RYZEN 5 5600X GHZ FIRLAMASI

Xenion

80+
Reaksiyon skoru
16
Öncelikle herkese iyi forumlar.

Ryzen 5 5600X işlemciye ve 6700XT ekran kartına sahibim ve şöyle bir problem yaşıyorum:

CS2 veya Valorant oynarken fps im gayet yüksek ama bazen fps ani azalıyor drop yemiyorum ama kasıyo gibi oluyo.

CPU-Z Uygulamasından kontrol yaparken 4600MHZ den 3600MHZ e bir anda inip çıktığını gördüm
problemin bu olduğunu düşünüyorum. (MSİ ve Görev yöneticisi üzerinden normal görünüyor)

Parçaları iyi bilsemde voltaj ayarlama ve OC işlerini bilmem.

Bu konuda Core Speed mi sabitleyeceğiz BİOS üzerinden yada Undervolt gibi bir şey mi? yardımcı olursanız sevinirim.

CPU-Z uygulamasından ne yaparken kontrol ediyorsun da 4.6ghz'den 3.6'ya düşüyor? PBO açıkken frekans düşüp yükselebilir bu gayet normal.

babacan pbo kapatıp dene aynı sorun var mı ozmn +200 verdin mi bilmiyorum ama o +200 verdiğin hızı 100'e falan dusur ve undervolt girdiysen onu biraz kıs
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

babacan pbo kapatıp dene aynı sorun var mı ozmn +200 verdin mi bilmiyorum ama o +200 verdiğin hızı 100'e falan dusur ve undervolt girdiysen onu biraz kıs

ki pbo sadcece açıksa ve bir özel bir ayar yapmadıysan advanced'da vs değilse pbo ilede alakası olamaz pbo enablediken hiçbirşey olmuyor on off

Arkadaşlar cpu ile ilgili hiçbir ayar OC veya undervolt yapmadım yapmayıda bilmiyorum. Sadece stabil bir değer alabilmek için ne yapmam gerekiyor? veya stabili bu mudur? CPU-Z de arkada sadece spotify açıkken 4.6 dan 3.6 ya ani düştüğünü görüp duruyorum

Normali bu aslında. Sıçramalara takılma. Standart kullananlar için hepimizde böyle.

Alakasız bir tespit olmuş burada sebep sonuç yanılgısı var bahsettiğin oyunlarda kare süresi oynak olabilir yapabileceğin pek bir şey yok bununla ilgili belki Valorant'ta yüksek grafik ayarları veya FPS limiti ile dalgalanma azaltılabilir ama CS'de hiçbir şey yapamazsın.

Arkadaşlar cpu ile ilgili hiçbir ayar OC veya undervolt yapmadım yapmayıda bilmiyorum. Sadece stabil bir değer alabilmek için ne yapmam gerekiyor? veya stabili bu mudur? CPU-Z de arkada sadece spotify açıkken 4.6 dan 3.6 ya ani düştüğünü görüp duruyorum

stabili bu merak etme oyundaki sahnelerden kaynaklı hız kesip geri artıyor gayet normal arka plan islerinden dolayıda olabilir bu arada ve güç planını ultimate alır mısın windowsun güç planı seçin kısmından

Gayet normal hocam bu, hatta görev yöneticisinde bile görebilirsin frekansın dalgalandığını.

Kötü bir yan göremedim sıcaklık kaynaklı düşüp yükseliyorsa ayrı ama

Geri