Çinli telefon üreticilerine ne oldu?

Klasik apple fanboyu .d
kağıt üzerindeki verilerle hava atmaya çalışan klasik android fanboyu .d 2018 de değiliz uyanın artık :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sensin dal7ara4 gördük ios 26 tı elime geçen tüm telefonların bilerek içine etti apple 16 pro max lar 15 pro max lar kasıyor
betada kasıyor muydu evet, çünkü beta. ama şimdi kasıyor mu?

bu çinli telefon üreticileri ne zaman 90k-100k lık telefon üretmeye başladı? ben honor'u, xiaomi'yi, huawei'yi, oneplus'ı pahalı telefonlarla kapışabilen gariban dostu şirketler olarak tanırdım. şimdi ne oldu? ne oldu da 100k ya telefon satıyorlar? yazılımın optimize değil, güncelleme desteğin bok gibi. yanlış anlamayın huawei saygı duyduğum şirketlerdendir ama ulan telefonunda google servisleri bile yok, ambargolara maruz kalıyorsun bari bunu kabullen ve telefonunu makul bir fiyata sat. 90k nedir arkadaş? lan poco poco, xiaominin alt markası. ne oldu da 60k'ya telefon satıyorsun? gidin, reddite forumlara bakın. hepsi sorunlu telefonlar. güncelleme geliyor telefon bootloopta takılıyor. apple'dan çaldıkları dinamik ada düzgün çalışmıyor. sosyal medyada kamera bok gibi fotoğraf çekiyor, video konusuna değinmiyorum bile.

ben bu fiyata gider 17 pro alırım, paşalar gibi yaşarım. prestijsiz, güvenilir olmayan telefonlara niye 90k vereyim? gidin sokağa insanlara sorun oneplus'ı oppo'yu, vivo'yu kaç kişi biliyor? bari bunu kabullenin ve ucuza telefon satın. bu fiyatlar nedir arkadaş? samsung, bana göre android'in kralı, güncelleme desteği mi dersin, yazılımı mı dersin hepsine bin basar, ona rağmen daha ucuza satıyor. sizin de fikirlerinizi bekliyorum. çinli şirketler pahalıya telefon satmaya devam mı etmeli, yoksa eskisi gibi ucuz ama kapışabilen telefonlar mı üretmeli?
şimdi bu konunu özeti nedir sana 1 cümle ile açıklıyorum . Redimi Note 9 dan İphone 17 pro max a geçtim diğer markalar çöp çinliler çöp marka üretiyor 0 kalite 0 yazılım almayın aldırmayın diyorsun (:

şimdi bu konunu özeti nedir sana 1 cümle ile açıklıyorum . Redimi Note 9 dan İphone 17 pro max a geçtim diğer markalar çöp çinliler çöp marka üretiyor 0 kalite 0 yazılım almayın aldırmayın diyorsun (:
gidin reddit'e bakın sadece reddit diğer forumlardan bahsetmiyorum. bazı xiaomi kullanıcıları hos3'ten sonra bootloop yaşıyor, durum o kadar vahim. herkes sosyal medyadaki kamera kalitesinden şikayetçi, ön kamerayı unut unut. gidin bir araştırın ya. güncelleme desteğine değinmiyorum bile. "farklı" olmak için 90k ya çinli bir telefon alıp 4 yıl sonra mal gibi ortada kalmak istemiyorum. 7 yıl yazılım güncellemesi garantili telefonlar varken, apple 5s'in imessage sertifikasını yenilerken 4 yıl nedir?

şuan sana yemin ediyorum. bu çinli markaları savunanların eline 90k verseler, telefon seç deseler, kimse o telefonlara bulaşmaz. aklı başında bir kişi bu riski alamaz 90k ya. farklı olmaya çalışmayın ya. bu telefonlar 90k 100k etmez hele hele o fiyatlara 17pro varken

ben hiçbir markaya bok atmaya çalışmıyorum. f/p telefon satan ve amiral gemilerini çok daha ucuz fiyatlarla ezip geçebilen telefonlar üreten şirketler, şuan apple fiyatına telefon satıyor ve bu çok saçma. yazılımsal olarak o kadar dezavantajın var, bari aynı fiyata satma.

şimdi "kanks ayfon çöp git android al rhatına bak" desem herkes ayakta alkışlar ama android tarafındaki gerçekler hakkında konuşmaya başlasam direkt saldırırsınız .d fanboy diyorsunuz ama kendinize bakmıyorsunuz

çinli üreticiler hafife alınacak seviyede değiller.
f/p cihazlarıda var üst seviye cihazları da var.
tercih senin, güncel olarak çıkardıkları yeni cihazlar da gayet güzel.

çinli üreticiler hafife alınacak seviyede değiller.
f/p cihazlarıda var üst seviye cihazları da var.
tercih senin, güncel olarak çıkardıkları yeni cihazlar da gayet güzel.
yukarıda yazdığıma bak. çinli üreticileri hafife aldığımı nereden çıkardın?

Bu fiyatlara çıkıp bu markaları alanlara şaşırıyorum. Neyse samsung dan devam.

aha geldi android fanboyları. lan dalyarak, elindeki telefon amiral gemisi bile değil, deneyimin mi var? bir de xiaomiyi 512gb, i17pm yi 2tb koymuş çok akıllısın ya 😂😂😂.

telefonlar bootloopta takılıyor güncelleme sonrası, dinamik ada düzgün çalışmıyor, hele kamera kalitesine değinmiyorum bile. 4 yıl yazılım güncellemesi ne? samsung daha ucuza 7 yıl sunuyor. iphone 5s bu yıl güncelleme aldı, kaç yıllık telefon bu biliyor musun?

söylediğim gibi özellikle huawei ye saygı duyuyorum yenilikçi bir marka ama 90k ya sattığı telefon 90k etmiyor

ediliyorlar"dı". konuyu açma sebebim bu zaten
Kardeşim, oradaki 2 TB verisini ben girmedim; Epey'in 'en iyi telefonlar' listesini puanlamaya göre sıraladığında sonuçlar otomatik olarak böyle çıkıyor. Neden kafama göre sıralama yapayım? Ayrıca, doğruları söylemem seni neden bu kadar kudurttu da küfre başvurdun?

S24 FE fiyatına göre gayet iyi bir cihaz. Ben elimdeki telefona 'amiral gemisi' demedim, böyle bir iddiam da olmadı. Sadece Samsung kullandığımı ama Çinlilerin de iyi iş çıkardığını belirttim. Belli ki bir Apple fanboyusun ve marka fanatikliği gözünü boyamış. Ya ortaya adamakıllı bir veri/istatistik koy ya da doğruları söyleyenlere saldırmayı bırak. iPhone 5S güncelleme alsa ne olur, bugün kim kullanıyor o cihazı? Telefonun kalitesini sadece güncelleme mi belirler? Öyle olsa 8-10 bin TL'lik Samsung A07 bile 6 yıl güncelleme alıyor. Cidden durumuna acıdım.

Merak ediyorsan buyur, buradan kendin karşılaştır: https://www.epey.com/akilli-telefonlar/

Kardeşim, oradaki 2 TB verisini ben girmedim; Epey'in 'en iyi telefonlar' listesini puanlamaya göre sıraladığında sonuçlar otomatik olarak böyle çıkıyor. Neden kafama göre sıralama yapayım? Ayrıca, doğruları söylemem seni neden bu kadar kudurttu da küfre başvurdun?

S24 FE fiyatına göre gayet iyi bir cihaz. Ben elimdeki telefona 'amiral gemisi' demedim, böyle bir iddiam da olmadı. Sadece Samsung kullandığımı ama Çinlilerin de iyi iş çıkardığını belirttim. Belli ki bir Apple fanboyusun ve marka fanatikliği gözünü boyamış. Ya ortaya adamakıllı bir veri/istatistik koy ya da doğruları söyleyenlere saldırmayı bırak. iPhone 5S güncelleme alsa ne olur, bugün kim kullanıyor o cihazı? Telefonun kalitesini sadece güncelleme mi belirler? Öyle olsa 8-10 bin TL'lik Samsung A07 bile 6 yıl güncelleme alıyor. Cidden durumuna acıdım.

Merak ediyorsan buyur, buradan kendin karşılaştır: https://www.epey.com/akilli-telefonlar/
sen vahim olan durumu kanıtlıyorsun
samsung'un giriş seviyesi telefonu senin 100k lık amiral gemisinden az güncelleme desteği alıyor. sen telefonunu her yıl değiştiriyor olabilirsin ama bil ki herkes bunu yapmıyor.

"doğruları söyleyenlere saldırmayı bırak" ulan ben bunu şuan yaşıyorum. birçok forumda araştırma yapıyorum ve bu kadar sorunlu, yazılımsal olarak bu kadar eksik bir şirket telefonunu 90k ya satamaz. sosyal medyada kamera sanki üstüne bir köpek hohlamış gibi çekiyor. güncelleme sonrası bootlooplar yaşanıyor vs vs. ben mesela oneplus'ı ilk telefonundan beri ucuza amiral gemileriyle kapışabilen bir marka olarak gördüm. şimdi ise 90k ya telefon satıyor. bu markaların niye g0tü havada? ne oldu da aniden fiyatları yükselttiler?

şu an sana 90k versem ve 2 yıl boyunca kullanacağın bir telefon seç desem, yemin ediyorum aklı başında bir insan bu markalara bulaşmaz, kimse bu riski almaz. gene söylüyorum, markaları zedelemiyorum ama önceden gariban dostu amiral gemileri satan markalar şuan apple ile aynı fiyata satıyor. ve bu konuyu açma sebebim de çinli şirketlerin eskisini dönmesini istemem.

samsung'un giriş seviyesi telefonu senin 100k lık amiral gemisinden az güncelleme desteği alıyor. sen telefonunu her yıl değiştiriyor olabilirsin ama bil ki herkes bunu yapmıyor.

"doğruları söyleyenlere saldırmayı bırak" ulan ben bunu şuan yaşıyorum. birçok forumda araştırma yapıyorum ve bu kadar sorunlu, yazılımsal olarak bu kadar eksik bir şirket telefonunu 90k ya satamaz. sosyal medyada kamera sanki üstüne bir köpek hohlamış gibi çekiyor. güncelleme sonrası bootlooplar yaşanıyor vs vs. ben mesela oneplus'ı ilk telefonundan beri ucuza amiral gemileriyle kapışabilen bir marka olarak gördüm. şimdi ise 90k ya telefon satıyor. bu markaların niye g0tü havada? ne oldu da aniden fiyatları yükselttiler?

şu an sana 90k versem ve 2 yıl boyunca kullanacağın bir telefon seç desem, yemin ediyorum aklı başında bir insan bu markalara bulaşmaz, kimse bu riski almaz. gene söylüyorum, markaları zedelemiyorum ama önceden gariban dostu amiral gemileri satan markalar şuan apple ile aynı fiyata satıyor. ve bu konuyu açma sebebim de çinli şirketlerin eskisini dönmesini istemem.
Bak, ne güzel benimle sakin sakin durumu anlatıp konuşabiliyorsun. Keşke en başında küfüre başvurmasaydın. Şimdi senin yazdıklarını cevaplayayım.
Samsung'un giriş seviyesi telefonu, senin 100 bin TL'lik amiral gemisinden az güncelleme desteği alıyor.' diyorsun ama benim telefonum Xiaomi değil ki. Ben 7 yıl güncelleme desteği sunan Samsung S24 FE kullanıyorum ve her yıl telefon değiştiren biri de değilim. Ayrıca ömrüm boyunca bir telefona asla 30-40 bin TL'nin üzerinde para vermem. Kaldı ki artık bu Çin menşei cihazlar 4 yıl Android, 6 yıl da güvenlik güncellemesi alıyor; hatta Honor gibi Çinli markalar bile yakın zamanda 6 yıl Android, 6 yıl güvenlik güncellemesi desteği vermeye başladı.

Xiaomi 15 Ultra Honor Magic 7 Pro
1770627688595.webp
1770628821589.webp

bu kadar sorunlu, yazılımsal olarak bu kadar eksik bir şirket telefonunu 90k ya satamaz.
Bu amiral gemisi telefonlar asla senin abarttığın kadar sorunlu değil. İçindeki işlemciye ve kameraya bakarsan, bir zahmet o fiyata satılsın. Her sene aynı cihazı çıkarıp 170 bin TL'ye satan iPhone'un yanında; Xiaomi, 90 bin TL'lik fiyatıyla tam bir fiyat-performans ürünü kalıyor
sosyal medyada kamera sanki üstüne bir köpek hohlamış gibi çekiyor.
Gayet iyi fotoğraflar ve videolar çekiyor; hatta Abdullah Hacıgül, YouTube'da bazı ara çekimleri Xiaomi telefonla yaptığını söylemişti. :D

güncelleme sonrası bootlooplar yaşanıyor
Abarttığın kadar sık karşılaşılan bir durum değil. Önceden de Xiaomi kullandım; alt segment telefonlarında bile 3 kere ana güncelleme yaptım ve MIUI tarafında o kadar sorun yaşamadım. MIUI'dan HyperOS'a geçtim, onda da böyle bir sorunla karşılaşmadım. Daha sonra HyperOS 2'ye geçtim, yine bir sorun yaşamadım. İphone'larda hiç mi yaşanmıyor bu sorunlar? Sadece Çinli markalarda mı oluyor? Bir kişide sorun oldu diye herkeste olacak diye bir şey mi var?
ben mesela oneplus'ı ilk telefonundan beri ucuza amiral gemileriyle kapışabilen bir marka olarak gördüm. şimdi ise 90k ya telefon satıyor. bu markaların niye g0tü havada? ne oldu da aniden fiyatları yükselttiler?
Götleri falan havada değil, adamlar normal fiyata satıyor. İphone balonu piyasayı şişiriyor. Snapdragon 8 Elite ve Leica lensler kullanıp o teknolojiyi 40 bin TL'ye mi satacaklar? Tabii ki 90 bin TL'ye satacaklar, olması gereken o zaten.
şu an sana 90k versem ve 2 yıl boyunca kullanacağın bir telefon seç desem, yemin ediyorum aklı başında bir insan bu markalara bulaşmaz,
Kimse, bu markalar olsun veya olmasın, amiral gemisi telefonları sadece 2 yıl kullanmıyor. Apple kullanıcılarında; Android kullanıcılarının 2 yılda bir telefon değiştirdiği, Android tarafında amiral gemisi kavramı olmadığı ve tüm Android cihazların 'leş' olduğu algısı var. Sana da bu yüzden öyle geliyor. 2023'ten beri 3 yıl giriş seviyesi Redmi 12 kullandım; ona bakılırsa, giriş seviyesi bir cihaz bile 3 yıl gidiyorsa amiral gemileri rahatlıkla 6-7 yılı görür.
kimse bu riski almaz. gene söylüyorum, markaları zedelemiyorum ama önceden gariban dostu amiral gemileri satan markalar şuan apple ile aynı fiyata satıyor. ve bu konuyu açma sebebim de çinli şirketlerin eskisini dönmesini istemem.
Hâlâ fiyat-performans cihazları satıyorlar; örneğin, giriş seviyesinde 144 Hz ekranı olan Redmi 15 gibi telefonlar sunuyorlar. Ama adamlar tabii ki amiral gemisi pazarına da oynayacak. Apple tek başına tahtta kalamayacak. Hataları çok ve bu markalar Apple'ın hatalarını kapatıp üste çıkmaya çalışıyorlar, çıkacaklar da.

Son düzenleme:
Hocam evet çin telefonları yazılım olarak eksik ve kötü ama bu kendi bilecekleri iş. Buna göre insanlar top seviye telefonlarda samsung ve apple tercih ediyor ağırlıklı olarak bundan dolayı pazar payları düşüyor çinli üreticilerin. Birde kimse kimseye zorla telefon satmıyor hocam bırakın satmaya çalışsınlar niye tartışıyorsunuz 😂🤣

Bak, ne güzel benimle sakin sakin durumu anlatıp konuşabiliyorsun. Keşke en başında küfüre başvurmasaydın. Şimdi senin yazdıklarını cevaplayayım.

Samsung'un giriş seviyesi telefonu, senin 100 bin TL'lik amiral gemisinden az güncelleme desteği alıyor.' diyorsun ama benim telefonum Xiaomi değil ki. Ben 7 yıl güncelleme desteği sunan Samsung S24 FE kullanıyorum ve her yıl telefon değiştiren biri de değilim. Ayrıca ömrüm boyunca bir telefona asla 30-40 bin TL'nin üzerinde para vermem. Kaldı ki artık bu Çin menşei cihazlar 4 yıl Android, 6 yıl da güvenlik güncellemesi alıyor; hatta Honor gibi Çinli markalar bile yakın zamanda 6 yıl Android, 6 yıl güvenlik güncellemesi desteği vermeye başladı.

Xiaomi 15 Ultra Honor Magic 7 Pro
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Bu amiral gemisi telefonlar asla senin abarttığın kadar sorunlu değil. İçindeki işlemciye ve kameraya bakarsan, bir zahmet o fiyata satılsın. Her sene aynı cihazı çıkarıp 170 bin TL'ye satan iPhone'un yanında; Xiaomi, 90 bin TL'lik fiyatıyla tam bir fiyat-performans ürünü kalıyor

Gayet iyi fotoğraflar ve videolar çekiyor; hatta Abdullah Hacıgül, YouTube'da bazı ara çekimleri Xiaomi telefonla yaptığını söylemişti. :D

Abarttığın kadar sık karşılaşılan bir durum değil. Önceden de Xiaomi kullandım; alt segment telefonlarında bile 3 kere ana güncelleme yaptım ve MIUI tarafında o kadar sorun yaşamadım. MIUI'dan HyperOS'a geçtim, onda da böyle bir sorunla karşılaşmadım. Daha sonra HyperOS 2'ye geçtim, yine bir sorun yaşamadım. İphone'larda hiç mi yaşanmıyor bu sorunlar? Sadece Çinli markalarda mı oluyor? Bir kişide sorun oldu diye herkeste olacak diye bir şey mi var?

Götleri falan havada değil, adamlar normal fiyata satıyor. İphone balonu piyasayı şişiriyor. Snapdragon 8 Elite ve Leica lensler kullanıp o teknolojiyi 40 bin TL'ye mi satacaklar? Tabii ki 90 bin TL'ye satacaklar, olması gereken o zaten.

Kimse, bu markalar olsun veya olmasın, amiral gemisi telefonları sadece 2 yıl kullanmıyor. Apple kullanıcılarında; Android kullanıcılarının 2 yılda bir telefon değiştirdiği, Android tarafında amiral gemisi kavramı olmadığı ve tüm Android cihazların 'leş' olduğu algısı var. Sana da bu yüzden öyle geliyor. 2023'ten beri 3 yıl giriş seviyesi Redmi 12 kullandım; ona bakılırsa, giriş seviyesi bir cihaz bile 3 yıl gidiyorsa amiral gemileri rahatlıkla 6-7 yılı görür.

Hâlâ fiyat-performans cihazları satıyorlar; örneğin, giriş seviyesinde 144 Hz ekranı olan Redmi 15 gibi telefonlar sunuyorlar. Ama adamlar tabii ki amiral gemisi pazarına da oynayacak. Apple tek başına tahtta kalamayacak. Hataları çok ve bu markalar Apple'ın hatalarını kapatıp üste çıkmaya çalışıyorlar, çıkacaklar da.
genel olarak konuşuyorum ve ben tek iphone kullanmadım. hatta s22u, 13t pro ve şu an iphone 15 kullanıyorum. ve BENCE aralarında kullandığım en kötü telefon 13t pro idi. s22u daha eski bir telefon olmasına rağmen daha akıcıydı. hyperos 1 kadar animasyon ve özelliklerden noksan bir işletim sistemi görmedim. hyperos 3 geldiğinde bizzat kendim bootloop yaşadım ve redditte de aynısını yaşanları gördüm. tek çözümün de mi flash tool olduğunu söylediler. şimdi bu deneyimi yaşayan biri olarak ben bir daha xiaomi önerir miyim? bütçe inanılmaz sınırlı değilse kesinlikle hayır

Hocam evet çin telefonları yazılım olarak eksik ve kötü ama bu kendi bilecekleri iş. Buna göre insanlar top seviye telefonlarda samsung ve apple tercih ediyor ağırlıklı olarak bundan dolayı pazar payları düşüyor çinli üreticilerin. Birde kimse kimseye zorla telefon satmıyor hocam bırakın satmaya çalışsınlar niye tartışıyorsunuz 😂🤣
ben çinli f/p telefonları tekrar görmek istiyorum. 17 pro fiyatlarına kadar çıkan telefonlar f/p olmuyor ki

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,188,688
Üyeler
188,638
Son üye
dexocan
Geri