava basınçlarını ayakla veya bakarak kontrol etmeli miyim?
  • Olduğum rotasyonda 2 şerit olan alanlarda sağdan mı gitmem gerekli?
  • Direksiyon sınavı için başka önerileriniz var mıdır?
Sogukkanli ol

çok net değil ama ben alırken olanı yazayım,
2 hamle hakkın var 1 ileri 1 geri
araç dışarısından izliyorlar
ani fren için sınav güzergahında bölme var zaten oraya yanaşınca dörtlüleri yakıyorsun, tabi sınav güzergahına göre değişir,
motoru onlar soruyor,
ne işe yaradığını söylemek zorunda değilsin, bana sormadılar sadece ismini soruyorlar,
eğilip bakmanın problem olacağını sanmıyorum, çünkü hocam bana göremediğin yerlere eğilip bakabilirsin demişti,
öneri olarak da sakin kalmaya çalış, sol ayağın hiç sakin kalmıyor manuel ise :)
ama dediğim gibi değişmiş olabilir, benim yazdıklarım benim zamanımda olanlardı kurallar vs çok değişti çünkü, direksiyon dersi aldıysan aynısını sınav gibi düşünebilirsin
Teşekkürler ve evet manuelden gireceğim sınava bacak çalışacağım büyük ihtimal sınavda :).

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,189,307
Üyeler
188,738
Son üye
han1099
Geri